Connect with us

technokrata

Viselhető eszközre vonatkozó együttműködést jelentett be az Oakley és az Intel

Viselhető Tech

Viselhető eszközre vonatkozó együttműködést jelentett be az Oakley és az Intel

A mai napon az Intel több technológiai fejlesztést és kezdeményezést jelentett be a most zajló CES-en: az Intel ® Curie™ modult, mely egy apró méretű, viselhető technológiákhoz használható eszköz; új alkalmazásokat az Intel® RealSense™ kamerájához, amit robotokba, helikopter drónokba és 3-D technológiákba szánnak; valamint a Diversity in Technology (Diverzitás a technológiában) kezdeményezést, melynek részeként az Intel 300 millió dolláros befektetéssel segíti elő a technológiai ipar társadalmi diverzitását.

A személyre szabott számítástechnikai eszközök elterjedésével, az intelligens és összekapcsolt eszközökkel, illetve a viselhető eszközök egyre erőteljesebb terjedésével a fogyasztók és a technológia kapcsolata mindinkább változáson megy keresztül,” – mondta  Brian  Krzanich, az  Intel elnök-vezérigazgatója előadásában. Hozzátette: „A nők és a kisebbségek is mind nagyobb szerepet fognak betölteni fogyasztóként, befolyásoló tényezőként, alkotóként és vezérként.

Az Intel elnök-vezérigazgatója előadásában bejelentette együttműködését a sport és divatszemüvegeket gyártó Oakley-val, valamint egy 3-D technológiára vonatkozó együttműködést a HP-vel. Emellett felvázolta az Intel Security üzletágának új technológiáját, a True Key™ platformokon átívelő alkalmazást, mely a felhasználóra jellemző részleteket (például arc, ujjlenyomat) használ a gyorsabb és biztonságosabb bejelentkezéshez.

A viselhető technológiák forradalma

A viselhető eszközök terjedésével az innovációnak és a technológiai fejlesztéseknek egy új játéktere valósul meg. Krzanich bejelentette az Intel Curie module1-ra vonatkozó terveket. Ez egy apró méretű hardver, mely az Intel első, kifejezetten erre a technológiára kifejlesztett system-on-chip-jén (SoC) fut. A modult 2015 második felében kezdik el szállítani, és tartalmazza az Intel® Quark™ SE SoC-ot, egy alacsony-fogyasztású Bluetooth rádiót, valamint szenzorokat is.

Ezenkívül az Intel számos terméket, illetve divat és fitnesz márkákkal való együttműködéseket is bejelentett, mint például a Basis Peakkel*, a Fossil Grouppal*, a Luxottica Grouppal*, a MICA-t kifejlesztő Opening Ceremonyval*, valamint az SMS Audioval*.

Az Intel és az Oakley viselhető technológiára vonatkozó stratégiai együttműködésében olyan termék kifejlesztésén dolgoznak, amely a prémium minőségű luxus és sportszemüvegeket okos technológiával vértezi fel. Az előadás alatt Krzanich-hoz csatlakozott Colin Baden, az Oakley vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy a két vállalat egy sportolók teljesítményét fokozni képes intelligens eszköz fejlesztésén dolgozik, mely az év folyamán lesz elérhető.

Előadásában Krzanich beszélt a Nixie*-ről, a 2014-es „Make it Wearable” verseny győzteséről is, az első olyan viselhető kameráról, mely képes repülni.

A technológiai diverzitás terjedése

Krzanich, aki az utóbbi idők nőket és kisebbségeket érintő eseményeit is megemlítette beszédében, bejelentette a „Diversitiy in technology’ kezdeményezést. Ennek keretében az Intel munkaerő toborzási és a munkavállalók megtartásáért tett erőfeszítései során szem előtt tartja, hogy 2020-ig az USA társadalmához képest arányosan legyenek képviselve a nők és az egyébként alulreprezentált kisebbségek.

Ezenkívül az Intel 300 millió dollárt fog befektetni a női és alulreprezentált kisebbségekből származó mérnökök támogatására.

Technológiai innováció

Egészen mostanáig a számítástechnika az ember és egy monitor, billentyűzet és egér közötti interakcióját jelentette. Krzanich előadásában több új technológiára és valós alkalmazásra is kitért, melyek a számítástechnikát a háromdimenziós világba emelik, és melyeknek köszönhetően nem lesz szükség vezetékekre vagy jelszavakra.

Krzanich több olyan technológiai innovációt is bemutatott, melyek 2015 végére jelennek meg, például a True Key™ platformokon átívelő alkalmazást, melyet az Intel Security üzletága fejlesztett ki, és amely segít a jelszavak béklyóiból kitörni. A True Key felhasználóra jellemző részleteket (például arc, ujjlenyomat) használ a gyorsabb és biztonságosabb bejelentkezéshez. A True Key elérhető lesz iOS*, Android*, Windows* és Mac* operációs rendszerek, és a legtöbb böngésző alatt. Emellett HP és Lenovo készülékekben, valamint a McAfee LiveSafe részeként is megjelenik az elkövetkező hónapokban. A True Key korlátozott kiadásához látogasson el a www.truekey.com-ra.

Mindezek mellett az Intel a Hiltonnal*, a Jaguar Land Roverrel*, és a San Franciscoi Nemzetközi Repülőtérrel fog együttműködni a vezetéknélküli töltést biztosító technológiák tesztelése céljából.

Az Intel vezérigazgatója elmondta azt is, hogy az Intel RealSense kamerák és az új alkalmazások egyre elterjedtebbek a 2 az 1-ben eszközökben, táblagépekben, notebook-okban és all-in-one számítógépekben, melyek többsége már a legújabb, az év első negyedévében piacra kerülő 5. generációs Intel® Core™ processzorokkal fut majd. További információk az Intel RealSense technológiát alkalmazó innovációkról itt találhatók.

A színpadon az Intel vezérigazgatójához csatlakozott Dion Weisler, a HP ügyvezető alelnöke, aki bejelentette, hogy az Intel® Core™ i7 processzorát alkalmazza a vállalat következő HP Multi Jet Fusion technológiája, melynek révén a 3-D-s nyomtatásban rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázhatják.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp