Connect with us

technokrata

Őrizetben a kínai kutató, akihez az első génmódosított ikerpár köthető

Tudomány

Őrizetben a kínai kutató, akihez az első génmódosított ikerpár köthető

Őrizetben a kínai kutató, akihez az első génmódosított ikerpár köthető

December elején felszívódott, mostanra pedig kiderült, hogy házi őrizetben tartják fogva.

November végén robbant fel a tudományos világ, amikor is a kínai Ho Csienkuj bejelentette, hogy megszületett az első olyan génszerkesztett ikerpár, akik ellenállóak lesznek a HIV fertőzéssel szemben.

 

Ez a hír persze kiverte a biztosítékot mindenkinél és barbár emberkísérletnek minősítették tettét, ugyanis ez a fajta génmódosítás még teljes mértékben gyerekcipőben jár, a biztonságostól fényévekre található csak meg. Természetesen a kínai kormány sem maradhatott ki ekkora volumenű ügyből, azonnal leállították az egész orvosi csapat munkásságát, a kutatások és a további kísérleteket azonnal félbe kellett hagyni.

Eztán történt, hogy Csienkuj-t egyszer csak elnyelte a Föld. Mindenki azt gondolta, a kormány állhat a dolog mögött, ami kiderült, hogy igaz, hiszen emberünk házi őrizetben tölti mindennapjait, ahol körülbelül 20 fegyveres őrzi, hogy ne tudjon meglépni. Állítólag a külvilágtól nincs teljesen elzárva, ugyanis telefonon és e-mailben is kommunikálhat. Természetesen a professzornak nem volt lehetősége még publikálni, viszont kollégái megerősítették, hogy minden készen áll arra, hogy az eljárást bevezessék.

További Tudomány

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom