Connect with us

technokrata

Hihetetlen egyszerű lesz fizetni az Apple Watch-csal

Viselhető Tech

Hihetetlen egyszerű lesz fizetni az Apple Watch-csal

Az órával való fizetésnél mindössze egy egyszerű gombnyomásra lesz csak szükség.

Tavaly szeptemberben az iPhone 6 és az Apple Pay bemutatása mellett a vállalat első okosórája is debütált. Annyit megtudtunk, hogy az Apple Watch is képes lesz kezelni az Apple Pay szolgáltatást, azonban a szeptemberi esemény több kérdést hozott mint választ.

Szerencsére Eddy Cue, a vállalat egyik vezetője még többet elárult az órával való fizetésről a pénteki NBA meccsen Kaliforniában. A CNET írása szerint, az órával sokkal egyszerűbb lesz fizetni, mint egy iPhone-nal, ugyanis nem kell majd minden alkalommal azonosítást végezni a Touch ID-vel, így telefonunk a zsebünkben maradhat. Az óra a kapcsolódáskor ujjlenyomat olvasást kér telefonunkról, így tudja, hogy mi viseljük. A fizetéskor egyszerűen oda kell csak érintenünk az NFC-alapú olvasófejhez és egy gomb megnyomása után végeztünk is.

Az óra azt is észreveszi, ha levesszük és odaadjuk valaki másnak. A szenzorok segítségével könnyen képes megakadályozni azt, hogy illetéktelen személy használja, akár úgy is, hogy iPhone-unk közelében tartózkodik (hiszen így az óra képes a telefonhoz kapcsolódni).

Végre kiderült az is hogy fizethetnek az iPhone 5, 5C és 5S tulajdonosok. Az első kettő modellnél a Touch ID híján PIN kód megadásával történik az azonosítás az óra összekapcsolásakor, de teljesen ugyanazon technológia felhasználásával mindhárom készülékkel képesek leszünk fizetni, ha van egy Apple óránk is.

Reméljük az Apple Pay-re itthon sem kell sokat várni, hiszen ezzel egy valóban egyszerű és biztonságos fizetési rendszert használhatnánk.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek