Connect with us

technokrata

Mit tud a Microsoft HoloLens?

Viselhető Tech

Mit tud a Microsoft HoloLens?

A Microsoft forradalmian új példáját mutatta be annak, hogy a Windows 10 miként teszi lehetővé az áttérést a számítástechnika hagyományos, gépközpontú modelljéről a jóval személyesebb, emberi interakciókra. A Windows 10 a világ első holografikus számítástechnikai platformjaként olyan alkalmazásprogramozási felületeket tartalmaz, amelyekkel a fejlesztők hologramszerű élményt teremthetnek a valós világban.

A Windows 10-ben a hologramok univerzális Windows-alkalmazások, és az összes univerzális Windows-alkalmazás hologramként is működhet, lehetővé téve ezzel háromdimenziós hologramok megjelenítését a fizikai valóságban, amelyek segítségével a kommunikáció, az alkotás és a felfedezés is új, a korábbinál személyesebb és emberibb módokon történhet.

A Windows 10-es hologramok lehetőségeinek demonstrálása érdekében a Microsoft leleplezte a világ legfejlettebb holografikus számítógépét is. A Microsoft HoloLens az első viselhető holografikus számítógép: működéséhez nincs szükség sem vezetékekre, sem telefonra vagy PC-kapcsolatra.

A Microsoft HoloLens az átlátszó, nagy felbontású holografikus lencsék mellett térhangzást is nyújt, így viselője nem csak láthatja, hanem hallhatja is a környező térben lévő hologramokat. A fejlett érzékelőkkel, egy egyetlen lapkára ültetett következő generációs rendszerrel és a vadonatúj, az ember cselekvését és a környező világot értelmező holografikus feldolgozóegységgel (HPU) ellátott Microsoft HoloLens képes arra, hogy bármilyen csatlakozóvezeték nélkül működjön, miközben az érzékelőktől származó több terabájtnyi adatot dolgoz fel valós időben.

A Microsoft HoloLens azáltal, hogy háromdimenziós hologramokat jelenít meg az embert körülvevő világban, új „ablakot” nyit saját valóságunkra, és képes megmondani, hogy mire tekintünk éppen, valamint megérteni az általunk hanggal vagy akár a kezünkkel elmondottakat. A Microsoft HoloLens az embert helyezi a számítástechnikai élmény középpontjába, így újszerű és izgalmas lehetőségeket nyújt az alkotásra, az információelérésre, szórakozásra és kommunikációra.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin