Connect with us

technokrata

Megszületik a tökéletes okosóra?

swatch

Viselhető Tech

Megszületik a tökéletes okosóra?

A gyártó egy olyan okosórán dolgozik, melyet sohasem kell tölteni.

Kétségtelen, hogy napjainkban óriási népszerűségnek örvendenek az okosórák, gyakorlatilag minden cég igyekszik piacra dobni egy modellt, hogy részük legyen abból a bizonyos tortából. Az okosóráknak azonban van egy nagy hibája, ez pedig nem más, mint az üzemidő. Ahhoz ugyanis, hogy az intelligens funkciók működjenek, energiára van szükség. Ezt pedig hagyományos, lítium-ion akkumulátorokkal oldják meg, így egy-egy óra átlagosan néhány napot bír, de olyanra is van példa, hogy egy nap után, a telefonunkkal együtt a töltőre kell tenni a modellt.

swatch

A neves Swatch bejelentése alapjaiban változtathatja meg a piacot, a vállalat ugyanis jelenleg egy olyan terméken dolgozik, melyet sohasem kell a töltőre tennünk. Nick Hayek, a vállalat vezetője a Bloombergnek adott interjújában beszélt arról, hogy aktívan dolgoznak egy okosórán, mely NFC kapcsolat segítségével Windows Phone és Android alapú telefonokkal működne együtt. Az eszköz Hayek szerint nem igényel majd külön töltőt, annak ellenére, hogy  online szolgáltatásokkal is felvértezik.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mindezt hogyan kivánják kivtelezni, elképzelhető, hogy cserélhető akkumulátorról, vagy esetleg a régi kvarcóráknál is bevált napelemes megoldásról van szó.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő