Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Philips PicoPix PPX4935 – S lőn világosság!

Házimozi - HiFi

Teszt: Philips PicoPix PPX4935 – S lőn világosság!

Mit tehet az az ember, aki gyakran tart előadásokat, de semmi kedve nagyméretű kivetítőket cipelni? Vásárol például egy mini projektort! És mit tehet az, aki ezeket az előadásokat nappali fényben is megcsinálná? A válasz egyszerű: Vesz egy PicoPix PPX4935-öt, ami a 350 lumenes fényerejével akár egy világos szobában is élvezhető képet ad!

Bár elsőre kissé reklámszagúnak tűnhet a bevezető, erről szó sincs, a szerkesztőségünkbe érkezett projektor tényleg lenyűgözi az embert, hiszen a kis méret óriási funkciókat rejt.

Csomagolás

A miniprojektor.hu-tól érkezett PicoPix stílusos dobozt kapott, amire gyorsan fel is vésték a legfontosabb funkciókat, így már az első kibontás előtt érezhetjük, hogy bizony nem rossz, amiért most pénzt adtunk.

IMG_3683

Beljebb a királyi trónt a projektor foglalja el, alatta pedig a töltő, a HDMI kábel, a használati útmutató és a távirányító található.

Külső

A PPX4935 névre hallgató projektornak igen stílusos külsőt álmodtak meg a Sagemcom ( hiszen egy ideje már ők is használhatják a Philips márkanevet) mérnökei, az eszköz a kézbe véve egyáltalán nem tűnik gagyinak, én egy üzleti tárgyaláson sem szégyenkeznék vele.

IMG_3674

A készülék leghangsúlyosabb része egyértelműen a felső részen található touchpad, amivel egyszerűen navigálhatunk a menüben. Ennél a szokásos androidos érintőgombokat találjuk, azaz a főmenű mellett az opciók megnyitására és a visszaléptetésre van lehetőség.

IMG_3669

A csatlakozók a hátsó élre kerültek, itt a microUSB mellett a 3,5 mm-es jack, az NHL szabványt támogató miniHDMI, illetve egy USB port foglal helyet.

IMG_3672

Mellettük van lehetőség a töltő bedugására, míg a microSD kártyánkat a bal oldalon dughatjuk be. Itt találjuk egyébként a bekapcsoló gombot is, illetve sasszeműek még a hűtőbordákon keresztül a belső alkatrészeket is megnézhetik.

IMG_3670

A legfontosabb rész azért mégis a lencse, illetve annak környéke, ezért ezt igyekeztek kiemelni a tervezők. A zongoralakk keretben egy ezüst betétbe került a lencse, ez igencsak jól néz ki!

Funkciók/Szoftver

Elég három másodpercet nyomva tartani a bekapcsológombot, majd a ventillátor felzúgásával és a Philips márkanév felvillanásával tudatja velünk a projektor, hogy hamarosan kezdődik a munka. Néhány másodperccel később meg is jelenik a menürendszer, ami tényleg ideális egy bemutatóhoz, hiszen ennél egyszerűbben már tényleg nem lehet felépíteni egy szoftvert. Elég néhány lépés, és gyakorlatilag bárhova eljuthatunk! Az első a HDMI eszközöké, innen vezérelhetjük a csatlakoztatott készülékeket, míg ezután a különböző médiafájljainkat érhetjük el, legyen szó akár zenékről, akár filmekről, vagy épp videós prezentációkról.

IMG_3666

A következő menüpont az igen izgalmas WiFi Display, ami lehetővé teszi, hogy a telefonunk képét óriási méretben is megcsodálhassuk. Legyen akár androidos, akár Windows Phone, vagy épp iOS rendszerű készülékünk, az EZCast segítségével egy pillanat alatt nagyképernyős eszközt varázsolhatunk belőle. Amellett, hogy a mobilon lévő fotókat, videókat, zenéket, sőt még dokumentumokat is nagyban nézhetjük, akár a böngészőt is használhatjuk. Bár a Sagemcom újdonságában van gyári, androidos böngésző, azért mobilon kényelmesebb navigálni, mint a távirányítóval vagy a touchpad-del.

IMG_3667

A funkciók sora itt még nem ért véget, hiszen nem csak külső eszközökből áll a világ, gyárilag jó, ha képes megbírózni a fájlokkal a készülék. Így WPS Office dokumentumkezelőt, e-mail kilenst, naptárat, VLC médialejátszót, és egy, az extra Android alkalmazások installálására szolgáló telepítőalkalmazást is találunk. Ez utóbbi nem meglepő, hiszen a 4.4.2-es verziót futtató projektor az applikációk számára egy egyszerű táblagép, így csakúgy futnak, ahogyan azt bármilyen más eszközön tennék. Az már csak rajtunk múlik, hogy a beépített 4 GB-os tárhelyet mivel töltjük meg.

Használat

A gyakorlatban persze az a legfontosabb, hogy megfelelő minőségű képet adjon a projektor, így a mérnökök is erre fektették a legtöbb energiát. Ha rövid akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy lenyűgöző. A DLP SmartEngine rendszerű, 100 000:1-hez kontrasztarányú mini készülék ugyanis a 350 lumenes fényerejével tényleg működik nappali fényben, a Technokrata irodájában, ami azért ablakokkal rendesen el van látva, kiválóan használható volt. További jó hír, hogy az alig 115 mm széles PicoPix akár 150 colos képet is elő tud állítani, azaz egy iroda falát könnyedén megtölthetjük képpel. Aggodalomra akkor sincs ok, ha épp nincs vászon és a fal színe nem hófehér, hiszen az apróságot be lehet úgy állítani, hogy a fal színét korrigálja, így tökéletes lesz a kép.

picopix49362

A kivetítő felbontása 1280 x 720 képpont, azaz HD anyagokkal sem lesz gondunk. Ez azt jelenti, hogy filmeket is nézhetünk, hiszen a beépített, 3 wattos hangszórók a méretükhöz képest nagy hangerővel szólaltatják meg a tartalmat. Persze a Bluetooth Audio szabványnak köszönhetően akkor járunk a legjobban, ha gyorsan összekapcsoljuk egy nagyméretű hangszóróval. Egy gyorsabb előadásra még töltőt sem kell vinnünk, hiszen a beépített, 2000 mAh-es akkumulátorral 2 órán át működik Eco üzemmódban a PicoPix. Ilyenkor azért be kell érnünk a csökkentett fényerővel, cserébe viszont tényleg a világ egyik legkompaktabb, alig 0,3 kg súlyú készülékével tarthatjuk meg a prezentációt.

Végítélet

Azt hiszem, az jól látszik a tesztből, hogy engem levett a lábamról a Sagemcom újdonsága. Ez annyira nem is véletlen, hiszen egészen hihetetlen, hogy ami néhány évvel ezelőtt egy óriási, csak egy helyben használható technológia volt, az mára gyakorlatilag a kezünkben elfér. A készülék azért nem mondható olcsónak hiszen bruttó 180 ezer forintot kérnek érte, de ne feledjük, hogy a csúcstechnológia mindig pénzbe került. Aki pedig azt szeretné, annak most ez a lehető legjobb választás!



Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés