Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Samsung Cinema Screen technológia elhozza a jövő moziját

Tudomány

Az új Samsung Cinema Screen technológia elhozza a jövő moziját

Az új Samsung Cinema Screen technológia elhozza a jövő moziját

A világ első, mozitermekbe szánt LED kijelzője lenyűgöző színekkel, kiváló fényerővel és éles kontraszttal kápráztatja el a közönséget

A Samsung Cinema Screen kijelző a világ első nagy dinamikatartományú (HDR), mozitermekbe szánt LED képernyője, amely eddig nem ismert, kiemelkedő képminőséget garantál. Az új technológia által biztosított élénkebb és valósághűbb színek szinte életre keltik a filmeket és a felvételeket.

A Samsung a napokban hivatalosan is bemutatja a mozitermekbe szánt LED kijelzőjét. A bemutatók sorozatát 2017. március 27-30. között tartja a vállalat a 18. Cinemark Century Orleans rendezvény keretében, az XD Theatre filmszínházban, amely a The Orleans Hotel & Casino épületében található. A premier időpontja egybeesik a 2017-es CinemaCon konferenciával, amely a modern filmipar legnagyobb és legfontosabb eseménye, és több mint 80 ország vendégeinek érdeklődésére tarthat számot.

image-samsung-cinemascreen

A közel 10,5 méter (34 láb) képátlójú Samsung Cinema Screen kijelző egy modern moziteremben is helytáll. A 4K felbontású (4096 x 2160 képpont) LED képminőségen túl a kijelző meghaladja a DCI specifikáció legmagasabb követelményeit – ez az egységesített rendszer a magas technikai színvonal, a megbízhatóság és a kiváló képminőség szinonimája a digitális filmszakmában. Ez azt jelenti, hogy a Samsung új kijelzőjének teljesítménye meghaladja a hagyományos filmvetítés során alkalmazott technológiákat, így életszerűbb képet biztosít a nézők számára.

„A csúcstechnológiára épülő otthoni szórakoztató rendszerek egyre népszerűbbek, így a moziknak újra kell gondolniuk legfőbb szolgáltatásukat: a páratlan vizuális élmény biztosítását a nézők számára, amely nem valósítható meg máshol. Az új Cinema Screen technológia hatásosabb és jobb minőségű képet kínál mozivászonméretben, így a nézők úgy érezhetik, mintha ők is részesei lennének az eseményeknek.”

– mondta Sang Kim, a Samsung Electronics America alelnöke.

A Cinema Screen közvetlen megvilágítású LED technológiát alkalmaz, amely elhozza a mozikba a nagy dinamikatartomány színeit (HDR). A tartalmak akár tízszer nagyobb fényerővel jelenhetnek meg, mint a hagyományos vetítőgépek esetében (146fL és 14fL). A torzítás- és interferenciamentes kép pedig egységessé válik. Emellett, az új technológia valósághű színeket is kínál. A kiegészítő ultrakontraszt és az alacsony tónusú szürkeárnyalatok beállításával lehetővé válik, hogy a legfényesebb színek és a legsötétebb feketék kontrasztaránya megközelítse a végtelen az egyhez határértéket.

A Cinema Screen technológiát egy innovatív hangrendszer egészíti ki a nemrég felvásárolt Harman Professional Solutions’ Cinema Group, illetve a Samsung Audio Lab cégeknek köszönhetően. Hamarosan újabb részletek derülnek ki a mozik kép- és hangrendszerének következő evolúciós lépcsőfokáról.

A Harman nagy izgalommal folytatja együttműködését a Samsung Cinema Screen fejlesztőcsapatával és a Samsung Audio Lab mérnökeivel. Komoly tapasztalattal rendelkezünk a mozik hangrendszereinek területén, így nagyon örülünk, hogy segíthetünk a Samsungnak abban, hogy a mozik világában is vezető pozíciót töltsön be”

nyilatkozta Brian Divine, a Tour and Cinema Solutions Group alelnöke.

Egyre nagyobb az igény a kiváló vizuális élményt garantáló filmszínházakra. A Samsung Cinema Screen sokoldalú megoldása bármely közönség igényeit kielégíti. A kijelző megvilágított környezetben is megőrzi kiemelkedő képmegjelenítési képességét, függetlenül az éppen megjelenített tartalmaktól. Az új technológia kiváló választás lehet azoknak a felhasználóknak is, akik vállalati eseményekre, koncertek, sportesemények vagy számítógépes játékok közvetítésére szeretnék használni a mozitermet.

„A mozitermekbe szánt LED kijelzőnk az első lépés egy hosszú úton. Célunk, hogy létrehozzuk a végpontok közötti teljesen digitális jeltovábbításra épülő moziélményt. Az olyan modern technológiák területén, mint az érintőképernyők, a jegykezelő automaták, a digitális étlapok és az interaktív filmposzterek, a Samsung már jelen van és segítséget nyújt a mozitermek üzemeltetőinek, hogy a vendégek elégedettebbek, az üzemeltetési költségek pedig alacsonyabbak legyenek. A célunk továbbra is a teljes körű megoldások szolgáltatása a moziiparban, valamint új és izgalmas technológiák kifejlesztése, amelyek még kiemelkedőbb élményt nyújtanak az ügyfeleknek.”

– mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vizuális megjelenítésért felelős üzletágának alelnöke.

A Samsung Cinema Screen megfelelt a tokiói Keio Egyetemen végzett ellenőrzésnek, a DCI hivatalos értékelési eljárása pedig már folyamatban van.

További Tudomány

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés