Connect with us

Hirdetés

technokrata

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

Kütyük

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

Végre úgy fog szólni, ahogy annak szólnia kell

Általános probléma mind színpadon, mind tábortűznél, hogy az a fránya gitár elhangolódik. Szerencsére egyre több megoldás létezik, ilyen a vadonatúj Roadie 2 is.

 

A technika fejlődésével folyamatosan egyre újabb gitár-hangoló eszközök jelentek meg. Elsőként a legalapvetőbbek az olyan típusúak, melyeket jack-jack kábellel a gitárból az eszközbe vezetünk, majd az megmutatja nekünk, milyen hangot hallat az adott húr, illetve egy skála segítségével középre igazíthatjuk. Ez nagyon hasznos, főleg annak aki nem bízná az életét a hallására, illetve ha zajos környezetben van az ember.

Eztán jöttek az app-ok, mint a ‘Pitch Lab’, ami a mikrofon segítségével veszi fel a hangot, és mutatja meg pontosan mennyire hamis, majd az előbb említett skálán megkereshetjük a pontos hangot. Ez is működőképes teljesen, ha épp csönd van és csak egy hangszer szól.

A Roadie 2 mint a videóban is látható a rezgéseket veszi figyelembe, és az alapján be is hangolja helyettünk a hangszert, nem kell nekünk csavargatni a hangolókulcsokat egyesével. Ez igazából azért zseniális eszköz, mert tizedére csökkenti azt az időt amit a gitár hangolásával el lehet tölteni. Természetesen az okostelefonunkkal össze lehet kötni és miután kiválasztottuk milyen típusú hangszert szeretnénk pontosan behangolni vele, egy szempillantás alatt meg is történik a csoda.

Még idén elérhető lesz 129 dollár környékén!

Forrás: Engadget

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés