Connect with us

technokrata

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

roadie-2-2

Kütyük

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

A “Roadie 2” megjelenésével nincs több kifogás a hamis gitárra

Végre úgy fog szólni, ahogy annak szólnia kell

Általános probléma mind színpadon, mind tábortűznél, hogy az a fránya gitár elhangolódik. Szerencsére egyre több megoldás létezik, ilyen a vadonatúj Roadie 2 is.

 

A technika fejlődésével folyamatosan egyre újabb gitár-hangoló eszközök jelentek meg. Elsőként a legalapvetőbbek az olyan típusúak, melyeket jack-jack kábellel a gitárból az eszközbe vezetünk, majd az megmutatja nekünk, milyen hangot hallat az adott húr, illetve egy skála segítségével középre igazíthatjuk. Ez nagyon hasznos, főleg annak aki nem bízná az életét a hallására, illetve ha zajos környezetben van az ember.

Eztán jöttek az app-ok, mint a ‘Pitch Lab’, ami a mikrofon segítségével veszi fel a hangot, és mutatja meg pontosan mennyire hamis, majd az előbb említett skálán megkereshetjük a pontos hangot. Ez is működőképes teljesen, ha épp csönd van és csak egy hangszer szól.

A Roadie 2 mint a videóban is látható a rezgéseket veszi figyelembe, és az alapján be is hangolja helyettünk a hangszert, nem kell nekünk csavargatni a hangolókulcsokat egyesével. Ez igazából azért zseniális eszköz, mert tizedére csökkenti azt az időt amit a gitár hangolásával el lehet tölteni. Természetesen az okostelefonunkkal össze lehet kötni és miután kiválasztottuk milyen típusú hangszert szeretnénk pontosan behangolni vele, egy szempillantás alatt meg is történik a csoda.

Még idén elérhető lesz 129 dollár környékén!

Forrás: Engadget

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd