Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ASUS Padfone Infinity 2 – Újságba illő

Mobil tesztek

Teszt: ASUS Padfone Infinity 2 – Újságba illő

A tajvani gyártó frissítette különleges hibrid eszközét, amely továbbra is remek gép.

Megérkezett hozzám az ASUS különleges csúcsmobiljának legújabb generációja, aminek elődje is már pozitív benyomást tett rám. Ez a modell sem teljesített rosszabbul, a lényeges finomítások, javulások a cikkből kiderülnek majd.

Csomagolás

A készülék egy méretes dobozban érkezett, ennek oka, hogy a telefon mellé a már korábbról ismert táblagép dokkoló is jár. Ezek mellett pedig egy adatkábel, töltőfej és egy headset lapul benne, utóbbi ráadásul agybadugós.

Külső

A Padfone Infinity előlapja gyakorlatilag egy üveglap, itt találjuk az 5 hüvelykes Super IPS+ kijelzőt, ami 1080 x 1920 pixeles felbontással bír. A betekintési szöge, képminősége, színei mind kiválóak, nagyon eltalálták. Alatta 3 androidos gomb (vissza, home, alkalmazásváltó) és egy kicsi Asus felirat olvasható, felül pedig a megszokott alapszenzorok, plusz az előlapi kamera és az elmaradhatatlan beszédhangszóró van.

P1020435

A jobb oldalon az összes kezelőszerv (power gomb és hangerőszabályzók) megtalálható, plusz még ide került a hangszóró is. Ennek előnye az, hogy asztalra letéve nem némul el, viszont nem sok hely jutott neki, ezért a hangereje kicsit lehetne több. Az oldalak fémből készültek, az alsó részen fut körbe egy elválasztó csík, ez persze az antennák miatt van. Alul a mikrofon és microUSB csatlakozó van két lyukkal körülvéve, a dokkolási lehetőség miatt. Bal oldalon felül a microSIM és microSD kártya helye van elfedve, míg felül a 3,5 mm-es jack aljzat és a másodlagos mikrofon került beépítésre.

P1020436

A hátlap teljes egésze szálcsiszolt fémből épül fel, ami nagyon elegáns. Alul a már említett csík fut végig, felette egy Padfone logoval, majd a legtetején a kamera és annak segédfénye látható. A fém háznak köszönhetően kiváló minőségérzetet biztosít a készülék, nincs recsegés, ropogás csak az az érzés, hogy igen, ez minőségi darab. A hátlap mögött egy 2400 mAh-s akkumulátor tartózkodik, nem egy óriási kapacitása, de egy napra elég, főleg ha használjuk a dokkoló részét, amiben egy önálló  5000mAh-s telep lett elhelyezve.

Padfone Station

Most pedig essen szó a tablet dokkolóról is, az előlapon egy 10,1 inches kijelző terpeszkedik, ez szintén IPS technológiával készült, illetve 1920 x 1200 pixelsorral dicsekedhet. Mondanom sem kell, hogy a Padfone 2 Station dokkolójához képest ez egy nagy ugrás. Képminősége kimondottan jó és a kijelzőváltás is gyorsan történik, nem akadékoskodik a szoftver. A megjelenítő felett megtaláljuk a gyártó fémjelzését, az előlapi kamerát és egy LED értesítőt.

P1020438

A jobb oldalán csak egy microUSB csatlakozó tűnik fel, alul pedig az üresség. A bal oldalon a hangerőt tudjuk szabályozni, míg felül a képernyőt tudjuk bekapcsolni és kikapcsolni, valamint a Padfone Infinityt tudjuk becsúsztatni.

P1020440

A hátoldalon a mobil helye, balra a hangszóró, jobbra pedig a mikrofon látható, de azok kevésbé feltűnőek. A burkolat mögött mint már említettem egy 5000mAh-s akkumulátor üzemel. A táblagép rész csak a mobillal együtt működik, anélkül egy darab alátét, hiszen csak néhány kezelőszervet, akkumulátort és kijelzőt tartalmaz, a működéshez szükséges hardvert és szoftvert a telefon adja hozzá.

Hardver/ Sebesség

A tajvani gyártó mérnökei a Qualcomm processzora mellett tették le voksukat, így ebben a készülékben egy Snapdragon 800-as processzort találunk. Ez nem a legújabb 801-es generáció, de simán tartja a lépést a konkurenciával. A SoC négy darab, magonként 2,2 GHz-es processzort tartalmaz, illetve egy Adreno 330-as grafikai chipet. A RAM mérete 2 GB lett, a belső tárhelyé pedig 16 GB, de utóbbi bővíthető microSD kártya segítségével, ellenben a Padfone 2-vel, amiből ez az opció hiányzott.

Screenshot_2014-05-11-21-42-30

Az Asus gépén persze Android fut, abból is a 4.2.2-es változat, ami nem a legfrissebb, de ettől függetlenül nincsenek akadások és megmagyarázhatatlan újraindulások. A kezelőfelület maradt a megszokott Asus UI, ami annyit tesz, hogy keveset változtattak a Holo UI-n és átrajzolták az ikonokat. Előnye, hogy pofonegyszerű használni és nem fogyaszt sokat a rendszermemóriából.

Screenshot_2014-05-11-21-42-37

Elérkeztünk a programokhoz, itt inkább az érdekességeket mondanám el, van AudioWizard, App Locker, Echo, Energiatakarékos mód, Instant Dictionary, MyLibrary, Polaris Office, Splendid, SuperNote, Szótár, Szülői zár, Tükör. Az App Locker-rel programokat jelszavazhatunk le, az Echo egy hangalapú parancsfeldolgozó program, hasonlít a Samsung S Voice-hoz. A Splendid-del a kijelző színhőmérsékletét és élességét állíthatjuk, a Tükörrel pedig az előlapi kamerát indítjuk el.

Multimédia

A hátlapon egy 13 megapixeles modul villog, a beállítási lehetőségei elég tágnak mondhatóak. Állíthatunk a fehéregyensúlyon, ISO értéken, expozíciós értéken és beállíthatunk nulla zárkésleltetést, bónuszként a fókuszálás módja is módosítható.

P1020437

P_20140507_102308

P_20140507_102322

A fotók jól sikerültek, de vannak szépséghibái, például az égbolt erősen beégett, pedig ezt jobb lett volna kiküszöbölni. Ellenben a részletesség kiváló és nem zajosodnak annyira a képek. Egy olcsó kompakt gépet meg tud fogni a kamera, de ha valaki nagyon komoly fotózásra vágyik még maradjon a DSLR gépeknél. Videót 1080p felbontásban tudunk rögzíteni, sztereó hanggal ami kiváló, ennél több nem is nagyon kell.

Screenshot_2014-05-11-21-45-00

FM-rádiót is találunk a szoftverben a zenelejátszó mellett. Igazság szerint a cég még mindig nem állt elő egy saját zenelejátszó szoftverrel, így marad a Play zene vagy egy általunk választott lejátszó. A zenelejátszó az alap dolgokat képes elvégezni, de szerencsére a hangzás így is megfelelő, persze egy jobb média playert rátéve sokkal jobb hangzást lehetett kicsikarni belőle.

Screenshot_2014-05-11-21-43-13

Az Infinity-be belekerült az LTE, WiFi (a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0, NFC és GPS. Kimaradt viszont az infravörös port, ennek hiányában a TV-t biztosan nem tudjuk irányítani vele. Persze még ezzel együtt is azt tudom mondani, hogy remek kommunikációs képességgel rendelkezik és a beszédminőséggel sincs probléma.

Összegzés

P1020442

Összességében azt tudnám mondani elnyerte tetszésem, a fém alapanyagok mindenképp, de a kijelző, hardver, kamera is nagyon megnyerő. A Padfone sorozat fő ütőkártyája az egy mozdulattal tabletté varázsolható telefon, amit ugyebár egyetlen konkurens sem tud felmutatni. Véleményem szerint ez egy remek készülék, mind telefonként, mind tabletként. Az ár is meghatározó ebben a szegmensben, hiszen ha piszok drága nem sok ember fogja ezt a készüléket választani. A dokkolóval együtt 240 ezer forintba került, ami első hatásra enyhe sokkot okoz, de ha végiggondoljuk, ennyiért egy csúcskategóriás telefont és táblagépet is kapunk, így még „olcsónak” is mondható. Zárásként azt mondom, aki teheti és szüksége van mind a két eszközre annak ez egy kihagyhatatlan ajánlat.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

ASUS Padfone Infinity 2

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Telefon és tablet egyben
  - Fém ház
 
  Kontra:  
  - Telefonba kicsi akkumulátor
  - LED értesítő
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 1920 x 1080, Station: 1920 x 1200"
  • kijelző típusa: Super IPS"
  • eszköz mérete: 143.5 x 72.8 x 8.9 mm, Station: 264.6 x 181.6 x 10.6 mm
  • tömeg: 145 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Qualcomm Snapdragon 800
  • memória: 2048 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 13 megapixel
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100, LTE 800 / 1800 / 2600
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS, GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: -
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2400 mAh
  • tapasztalat: 1 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés