Connect with us

technokrata

Nem csak az ipar, az otthoni fogyasztók számára is elérhetővé válik a kiterjesztett valóság Wow-élmény az Accenture standjainál

maxresdefault

Tudomány

Nem csak az ipar, az otthoni fogyasztók számára is elérhetővé válik a kiterjesztett valóság Wow-élmény az Accenture standjainál

A XIV. Simonyi Konferencián már a negyedik ipari forradalom egészen újfajta, a munkavégzését és termelését lehetővé tevő eszközeiről is szó volt, amelynek legfontosabb elemei a kiterjesztett valóságra épülő informatikai megoldások.

Míg korábban egy sisak vagy egy szemüveg akadályt jelentett egy dolgozónak, addig ma már munkakörök épülnek ezekre vagy alakulnak át úgy, hogy azok betöltéséhez elengedhetetlen ezen eszközök használata.

A VR (virtuális valóság) és az AR (kiterjesztett valóság) jelenleg teljesen eltérő pályát fut be felhasználói közönség szempontjából. A VR elsősorban a szórakoztatóipar, különösen a videojátékok területén hódít, míg az AR-rel egyelőre csak ritkán találkozhatnak az otthoni fogyasztók.

Az AR technológia felhasználása elsősorban az üzleti szektorban, különösen a gyártó vállalatoknál, a tervezésben és a logisztikában jelentős, és a jövőben ez a tendencia csak növekedni fog, ha az ipar lépést akar tartani a fogyasztói igényekkel.”

mondta Komjád István, az Accenture Industry X.0, ügyvezető igazgatója a XIV. Simonyi Konferencián.

simonyi

A megnövekedett termelési igények gyorsabb és precízebb munkavégzést igényelnek, amihez a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell. A kiterjesztett valóság szemüvegei, mint a Microsoft HoloLens itt kapcsolódhatnak be az ipari folyamatokba. Ezek az eszközök meghagyják a valóságot, csak az ott található tárgyakra, személyekre, helyszínekre egy plusz réteget raknak, amely ezáltal extra tudáshoz, élményhez juttatja a felhasználóit. Olyan kibővített valóságot hoznak létre, ahol a felhasználó képes látni és érzékelni a körülötte lévő világot, azonban mindezt a számítógépes szimulációval kiegészített formában.

Óriási lehetőség van ebben a technológiában. A jövőben a digitális kivetítések ugyanannyira fontos részévé válnak majd a való világnak, mint azok a dolgok, amiket ma megérinthetünk, érzékelhetünk. Ezek az eszközök felszabadítják a dolgozók mindkét kezét, de sokat segít a dolgozói csapatok egymás közötti kommunikációjában is.”

– mondta Komjád István, ügyvezető igazgató.

 

A virtuális és a kiterjesztett valóságba most bárki betekintést nyerhet az Accenture standjainál:

– 2017. április 22-23-án „A jövő utcája” ingyenes kiállításon a budapesti Madách téren

– 2017. április 26-án a CRAFT Konferencián

A helyszíneken a látogatók testközelből ízlelhetik meg az ipari automatizálást egy komplex gyártósori modellen keresztül. A Microsoft HoloLens és a HTC Vive eszközök szabadon kipróbálhatóak, valamint az Accenture kollégái felvilágosítást tudnak nyújtani ezen technológiák előnyeiről, felhasználási területeiről és a benne rejlő lehetőségekről. Továbbá a HTC Vive eszközzel egy újrafutózó üzemben a gyártási folyamatot és egy specifikus szervizszituációt lehet megtekinteni (A gumifelület lebontását végző célszerszám biztonságos cseréjének folyamata a robotizált gyártókörnyezetben).

További Tudomány

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd