Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit neki az Apple Watch: Lenyűgöző az Olio Model One!

Viselhető Tech

Mit neki az Apple Watch: Lenyűgöző az Olio Model One!

Szemkápráztató dizájnnal érkezik a Model One!

Ugyan a média jelenleg az okosórát az Apple Watch-csal azonosítja, tévedés azt gondolni, hogy a “túloldalon” nincsenek igazán érdekes, korszakalkotó készülékek. Az Olio Model One méltó kihívója a kaliforniai gyártó újdonságának, különösképp azért, mert egy volt Apple alkalmazott is a cég alapítói között van. Steve Jacobs korábban az Apple top formatervezői csapatában foglalt helyet, később pedig több másik, neves vállalatnál is megfordult. Mostani cégét, az Oliot, volt Pixar, NASA és a svájci óragyártó a Movado kötelékéből érkezett alkalmazottakkal közösen alapította.Legújabb termékük a Model One mely  jó eséllyel pályázik a legszebb okosóra díjára.

olio1

A fémházas, bőr illetve fém szíjjal is megrendelhető modell egy 1,3″-es, IPS kijelzőt tartalmaz, melyen nem az Android, hanem a gyártó saját fejlesztésű rendszere fut. Ez egyben azt is jelenti, hogy az átlagos okosóránál kevésbé támaszkodik az okostelefonra, helyette saját maga kezeli a beérkező értesítéseket. Épp ezért készült hozzá egy felhőalapú személyi asszisztens is, mely fokozatosan elsajátítja a viselője igényeit.

Érdekesség, hogy a Model One nemcsak a telefonokkal, de a háztartás különböző eszközeivel is kommunikál, így termosztátot vagy épp lámpákat is vezérelhetünk vele. Sajnálatos, hogy az újdonság nem rendelkezik víz-, illetve porálló kialakítással, így a nehezebb helyzetekben le kell vennünk. A gyártó szerint azért egy zuhanyzást kibír.

olio3

Az Androiddal és iOS-szel kommunikáló okosóra nem lesz olcsó, a korlátozott példányszámban készülő modell egy-egy példányáért 595 és 745 dollár között kell fizetnünk.

 

 



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés