Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan elkészül a világ legnagyobb teleszkópja!

Tudomány

Hamarosan elkészül a világ legnagyobb teleszkópja!

Hamarosan elkészül a világ legnagyobb teleszkópja!

A Giant Magellan Telescope olyan kérdésekre adhat választ, amiket eddig csak félve mertünk feltenni

Legfrissebb híreink szerint már javában épül a GMT, azaz teljes nevén Giant Magellan Telescope, ami, mint azt a neve is jelzi, egy iszonyatosan nagy tükrös teleszkóp lesz, ami olyan felvételeket fog tudni készíteni és olyan dolgokat tud majd érzékelni, amit eddig lehetetlen lett volna.

1200px-giant_magellan_telescope_-_artists_concept

 

Koreai, brazil és amerikai tudósok/szakemberek évek óta kemény dolgoznak azon, hogy a GMT megvalósulhasson, ami, mint a képen is látható 7 darab óriási tükörrel fog rendelkezni, darabonként 8,2 méteres átmérővel, összesen majdnem 400 négyzetméternyi gyűjtőfelületet kiadva.

A GMT körülbelül 10-szer élesebb képet tud majd készíteni, mint a világhírű Hubble-űrteleszkóp valaha is tudott produkálni. Egyébként 2023-ra tervezik, hogy elkészül a teleszkóp, viszont az első tükrök csiszolását már idén ősszel megkezdték. – írja a HVG.hu

Elsődleges feladata pedig nem más lesz, mint a Földön kívüli élet kutatása, illetve olyan bolygók felfedezése, melyek rendelkeznek valamilyen jellegű vízfelszínnel.

Nem ez az egyetlen ilyen kezdeményezés a bolygónkon, hiszen 2024-re ígérik a majdnem ezer négyzetméter összfelületű ELT-t, azaz Extremely Large Telescope-ot.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés