Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Leitz ICON – Felcímkézve

egyéb kütyük

Teszt: Leitz ICON – Felcímkézve

Vannak alkalmak, amikor az emberhez nem hagyományos tesztkészülék érkezik. Okosórák, okostelefonok vagy tabletek teszteléséhez már hozzászokott az ember, de címkenyomtatóval még nem volt dolgom. Márpedig pont egy ilyen eszközzel kapcsolatosan kerestek fel, én pedig a kíváncsiságtól hajtva igent mondtam.

De miért is jó ez az eszköz?

Igen, ez volt az, amit át kellett gondolnom. A legtöbben ugyanis csak akkor kerülnek kapcsolatba címkékkel, ha az az általuk vásárolt papíron, ruhán vagy más eszközön épp rajta van. Nyomtatni tehát nem igazán szoktak ilyesmit, legalábbis csak kevesen gondolnak rá. Aztán az történt, hogy egy ismerősömnek megmutattam, aki el volt ájulva, hogy ez mennyire leegyszerűsítené a munkáját.

leitz1

Ő ugyanis (többek között) az irodai anyagok rendszerezésével is foglalkozik, így folyamatosan külön-külön címkékkel látja el a hozzá érkező dokumentumokat. Nos, neki nagy könnyebbség, hogy a cetliket nem kell kézzel, egyesével feliratozni, hanem mostantól gyorsan kinyomtathat több címkét, amiket aztán az egyes mappák szélére ragasztva megkönnyíti a keresgélést.  Persze nemcsak papírok, de lemezek, dobozok vagy más, többé-kevésbé egyforma tárgyak raktározásakor is jól jöhet, ha meg tudjuk jelölni, hogy mi is van bennük.

Ahogyan már említettem, az ismerősöm volt a “tesztalany”, akivel kipróbáltam élesben a Leitz ICON-t. Az egész röviddel azután történt, hogy a futár meghozta a terméket, tehát még én sem voltam teljesen képben, így gyakorlatilag a gyártón állt, hogy az első benyomás pozitív lesz-e.

Gyors beállítás

Valószínűleg az alcím már sejteti, hogy az eszköz első beállítása nem volt túlságosan bonyolult. Azt már tudtam, hogy WiFi képes eszközről van, így az iPhone-omon egyből a WiFi beállítások közé mentem. Itt meg is találtam az ICON néven szereplő hálózatot, amire rá is csatlakozott a készülék. Ezután csak el kellett indítanom az applikációt, majd kezdődhetett is a nyomtatás. Megjegyezendő, hogy természetesen PC-s, Mac-es és Androidos program is készült az ICON-hoz, így nem csak az iOS rendszert használók élvezhetik a készülék előnyeit. Amennyiben az asztali számítógépünkben nincs WiFi modul, úgy jó hír, hogy USB kábellel is össze tudjuk kötni a nyomtatót, ehhez mellékelnek is egy zsinórt a dobozban.

Ahhoz, hogy elkezdődjön a címkék gyártása, szükség van egy felirat vagy egy kép megadására is, ezt a + gomb megnyomása után tehettem meg. Természetesen lehetőség van sorszám, dátum, de akár telefonszám kinyomtatására is, ahogyan fotók, ikonok és jelzések is “papírra vethetőek”.  Megemlíteném még a címkeválasztó panelt is, itt különféle címketípusok közül választhatunk, többek között címek, szállítási információk vagy iktatási anyagok rendszerzéshez találunk megfelelő méretű és formájú mintákat.

Ha mozgóképen is kíváncsi vagy a Leitz ICON-ra, nézd meg ezt a videót:

Jó hír, hogy a nyomtató pontosan képben van azzal, hogy milyen szalagot tartalmazó patront helyeztünk bele, így amennyiben az előzőleg kiválasztott méret nem felel meg, úgy jelez nekün. Magukból a patronokból rengeteg fajta változat érhető el (én egy 57 mm-es, egy 112-mm-es és egy 12 mm-es patront kaptam a nyomtató mellé), így gyakorlatilag bárki megtalálhatja a számára ideális méretet. Az ICON Leitz egyébként legfeljebb 91 mm széles szalaggal bírkózik meg, ez már 40%-kal szélesebb a legtöbb asztali címkenyomtatókénál.

Szélesebb annak ellenére, hogy a készülék nem foglal túl sok helyet, a 112 mm magassághoz ugyanis 128 mm-es szélesség és 217 mm-es mélység tartozik, azaz egy átlagos irodai asztalon kényelmesen elhelyezhető. Egyedül csak a közepes, laptopok mellé adott tápegység nem tetszett, ez ugyanis rontja az apró eszközről alkotott képet. Persze ezen lehet javítani, hiszen az ICON-hoz a gyártó egy opcionális akkumulátort is készített, ezzel legfeljebb 12 órán át nyomtathatunk.

leitz3

Villámsebességű nyomtatás

Amennyiben túl vagyunk az eszköz elhelyezésén és a megfelelő patron behelyezésén, úgy villámsebességgel áll neki a melónak, a gyártó adatai alapján egy perc alatt akár 200 címkét is elkészíthetünk, így egy patront 3,5 perc alatt fogyaszthat ki a készülék. Dönthetünk folyamatos címkenyomtatás mellett is, de akár egyesével is elvagdoshatjuk a különféle cédulákat, az előlapon ugyanis egy olló feliratú gombot is elhelyeztek a mérnökök, ez a vágás során segít nekünk. Működése során egyáltalán nem zavaróan hangos az ICON, de leginkább egy tintasugaras nyomtatóéval vetekszik a munkazaj. Ez szerintem bőven elviselhető, egy átlagos irodában a billentyűzetek gombjainak kattogása amúgy is elnyomja a készülék hangját.

Nem is vészesen drága

Mindettől függetlenül azért nyilvánvaló, hogy egy rétegtermékről van szó. Épp ezért valószínűleg nem rohan mindenki majd a boltba a Leitz modelljéért, akiknek viszont elnyerte a tetszését a készülék, az örülhet, hiszen nem is vészesen drága termékről van szó. Az ICON egyetlen példányáért ugyanis 50 ezer forint körüli árat kell fizetni bolttól függően, ez pedig ahhoz mérten, hogy mennyire kompakt és hatékony eszközről van szó, egyáltalán nem túlzás. Az biztos, hogy nem kell mindenkinek, de aki beruház rá, az nem fog csalódni az újdonságban!



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés