Connect with us

technokrata

A NASA előbb küld embert a Simonyi Konferenciára, mint a Marsra

varos-duna-bme-k

Tudomány

A NASA előbb küld embert a Simonyi Konferenciára, mint a Marsra

A NASA előbb küld embert a Simonyi Konferenciára, mint a Marsra

XIV. Simonyi Konferencia: NASA a Földön kívüli életről

A NASA asztrofizikusa, az Európai Űrügynökség Galileo programjának igazgatója, a Vodafone Hungary műszaki vezérigazgató-helyettese, az NNG UX csapatának vezetője és még sokan mások előadnak Magyarország legnagyobb, kizárólag hallgatók által szervezett konferenciáján.

 

Az idén 14. alkalommal megrendezett diákkonferencián számos külföldi és hazai előadó mutatja be legfrissebb felfedezését, kutatási eredményét, technológiai újítását. Mindezt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának I épületében, április 13-án, a XIV. Simonyi Konferencián.

Egyenesen a NASA főhadiszállásáról, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatalától, érkezik Dr. Kartik Sheth, hogy beszámoljon az űrkutatás legfrissebb Földön kívüli életet érintő kérdéséről. A NASA 2017. február 22-én bejelentette, hogy a Trappist-1 vörös törpe csillag körül 7 földszerű exobolygót fedezett fel. Vajon egyedül vagyunk a világegyetemben? Dr. Kartik Sheth a felfedezésről és a csillagrendszer jövőbeli megismerésének terveiről mesél.

Az Európai Űrügynökség (ESA) is képviselteti magát. Paul Verhoef, a Galileo Program igazgatója számot ad, hogy a jelenleg is fejlesztés alatt álló európai szatellitrendszer eddig milyen sikereket ért el, és milyen szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben.

Amrita Gangotra, a Vodafone Hungary műszaki vezérigazgató-helyettese bemutatja, milyen új kihívásokat támaszt a hálózatra csatlakoztatott autó és a kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) az ötödik generációs (5G) mobilhálózatokkal szemben.

A Konferencia főtámgatójától, az NNG-től látogat el hozzánk Perneky László az UX (User Experience) csapat vezetője. A párhuzamos, többszálú mechanizmusok hatékony és egyszerű fejlesztése nem egyszerű feladat. Előadásában olyan általuk fejlesztett rendszert mutat be, amely megkönnyíti a hozzájuk frissen belépő munkatársak helyzetét is.

Az Accenture ügyvezető igazgatója, Komjád István és Nagy Dániel senior engineer egy példán keresztül szemléltetik hogyan alkalmazzák az AR-t az autó- és repülőgépiparban, és milyen további fejlődés várható ezen a területen. Tanos Áron (Scrum Master, Qualysoft) az 5G olyan vonatkozásait ismerteti, melyek közvetlenül hatással vannak a mindennapi életünkre.

Mit jelent a Kognitív Security? Miben és pontosan hogyan nyújt segítséget az IT Biztonsági szakemberek számára a kognitív technológia? És egyáltalán miért nem mesterséges intelligencia a neve, mi a különbség az AI és a kognitív képességek között? Ezekre a kérdésekre a választ Csendes Balázs, az IBM Security Intelligence vezetőjének előadásán találjuk meg.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársa, Solt Illés a 2016-os népszavazás példáján érzékelteti, hogyan lehet felkészülni és reagálni a választásokat fenyegető hekkerek ellen.

A Simonyi Károly Szakkollégium képviseletében Menyhárt-Radó Dávid, Gujgiczer Anna és Elekes Márton Farkas Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) dolgozatai is gazdagítják a témák felhozatalát. Szó lesz önállóan térképet készítő és közlekedő robotról, illetve szoftverfejlesztést támogató algoritmusokról is.

Továbbá olyan neves cégek adnak elő, mint a Sicontact, Siemens, National Instruments és a Bosch.

Az előadók teljes listája és prezentációik kivonata megtalálható a konferencia.simonyi.bme.hu weboldalon.

Az esemény látogatása ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ami a fent említett oldalon lehetséges.

További Tudomány

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd