Connect with us

Hirdetés

technokrata

Együttműködő robotok segítenek a fejlesztésben

Tudomány

Együttműködő robotok segítenek a fejlesztésben

Együttműködő robotok segítenek a fejlesztésben

A UR robotok 20%-al növelték a gyártás hatékonyságát, a monoton és veszélyes feladatok alól mentesülve a dolgozók immár jövedelmezőbb területekre koncentrálhatnak.

Az amerikai vállalat megoldást keresett arra, hogy globális szinten növelje versenyképességét, miközben kihasználja a már meglévő gépeit, berendezéseit. A cég egyik legnagyobb kihívását a gyártási környezet jelentette, hiszen változatos termékeit különböző folyamatok által, akár kis mennyiségben gyártja, számos gyártósora nem működik állandóan.

„Egy rugalmas, mobil robot erőforrásra volt szükségünk, az egyedüli megoldást a kollaboratív robotokban láttuk.”

– mondta Matthew Bush, a Scott Fetzer Electrical Group üzemeltetési igazgatója.

A dán Universal Robots által gyártott UR5 és UR10 típusú robotok egész sora áll jelenleg a vállalat rendelkezésére, amelyek egy mobil talapzaton, kerekekkel felszerelve végzik tevékenységüket, integráltan, az egész termelési folyamat részeként. A robotok készenlétben állnak a dolgozók számára, a reggeli eligazítást követően az alkalmazottak az adott napi munkaállomáson beprogramozzák őket az aktuális feladatra. A robotokat emellett olyan feladatokra is alkalmazzák a gyárban, mint például az új fejlesztések tesztelése. A cég a pozitív tapasztalatoknak köszönhetően immár minden újítást olyan szemlélettel is vizsgál, hogy azok robotok segítségével működhetnek-e. Amennyiben ez nem megvalósítható, visszatérnek a kezdetekhez, és újratervezik a koncepciót.

A saját fejlesztésű, együttműködő UR robotok felhasználási lehetőségének tárháza végtelen. Bármely iparágban adaptálhatóak, a folyamatos innovációnak köszönhetően újabb és újabb területeket fedezünk fel, ahol a vállalatok beépíthetik az automatizációt munkafolyamataikba.”

– mondta Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatója, majd hozzátette –

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés