Connect with us

technokrata

Teszt: Parrot Rolling Spider – Kis drón, nagy élmény

parrot_rolling_spider_1

egyéb kütyük

Teszt: Parrot Rolling Spider – Kis drón, nagy élmény

Az ember jót szórakozik a Parrot újdonságával, azonban ez az élmény sajnos nem tart sokáig.

Amíg régebben távirányítós kis repülőkkel játszottak az erre fogékonyak, addig mára a drónok vették át a terepet. Az izgalmas kategória számtalan terméket tartogat, jelen tesztünkben egy olcsó, alig 30 ezer forintos Parrot modellt vizsgálunk meg. A Rolling Spider minden ízében játékra született, hiszen egyedi formaterve és strapabíró háza jól viseli a strapát.

Csomagolás

Egy dizájnos csomagban érkezett hozzám a Parrot Rolling Spider. A dobozon minden fontos tulajdonságról képet kaphatunk. Miután kinyitottuk a fedelet, magára a drónra és két furcsa kerékre lehetünk figyelmesek. Ezek nem másra szolgálnak, mint a Rolling Spider “testi épségének” a védelmére, hiszen segítségükkel a propellerek védve vannak az esetleges környezeti akadályoktól. Persze a fizikai védelem mellett mulatságos is, ahogy felgurul a falon egy drón.

IMG_3224

Ezen kívül a legfontosabb papirokat, egy microUSB kábelt és egy 500 mAh-es akkumulátort találunk a csomagban. A teszthez három darabot kaptunk, ami jól is jött, mert eggyel sajnos nem tart olyan sokáig a móka.

Külső

Bár egy drónnak nehéz igazán különleges külsőt adni, a francia Parrot munkatársai mindent megtettek a siker érdekében. A Rolling Spider ugyanis egy igen jellegzetes, kissé mérges arccal rendelkezik, az viszont, hogy épp milyen arcot vág csak rajtunk múlik.

IMG_3107

A fejlesztők ugyanis a csomagban többféle matricát is elhelyeztek, amiket a drón orrára ragasztva megváltoztathatjuk annak hangulatát. No nem mintha magától nem tenné ugyan azt.

HG3Q2_AV7

A “szemei” ugyanis zöld (ekkor minden oké), sárga (beállításra várva, illetve merülő akkumulátor esetén) és piros színben is tudnak nézni, utóbbi elég rémisztő, főleg ha az ember felé repül. Ez egyébként azt jelzi, hogy az akkumulátorban már kifogyóban az energia és le kellene szállni.

IMG_3110

A négy propelleres drónba egyébként hátul vehetjük ki, illetve helyezhetjük be az akkumulátort. Szemfülesek azt is észrevehetik ilyenkor, hogy a borítás műanyag paneljei könnyedén leszedhetőek. Ez olyannyira így van, hogy én már  az egyik darabot a dobozban találtam, valószínűleg valaki túlzásba vitte a mókát valamikor.

Működés

Ezt a szekciót le lehetne zárni azzal, hogy akkor működik a drón, amikor felszállt, de a helyzet azért nem ennyire egyszerű. Ahhoz, hogy használni tudjuk a Rolling Spidert, először is telepítenünk kell az App Store-ból vagy a Play Áruházból a FreeFlight 3 applikációt.

IMG_3111

Ha ez megvan, be kell kapcsolnunk a WiFi-t és a Bluetooth-t és elindítani az alkalmazást. Ezután azonnal egy szabad repülésre invitál minket a program. A felszállás után amellett, hogy megadhatjuk, hogy merre repüljön a mini drón, különböző trükköket is végre hajthatunk vele, például 360 fokban fordulhat egyet. Sőt, akár fotókat is készíthetünk, a beépített kamera segítségével.

IMG_3106

Akit a trükkök nem kötnek le, az repülhet is egyet, igaz maximum 20 méteren át, eddig tart ugyanis az eszköz hatótávja. Sőt, a helyzetet tovább rontja, hogy egy töltéssel a drón alig 8 percig működik (kerekekkel pedig 6 percig), azaz mindenképpen kell hozzá külön akkumulátorokat vásárolni. Különösképp azért, mert egynek a feltöltése 90 percet veszi igénybe.

IMG_3112

A Parrot komolyan vette a Rolling Spider-hez tartozó alkalmazást, hiszen egy közösség tagjává válhatunk, ha megosztjuk a fotóinkat illetve a repülési adatainkat

Végítélet

Jót szórakoztam a Parrot újdonságával, a Rolling Spider tényleg élmény az arra fogékonyaknak. A kompakt méret és a profi alkalmazás nagy pozitívum, sajnáltam, hogy ezt lehúzta a kissé rövid üzemidő. 33 ezer forint viszont egyáltalán nem sok pénz érte, így aki belépne a drónok világába, annak jó alapot jelenthet a modell.Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Parrot Rolling Spider

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Jó szórakozás
  - Kis méret
  - Fejlett szoftver
 
  Kontra:  
  - Rövid ideig működik
 

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák