Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okosóra tulajok, itt az idő a frissítésre!

Viselhető Tech

Okosóra tulajok, itt az idő a frissítésre!

A Google kiadta az Android Wear legújabb verzióját.

Ahogy az okostelefonok esetében, az okosóráknál is időről-időre érdemes frissíteni a szoftvert. A Google telefonos rendszere után a Wear is újabb verzióra váltott. Az 5.1.1-es jelölésű kiadásban számos újdonság jelent meg, vegyük is ezeket sorra. Az always-on kijelzés eddig arra volt jó, hogy az okosóránk minden érintés vagy egyéb nélkül halványan mutatta az időt. Innentől ez már bármelyik applikációval is megtehető, így például futáskor vagy navigációnál nem kapcsol le a képernyő. Új launcher (főmenü) került bele, melyet egy szimpla balra suhintással érhetünk el, ezen felül új gesztusok jelentek meg. Üzenetküldéskor rajzolással készíthetünk emojit, amit az óránk felismer és a megfelelő emotikont illeszti be.

moto_360

Az értesítések ezentúl “head-up” módra jelennek meg, tehát ha épp valamilyen funkcióban vagy alkalmazásban vagyunk és érkezik például egy e-mail, akkor csak egy kis ablakban látjuk ezt, ezáltal nem zavar bele az aktuális tevékenységünkbe. Immár egyszerre több okosórát is párosíthatunk a készülékünkkel és ezek között könnyedén válthatunk, attól függően, hogy épp melyiket szeretnénk használni. Sokaknak hasznos lesz, hogy a rendszer által használt betűméret mostantól állítható, így akinek kevésbé jó a szeme, az könnyebben olvashatja az információkat, akinek meg nincs ilyen problémája, az kisebb betűvel egyszerre több infót láthat a képernyőn. Biztonsági és kényelmi funkció is egyszerre az új kijelzőzár megoldás.

gear_live

Ha ezt aktiváljuk és az óránk azt érzékeli, hogy nincs a karunkon, akkor lezárja magát és csak az általunk megadott feloldási mintával tudjuk használatba venni. Végül egy komoly újítás a Wi-Fi szinkronizálás megjelenése. Ha az óránk elveszti a Bluetooth kapcsolatot, akkor ha elérhető egy elmentett Wi-Fi hálózat, arra csatlakozva az interneten keresztül marad összeköttetésben. Ezáltal ha a telefonunk a Bluetooth hatótávolságán kívül van, az órán akkor is megjelennek az értesítések és használhatjuk a Voice Search opciót is. Az új Android Wear 5.1.1 már letölthető a Play Áruházon keresztül, jelenleg az LG Watch Urbane, a Motorola Moto 360, a Sony SmartWatch 3 és a Samsung Gear Live eszközökre.

g_watch_urbane



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés