Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB szerint így fognak áramhálózatokat tervezni a jövőben

Tudomány

Az ABB szerint így fognak áramhálózatokat tervezni a jövőben

Az ABB szerint így fognak áramhálózatokat tervezni a jövőben

A CIGRE 2018. évi kiállításon és konferencián bemutatott, virtuális valóság (VR) alapú innovatív alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók már a projekt kivitelezése előtt ellenőrizhessék a tervezett rendszer paramétereit.

Az ABB a Párizsban, augusztus 27-31. között, a „CIGRE 2018” kiállításon bemutatott új, innovatív 3D/VR tervezési eszközével új szintre emeli a villamos hálózatok digitális tervezési technológiáját. Az ABB AbilityTM platformra alapozott eszköz iparágszerte ugrásszerű változást hoz a tervezési technológiában, optimalizálni fogja az energetikai infrastruktúra, köztük az alállomások építési folyamatát, azokat biztonságosabbá, nagyobb hatásfokúvá és költséghatékonyabbá teszi.

 

A VR-szemüveget felvevő felhasználók mint „avatárok” végigjárhatják és ellenőrizhetik a projektek egyes szakaszait.  A technológiát a FACT alállomások, a HVDC állomások, valamint a digitális, váltakozó áramú (AC) alállomások építési folyamataiban lehet majd használni.

A technológia a konzultáció és a tervezési folyamat korai fázisaiban és végellenőrzési fázisában egyaránt használható, segítségével idő és pénz takarítható meg.  A projekt korai fázisaiban végzett VR-alapú tervellenőrzés lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek „megtekintsék”, és még a megvalósítás előtt módosítsák a létesítményterv bizonyos elemeit, így például a térbeli elrendezést, optimalizálják a berendezések helyigényét, és előre kezelni tudják az egészségvédelmi és biztonsági problémákat.

A technológia alkalmazása azt is lehetővé teszi majd, hogy az érdekelt felek – akár távoli helyszínekről is – részt vehessenek a tervezési folyamatban, ami jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy javuljon a kommunikáció és a megértés az ABB és az ügyfelei között, és lerövidüljön a tervellenőrzések és -egyeztetésekhez szükséges idő.

“Ez a digitális újítás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek még a kivitelezés előtt valósághűen megvizsgálhassák a projekt főbb elemeit, és még időben módosításokat hajthassanak végre. Segít optimalizálni a projektet, időt takarít meg, költség-hatékonyságot teremt, és javítja a biztonságot, az energetika értéklánc minden elemében alkalmazható új technológia jól példázza, hogy az ABB továbbra is elkötelezett a technológiai fejlesztés és az innováció mellett, és ügyfeleink kiemelt partnereként arra törekszünk, hogy erősebb, intelligensebb és zöldebb hálózatok kiépítését tegyük lehetővé.”

– nyilatkozta Gerhard Salge, az Energetikai Hálózatok divízióhoz tartozó „Technology” részleg vezetője.

Az ABB 3D/VR technológia csak egy a közüzemi szolgáltatók számára kínált azon számos digitális megoldás és termék közül, amelyek az ABB AbilityTM platformon elérhető portfólióhoz tartoznak. Ez a portfólió azokat a digitális termékeinket és szolgáltatásainkat sorakoztatja fel, amelyek egyedülálló módon ötvözik az ABB iparági ismereteit, a technológiai vezető szerepét és a digitális szaktudását, és valós üzleti értéket nyújtanak az ügyfeleink számára. A 3D/VR megismerés a hatékonyság jelentős javulását biztosítja a projekttervezés terén.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés