Connect with us

technokrata

Már itthon is elérhető az Epson új okosszemüvege

Epson_Moverio_BT-200_2

Viselhető Tech

Már itthon is elérhető az Epson új okosszemüvege

Az Epson is bemutatta az első, virtuális valóságot (Augmented Reality – AR) megjelenítő készülékét, a Moverio BT-200 szemüveget. A második generációs, átlátszó, binokuláris okosszemüveg súlya mindössze 88 gramm[1], különlegessége pedig, hogy a piacon egyedülálló módon a felhasználó teljes látóterére képes tartalmat vetíteni. A BT-200 számos új lehetőséget kínál az AR fejlesztőknek az egyéni és üzleti felhasználóknak szánt alkalmazások megalkotására.

Az új Moverio szemüveg virtuális valóság funkcióinak és tulajdonságainak köszönhetően digitálisan bővíti a viselője által érzékelt világot. A készülék a felhasználó mozgását és környezetét többek között elülső kamera, giroszkóp, GPS-rendszer, iránytű és gyorsulásmérő segítségével dolgozza fel.

A BT-200 okosszemüveg felhasználói egy 320 inches (812 cm), qHD felbontású kijelzőt látnak maguk előtt. Ennek köszönhetően nem csak az AR szoftverek előnyeit élvezhetik, hanem 2D és 3D filmeket is nézhetnek Dolby Digital Plus hangzással, így a filmek, a játékok és az alkalmazások egyaránt izgalmas és egyedi felhasználói élményt kínálnak. A vezérlést a felhasználóbarát multi-touch trackpad segíti, az alkalmazások gyors futtatását pedig a Moverio 1.2Ghz-es, kétmagos processzora biztosítja. Az akkumulátor élettartama 6 óra.

Epson_Moverio_BT-200_2

Az adatátvitelt a készülék Wi-Fi kapcsolat segítségével biztosítja, a Moverio Apps Marketről letöltött alkalmazásokat pedig 8GB-os, 32GB-ig bővíthető belső memóriába menti. A BT-200 okosszemüveg a Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast kapcsolatoknak köszönhetően okostelefonokhoz és más készülékekhez is kapcsolódik.

„Mostantól ez a technológia Magyarországon is elérhető, így utat nyitunk a hazai fejlesztők számára a szórakoztató és üzleti célú AR alkalmazások fejlesztése felé. Mindez várhatóan egy hosszabb folyamat lesz, de már most is látunk olyan izgalmas és kiválóan működő megoldásokat, amelyek túlszárnyalják a várakozásainkat.” – mondta Tőrös Gáspár az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere

A Moverio Apps Market számos különleges alkalmazást kínál, az Android operációs rendszert futtató BT-200 okosszemüveg felhasználói számára. Az egyéni felhasználóknak szánt alkalmazásokon felül a BT-200 készülék rendkívül hatékony vizuális eszköz lehet a logisztika, az orvostudomány, a biztonság, az oktatás és egyéb tudományok, valamint akár az idegenforgalom területén is.

A február óta elérhető fejlesztői oldalon minden eszköz és információ megtalálható az alkalmazásfejlesztéshez. Ennek köszönhetően hamarosan hazai gyártású alkalmazások is elérhetőek lesznek az okosszemüvegre, amelyek például a logisztika, a múzeumi tárlatvezetés, a gépjármű azonosítás vagy akár a fogyatékkal élők kommunikációja területén fognak újszerű, hatékony megoldást nyújtani.

A készülék javasolt kiskereskedelmi ára bruttó 229 900 forint. Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Mekka Interaktív Kft.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Technokrata a Face-en

Tesztek