Connect with us

technokrata

Megszületik a tökéletes okosóra?

swatch

Viselhető Tech

Megszületik a tökéletes okosóra?

A gyártó egy olyan okosórán dolgozik, melyet sohasem kell tölteni.

Kétségtelen, hogy napjainkban óriási népszerűségnek örvendenek az okosórák, gyakorlatilag minden cég igyekszik piacra dobni egy modellt, hogy részük legyen abból a bizonyos tortából. Az okosóráknak azonban van egy nagy hibája, ez pedig nem más, mint az üzemidő. Ahhoz ugyanis, hogy az intelligens funkciók működjenek, energiára van szükség. Ezt pedig hagyományos, lítium-ion akkumulátorokkal oldják meg, így egy-egy óra átlagosan néhány napot bír, de olyanra is van példa, hogy egy nap után, a telefonunkkal együtt a töltőre kell tenni a modellt.

swatch

A neves Swatch bejelentése alapjaiban változtathatja meg a piacot, a vállalat ugyanis jelenleg egy olyan terméken dolgozik, melyet sohasem kell a töltőre tennünk. Nick Hayek, a vállalat vezetője a Bloombergnek adott interjújában beszélt arról, hogy aktívan dolgoznak egy okosórán, mely NFC kapcsolat segítségével Windows Phone és Android alapú telefonokkal működne együtt. Az eszköz Hayek szerint nem igényel majd külön töltőt, annak ellenére, hogy  online szolgáltatásokkal is felvértezik.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mindezt hogyan kivánják kivtelezni, elképzelhető, hogy cserélhető akkumulátorról, vagy esetleg a régi kvarcóráknál is bevált napelemes megoldásról van szó.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák