Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így védekezz a villámok ellen – Teszt: APC Essential SurgeArrest 6

egyéb kütyük

Így védekezz a villámok ellen – Teszt: APC Essential SurgeArrest 6

Itt a nyár, süt a nap és sajnos néha jönnek a hirtelen érkező zivatarok is. Ezek, bár frissítőként hatnak a felforrósodott környezetre, gyakran heves villámokat is hoznak magukka, amelyekkel bizony le is csapnak valahova. Amennyiben szerencsénk van, úgy nem mi leszünk az áldozatok, viszont ha nem, akkor könnyen búcsút inthetünk az eszközeinknek. Szerencsére van egy olcsó és jó megoldás erre a problémára, méghozzá egy túlfeszültségvédővel ellátott hosszabbító személyében. Ilyet vettünk most szemügyre!

Miről van szó?

Jelen tesztünk alanya az APC műhelyéből származik, az Essential sorozatú PM6U pedig pontosan azt tudja, ami a dobozára is rá van írva: megvédi az eszközeinket a túlfeszültségtől és nem utolsó sorban a töltésüket is biztosítja. Sőt, ezekből nem is egyet, hanem egyszerre nyolcat működtethetünk, hiszen hat csatlakozóajlzat és két USB-port található a készüléken.

apc4

Mi ebben az extra?

Szerintem az már önmagában is üdvözítő, hogy egy hosszabbító USB-csaltakozókkal rendelkezik, hiszen 2016-ban már szinte mindenkinek több ilyen eszköze is van otthon, amelyekhez ugyan jár töltőfej, de egy teletömött hosszabbító esetén ezeknek körülményes a használata. Itt nincs ilyen probléma, a darabonként 1,2 amperes töltésű foglalatukba (összesen 2,4 ampert tud) bedughatjuk a tetszőleges kábelünket, majd meg is kezdődik a töltés. Persze tény, hogy egy töltő ennél erősebb is lehet, de ne legyünk telhetetlenek, egy zsúfoltabb, kütyükkel tömött szobában ezeknek a fejeknek nem biztos, hogy marad hely. Az sem mindennapos, hogy az alján elhelyezett lyukaknak köszönhetően akár a falra is felszerelhetjük, így kényelmesen elvezethetjük a zavaró kábeleket. Sőt, a saját, két méter hosszú vezetéke sem lóg majd össze-vissza, hiszen a hátán elhelyezett kábelrendezővel pillanatok alatt elvezethetjük a kábelt.

apc2

Hogyan véd meg? 

Az APC modelljének a különlegessége, hogy legfeljebb 1836 Joule túlfeszültségig garantálja a rákapcsolt eszközök biztonságát. Mindezt a  kismegszakítós áramkörmegszakítónak köszönhetjük, ennek az érdekessége egy esetleges villámcsapás után nincs szükség az olvadóbiztosíték cseréjére a visszakapcsoláshoz. Ehelyett egy az eszköz elején elhelyezett LED jelzi, hogy mikortól vehetjük használatba újra a készüléket. Apropó LED, ebből hármat helyzetek el a borításon, az egyik a már említett túlfeszültséget vagy épp rövidzárlatot jelző, a másik a hosszabbító működéséről tudósít, míg az utolsó a túlfeszültségvédelmi rendszer működését mutatja.

apc1

Mennyi az annyi?

A fehér színben pompázó APC Essential SurgeArrest 6 átlagosan 10 ezer forint körüli áron vásárolható meg, ez pedig egyáltalán nem sok azért, amit tud. Hiába van ugyanis biztosításunk, egy villámcsapás akkor is komoly problémákat okozhat, amit ez a hasznos termék könnyedén meg is előzhet. Sőt, az elromlástól sem kell tartani, amennyiben megvan a garancialevelünk, úgy gyakorlatilag örök életen át kicseréli nekünk a készüléket az APC.

apc3

Végítélet

Azt hiszem, hogy egy olcsó és igen hatékony eszköz az APC újdonsága, hiszen amellett, hogy az otthonunkban lévő, olykor méregdrága eszközök biztonságát is garantálja, még a rendetlenséget is csökkenthetjük vele. 10 ezer forint egyáltalán nem sok érte, így amennyiben ilyen készülék vásárlását tervezed, vagy csak egyszerűen szeretnéd biztonságban tudni a kütyüidet, úgy jól jársz vele!



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

APC Essential SurgeArrest 6

  Megjelenés éve: 0
  Pro:  
  - Megvédi az eszközeinket
  - Összesen 8 eszközt tölthetünk róla
 
  Kontra:  
  - \"Csak\" 1,2 amperes töltés az USB foglalatokon
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés