Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 másodperc alatt tölti fel a trolibusz akksiját ez a gyorstöltő!

Tudomány

15 másodperc alatt tölti fel a trolibusz akksiját ez a gyorstöltő!

15 másodperc alatt tölti fel a trolibusz akksiját ez a gyorstöltő!

Távolról irányított robotok, okos érzékelők, vezeték nélküli trolibuszok

Az ABB svájci – svéd cégcsoport magyarországi vállalatának mai sajtórendezvényén a vállalat szakemberei gyakorlati példákon keresztül mutatták be az ABB Ability-t, a cég több mint 180 megoldást tartalmazó, ipari internetre épülő digitális platformját.

Az ABB Ability egy nyitott rendszer, amely a Microsoft stratégiai partnersége révén az egész világon hozzáférhető az ügyfelek, partnerek, beszállítók és fejlesztők számára. Segítségével a különféle iparági szegmensekben tevékenykedő ügyfelek kihasználhatják az ipari adatok elemzésének előnyeit, optimalizálhatják működésüket, valamint növelhetik termelékenységüket.

Budapest, 2017. november 9. – Az ABB svájci – svéd cégcsoport Magyarországi vállalata 25 éves működése során összesen 50 millió dolláros nyereséget ért el, összesített árbevétele 1,5 milliárd dollár felett volt. A vállalat teljes forgalmának 70%-a, azaz 1 milliárd dollár projekt business-ből származik, és ezzel az aránnyal egyedülálló a piaci résztvevők között. A projekt business során a cég teljeskörű megoldásokat – működőképes rendszereket, üzembehelyezett termékeket – szállít.

Az ABB az IoTSP (Internet of Things, Services and People) jegyében több mint egy évtizede dolgozik folyamatirányító rendszerek, kommunikációs megoldások, szenzorok és szoftverek kifejlesztésén és tökéletesítésén.  A folyamat eredményeképpen, és az ABB technológiai, iparági és digitális szakértelmén alapulva jött létre az ABB Ability, egy integrált iparágfüggetlen internet platform és felhő infrastruktúra, amellyel az ipar, a közműágazat és az infrastruktúra területén működő vállalkozások kihasználhatják az ipari adatok elemzésének előnyeit. Az ABB digitális megoldásaival az ügyfelek biztonságosan integrálhatják és összesíthetik az adataikat, kombinálhatják azokat szélesebb ipari ágazati adatokkal, „big data” és prediktív elemzéseket hajthatnak végre, ezzel működésüket optimalizálni, valamint termelékenységüket és rugalmasságukat növelni tudják.

Az ABB Ability jelenleg összesen 180 féle különböző digitális megoldást tartalmaz. Az ABB által értékesített termékek 55 százaléka szoftver alapú, vagy rendelkezik digitális technológiával. Az ABB eddig több mint 70 millió összekapcsolt eszközt, 70 000 vezérlőrendszert, és 6000 vállalati szoftver megoldást telepített.

Az ABB Ability platform megoldásait már nagy számban használják a világ vezető közmű, összeszerelő és szolgáltató vállalatai. Többek között olyan vállalatok tartoznak ügyfelek sorába, mint a Shell Oil, a CenterPoint Energy, a Con Edison, a BASF, a Royal Caribbean, a Cargill, a Volvo és a BMW.

Magyarországon a Paksi Atomerőmű Zrt. használja az ABB által kifejlesztett működési és karbantartási folyamatokat szabályozó Asset Suite szoftvermegoldást, valamint alállomási iránytástechnikai szoftverét (microSCADA) évek óta alkalmazzák a MAVIR Zrt., az ALCOA-Köfém Kft., a BorsodChem Zrt., a Dunaferr Zrt., a nagyobb áramszolgáltatók, valamint a MOL Nyrt. egyes alállomásaiban.

A Richter Gedeon Nyrt. debreceni üzemében teljesen automatizált, integrált és hitelesített termelés- és épületfelügyeleti, egyben környezeti monitoring rendszert épített ki, amelyhez az ABB 800xA technológiáját és nemzetközi tapasztalattal rendelkező mérnökcsapatát választotta. A System 800xA folyamatirányító rendszer teljes körű automatika megoldást biztosít a Richter számára, amely a termelő egységeken kívül magába foglalja a komplett épület- és energetikai felügyeletet is. Az ABB a következő megoldásokat szállította az üzemnek: teljes folyamatirányító rendszer, létesítmény-automatizálás (kazánok/hűtőberendezések és légkezelő egységek), valamint integrált környezetfelügyelő rendszer a GAMP5-nek (helyes gyártási gyakorlat) megfelelően.

Az ABB 800xA folyamatirányító rendszerét használják a Richter dorogi üzemében, a MOL Nyrt. tiszaújvárosi telephelyének Olefin I. üzemében, valamint egy friss megállapodás keretében a KALL Ingredients Kft. tiszapüspöki gyárában a teljes villamosenergia ellátást és gyártási folyamatot is az ABB 800xA folyamatirányító rendszere fogja szabályozni.

Ugyanitt, a KALL Ingredients Kft. tiszapüspöki gyárában az ABB Unigear Digital technológiáját, vagyis szenzortechnológiával és modern védelmekkel ellátott, a legújabb IEC61850-en alapuló kommunikációs protokollt alkalmazó digitális elosztóberendezését alkalmazzák. Az Unigear Digital technológia telepítésére kapott megbízást továbbá az ABB Kft. a Visonta Projekt Kft-től a Visontán épülő izocukorgyár esetében, valamint az E.ON fertőszentmiklósi alállomása esetében is.

A következőkben néhány további gyakorlati példa olvasható az ABB Ability működésére az elektromos gyorstöltés, a távolról irányított robotika és az okos érzékelés területéről:

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés