Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okosórával és phablettel újít a Samsung

Viselhető Tech

Okosórával és phablettel újít a Samsung

Hivatalosan is lelepleződött a régóta pletykált okosóra, illetve a Note család is egy új modellt ünnepelhetett.

Tegnap este hivatalosan is lelepleződött a dél-koreai vállalat Note 3 névre hallgató phabletje. A Note sorozat 2011-ben kezdte meg hódító útját, és mivel nem várt sikert aratott, így  nagy gondossággal készítették el az utódjait. Ez alól a Galaxy Note 3 sem kivétel, hiszen a készülékbe egy 5,7″-es FullHD felbontású Super AMOLED kijelző, 3 GB RAM és 32/64 GB memória került. Az erős hardver meghajtásáról egy 3200 mAh-es akkumulátor gondoskodik.

note3official

Ez már eddig sem átlagos, ám a dél-koreai vállalat csavart egyet a történeten és a 3G és LTE verziót más-más processzorral ruházta fel. Míg előbbi egy  négymagos, 2,3 GHz-en üzemelő egység, addig utóbbi egy 8 magos,- 4 darab 1,9 GHz-es A15, és 4 db 1,3 GHz-es A7 – “erőmű”.

note32

A processzor mellett a videofelvétel sem lesz mindenhol közös, bizonyos modellek akár 4K felbontásban is rögzíthetik a tartalmat, mások esetében “csak” FullHD áll a rendelkezésünkre. Az apró, a beépített szoftverek használatát megkönnyítő toll is a készülék csomagolásának része lesz, ezt a Samsung S-Pen névre keresztelte. A fekete, fehér és pink színekben érkező Note 3 szeptember 25-én jelenik meg hazánkban, igaz az árat egyelőre homály fedi.

Galaxy Gear

A Note 3 mellett leleplezésre került a régóta pletykált Samsung okosóra, melyet a vállalat Galaxy Gear névre keresztelt. A csak és kizárólag felsőkategóriás Galaxy eszközökkel működő tartozék gesztusvezérléssel irányítható. A mérnökök ezért egy 1,64″-es, 320 x 320 pixel  felbontású Super AMOLED kijelzőt helyeztek fel a felső oldalán. Mögötte kapott helyet a 800 MHz-es processzor és az 512 MB RAM és a 4 GB-os memória.  Mivel egy ilyen eszköz esetén a legfontosabb, hogy kényelmesen használható legyen, ezért a mérnökök több, a mindennapokban nagy segítséget jelentő applikációval felvértezték.

galaxygear

 

Ilyen például az üzeneteink illetve leveleink kezelését szolgáló Smart Relay ami az órán olvasott tartalmat a telefon kézbevételekor automatikusan áthelyezi, így nagyobb kijelzőn folytathatjuk tovább a böngészést. A biztonság érdekében automatikus védelemmel is bővíttették az óra funkcionalitását, azaz ha egy méternél távolabb haladunk el a telefonunktól, az automatikusan lezárja magát, így illetéktelenek nem tudnak hozzáférni az adatainkhoz.

Az 1,9 megapixeles kamerával bíró Galaxy Gear egy gyors mozdulattal képes fotót készíteni, amit aztán az okostelefonunkon meg is szerkeszthetünk. A beépített akkumulátor 315 mAh-es kapacitással rendelkezik, mely a gyártó szerint 25 óra aktív használatra elegendő. Az itthoni megjelenés időpontját és árát egyelőre homály fedi, de nem valószínű, hogy 200 euró alatti áron dobnák piacra az újdonságot.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés