Connect with us

technokrata

YuMi, az ABB karmester-robotja túl van az első fellépésén

andrea-bocelli_yumi-es_abb-ceo-ulrich-spiesshofer_koncert_elott

Tudomány

YuMi, az ABB karmester-robotja túl van az első fellépésén

YuMi, az ABB karmester-robotja túl van az első fellépésén

Nem rossz elsőre Andrea Bocellivel és a Luccai Filharmonikusokkal együtt muzsikálni

Mint minden alkalommal az olaszországi Pisában lévő, gyönyörű, elegáns Teatro Verdiben tartott előadások előtt, a zenészek most is a Maestróra figyelve, a hangszereiket készenlétben tartva, szemüket rászegezve, összpontosítva vártak. A szólisták is készen álltak, várva a karmester mozdulatát, hogy beintse pálcájával a kezdést. Ám ez nem egy szokványos előadás és karmester volt. Ezúttal YuMi, az ABB és a világ első, igazán együttműködő, kétkarú robotja mutatkozott be, mint karmester.

yumi_a_koncerten

Az előadás kedden este zajlott le, ahol YuMi vezényelte az olasz tenor, Andrea Bocelli Verdi művekből összeállított jótékonysági előadását, amelyet az Első Nemzetközi Robotikai Fesztivál gálaestjeként tartottak. A világ minden szegletéből érkezett, több mint 800 illusztris vendég élvezte a “Reménysugár: a Stradivariustól a robotig” című programot. A vendégek között volt Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója, akinek a vezetésével fejlesztették ki YuMi-t, amikor ő irányította a Robotika üzletág felfejlesztését célzó programot.

Az egyik legszebb olasz színházi hagyományként Maestro Bocelli elénekelte Verdi Rigolettójából a “Az asszony ingatag” kezdetű híres áriát YuMi vezényletével. YuMi tovább folytatta a vezénylést, amikor Maria Luigia Borsi előadta Lauretta klasszikus szoprán áriáját Puccini “Gianni Schicchi”-jéből. Zárásként a robot vezényelt egy részletet Mascagni Parasztbecsület című operájának intermezzójából is.

Ezt követően egy 15 perces közjáték következett, amely megmutatta, hogy az emberek és a robotok közötti együttműködés tökéletesen tud működni. Maestro Bocelli nem fukarkodott az előadásról mondott dicsérettel.

“Nagyon szórakoztató volt YuMi-val, az ABB együttműködő robotjával együtt fellépni. Igazolta, hogy egy robot valóban képes vezényelni egy zenekart, bár csak nagyon tehetséges mérnökök és egy valódi maestro munkájának eredményeként. Gratulálok a csapatnak, hogy ezt a nagy kihívást ilyen sikeresen megoldották”

– mondta később.

További Tudomány

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd