Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google Glass átírja a keresési szokásainkat

Viselhető Tech

A Google Glass átírja a keresési szokásainkat

A Google Glass hangalapú keresése teljesen átírja majd keresési szokásainkat és így a keresőoptimalizálás módszereit is. A piac teljesen felbolydulhat, pedig nem kis tételről van szó, csak az Egyesült Államokban 550 milliárd forintot költenek rá.

Átírja a keresési szokásokat

A legfrissebb információk szerint a Google a jövő év elején dobhatja piacra szemüvegét, amelyre óriási kereslet mutatkozik. A Google Glass az előrejelzések szerint teljesen átformálja majd az internetes keresési szokásainkat. Mivel a keresés hangalapú lesz, nem szavakra és rövid kifejezésekre fogunk keresni, hanem sokkal összetettebb, és hosszabb szóösszetételekkel fogalmazzuk majd meg mit keresünk. Ezt azt jelenti, hogy újabb lehetőségek nyílnak meg a kis tartalomszolgáltatók, és blogok számára. Mostanáig a nagy forgalmú szavakra és kifejezésekre – mivel azok viszonylag kis számúak voltak – a nagy portálok optimalizálták oldalaikat. Az élőszó egyediségére és végtelen számú kifejezési lehetőségére ez azonban már nemigen lehetséges. Ez pedig utat nyithat az egyedi tartalommal rendelkező kis oldalak és blogok számára – írja a kulcsszo.hu.

Átírja a piacot

A keresési szokások megváltozása teljesen átrendezheti a keresőoptimalizálással foglalkozó piacot. Nem kis tételről van szó. Az Egyesült Államokban az optimalizálással foglalkozó ügynökségek bevétele 550 milliárd forintot tesz ki, a fizetett keresések piaca megközelítheti az ötezer milliárd forintot. A keresési szokások megváltozása új módszereket követel majd, és vélhetően egyre nagyobb szerep jut a tartalommarketingnek.

glass5-619

Előnyben a helyi mikrovállalkozások

A Google Glass még egy téren újat hozhat. Egyre nagyobb jelentősége lesz a keresésben a térbeli információknak. Mivel a szemüveg viselőjének pontos helye jól meghatározható, így a kereső a helyi információkat fogja előnyben részesíteni. Ha étteremre keresünk, akkor vélhetően a közeli éttermek jobb helyezéseket fognak elérni, mintha ugyanezt a keresést, egy számítógép előtt ülve végeztük volna el. Előnyben lesznek tehát a helyi kisvállalkozások, és ez azt jelenti, hogy a keresőoptimalizálásban is nagyobb szerep jut a Google Localnak és a vásárlói véleményeknek.

Isten veled Facebook?

A Google Glass a hírek szerint beépíti a Google+ és Google Maps alkalmazásait a szemüvegbe. Ezáltal a G+, mint közösségi média villámgyorssá válik a Facebookhoz és a Twitterhez képest, amelyek alkalmazásai ráadásul hamar le is meríthetik a szemüveg elemeit, ami szintén a Google+ segíthetik a közösségi média versenyében. Ha a keresőóriás szemüvege beváltja a várakozásokat, könnyen a közösségi média versenyét is megnyerheti vele.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés