Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: FlexSMART X2 Mini – Több mint egy jól hangzó ajánlat

egyéb kütyük

Teszt: FlexSMART X2 Mini – Több mint egy jól hangzó ajánlat

A FlexSMART X2 transmitter tesztelése után, a FlexSMART X2 Mini névre hallgató, sportosabb külsejű testvérrel ismerkedünk meg, mely talán még jobb benyomást keltett.

Az X2 Mini valóban jó benyomást tett szerkesztőségünknél, így az X2 Mini erős hátszéllel érkezett hozzánk. Nem lepődtünk meg azon, hogy gond nélkül kiállta a próbát. Az X2 Mini kompaktabb, sportosabb, és még 3,5-es jack kimenet is belekerült. Ha az X2 nem a te autódba való, a Mini variáns kiváló opció lehet.

Külső és tartozékok

A Mini elnevezés ellenére korántsem tud kevesebbet, mint az X2, sőt inkább ellenkezőleg, most minden olyat elhoz, amit talán hiányoltunk az előzőleg vizsgált variánsból. A ház szinte teljes egészében megegyezik a két modell esetében, azonban most metálkék színnel dobja fel autónk belsejét, és egy audio kimenet is rákerült. Ez főként azoknak lehet hasznos, akiknek van jack bemenet rádiójukon, így az eszközt Bluetooth kihangosítóként használhatja, míg a zene kábelen keresztül jut el a hangszórókba. Fontos megjegyezni, hogy a 3,5-es jack kábel a termékkel együtt érkezik, így ennek beszerzésével már nem kell bajlódnunk.

Természetesen a számváltó, a Play/Pause és a hívásfogadás- és elutasítás gombok itt sem hiányoznak, valamint telefonunkat is tölthetjük az USB kimenetnek köszönhetően. Az eszköz egy 15 cm-es műanyagállványon csatlakozik a szivargyújtóhoz, ami még stabilabb és kompaktabb megoldást ad.

Funkciók, hangminőség

FM transmitterek esetében a legnagyobb probléma mindig a tiszta frekvencia megtalálása (amit a GoGroove gombbal kereshetünk), hiszen ha túl közel állítjuk egy másik csatornához, zajos, torz lesz a hangzás. Szerencsére ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk a FlexSMART esetében, hiszen a GoGroove gomb nyomva tartásával a készülék magától megtalálja a szerinte ideális sávot.

Mivel a hang Bluetooth-on keresztül érkezik az eszközbe, párosítanunk kell telefonunkkal, azonban ezt elég csak egyszer megtenni. Számos olyan kiegészítővel találkoztunk már, amit hiába párosítottunk már, minden csatlakozáskor telefonunk menüjében ki kell választanunk az eszközt. A FlexSMART X2 Mini, azonban hangjelzéssel jelezte, hogy aktív a kapcsolat, alig pár másodperccel a bekapcsolás után. Ki akarná, folyton a telefonját nyomogatni, mikor már indulni kellene reggel. Beérkező hívás esetén nincs más dolgunk, mint a kék gombbal fogadni a hívást, majd a piros gombra nyomva befejezni azt. Ellentétben az X2-vel itt csak egyszerre egy eszközhöz csatlakozhatunk, de valljuk be mikor volt szükség egyszerre több eszközre autónkban. Szinte soha.

Hangminőséget tekintve éppoly meggyőző volt az X2 Mini, mint az X2, hiszen belsőleg teljesen megegyeznek. Az üres frekvencia megtalálása után észre sem vesszük, hogy FM transmitterrel van dolgunk, mind a magas mind a mély tartományban tiszták maradnak az erőteljesebb hangok is.

Összegzés

16000 forintos árával tényleg felhívja magára a figyelmet az FlexSMART X2 Mini. Nem mondanánk jobbnak, mint az X2, hiszen valójában kiegészítik egymást. Aki sportosabb dizájnra, merev tartóállványra és audiokimenetre vágyik, annak a Mini az ideális választás. Nem lenne egyszerű jobb és olcsóbb megoldást találni autónkba.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

GoGroove FlexSMART X2 Mini

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Igényes külső
  - Gyors párosítás (minden alkalommal)
  - Tiszta hangzás
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés