Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: MyGica ATV585 – Okostévé mindenkinek

Házimozi - HiFi

Teszt: MyGica ATV585 – Okostévé mindenkinek

Alig több, mint 30 ezer forintból okostévét varázsol egy hagyományos televízióból a MyGica médiacentere.

Manapság lassan minden okos. Van okostelefon, okosóra, okosmérleg és persze okostévé is. Azonban míg a telefonunkat vagy épp az okosóránkat néhány évente váltogatjuk, egy televízió vásárlása hosszabb időre szól. Mit tehet tehát az ember, ha tökéletesen elégedett a jelenlegi modelljével, de szeretne több funkciót? Megveszi például a miniprojektor.hu-tól érkezett MyGica ATV585-ös médiacentert.

Csomagolás

Egy egyszerű, fehér és narancsságra színekkel tarkított dobozban érkezett a tesztkészülék. A legfontosabb tulajdonságok felsorolása mellet természetesen a ATV585-ös fotója került a dobozra.

841_MyGica-ATV-585-Gift-Box

Beljebb a használati útmutatókra, a töltőre, a HDMI kábelre, az RCA adapterre, a távirányítóra és persze tesztünk alanyára bukkanhatunk.

Külső

Komoly formai bravúrokra aligha számíthatunk egy ilyen apró eszköz esetén. Így nem ért meglepetésként, hogy a MyGica újdonsága igen egyszerű külsővel rendelkezik.

 

585-2

Ez persze semmi rosszat nem jelent, legalább minden jól látható. Így nem eltéveszthető, hogy elől a távirányító érzékelője, az internet és a készülék állapotát jelző LED található, míg hátul az Ethernet, az AV, a HDMI és a töltő csatlakozója kapott helyet.

585-4

A jobb oldalon még olyan fontos portokat találunk mint a két USB 3.0 és a microSD foglalat. A pontos WiFi vételt segíti még egy kihajtható antenna is.

Funkciók/használat

A táblagépünk és az okostelefonunk mellett már a televíziónk is androidos lehet, hiszen jelen tesztünk alanya is ezt a rendszert futtatja. Az Android 4.4 KitKat-re a fejlesztők egy saját felületet húztak, így a különböző alkalmazásokat egy kellően nagy menürendszerből érhetjük el. A kezdőképernyőt két részre osztották, az első szekcióban az alkalmazásokat, míg a másodikban a beállításokat érhetjük el. Előbbi esetén 9 külön ikon van, az összetételük pedig az Alkalmazás fül kivételével szabadon választható. A gyári alkalmazások között olyan programokat találunk, mint a YouTube, a Facebook, az Adobe Reader vagy épp a Böngésző.

IMG_2985

Ezek természetesen gond nélkül tovább bővíthetőek, hiszen az ATV585 teljes értékű androidos eszköz, azaz a Play Áruház is megtalálható rajta. Az Ethernet csatlakozónak és a WiFi támogatásnak köszönhetően mindig online lehet a médiacenter, így az indulás után azonnal internetezhetünk is. A rendszer működését nem érheti sok kritika, a négymagos, Cortex A5-ös processzornak  és az 1 GB RAM-nak hála minden gördülékeny. Apróbb problémát csak a magyarítással kapcsolatban fedeztem fel, hiszen míg a kezelőfelület angol, addig a különböző Google által fejlesztett alkalmazások és az Android beállításmenüje már magyarul használható. Elképzelhető, hogy ez egy szoftveres frissítéssel javul majd.

Multimédia

Miről másról szólna egy médiacenter, mint a multimédiáról. Az erős hardver és az Android rendszer csak jót jelenthet, szerencsére a valóságban sem kell csalódnunk. A MyGica újdonsága két, a multimédiás anyagok lejátszására szolgáló alkalmazást is kínál. Az egyik a Kodi, a fejlett applikáció gyakorlatilag a filmjeink, zenéink, sorozataink központjaként szolgál. Természetesen a legkülönbözőbb formátumokkal is elboldogul, így bárhonnan is legyen az a bizonyos felvétel, le fogjuk tudni játszani. A dobozon külön ki is emelik a HEVC kodek támogatását is!

IMG_2984

Akinek nincs szüksége ilyen összefogó megoldásra, az választhatja a MoviePlayer-t is, a 4K videók lejátszását is támogató szoftver egyszerű fájlkezelő stílusban nyitja meg a kívánt tartalmat, legyen szó külső pendrive-ról vagy merevlemezről, akár a beépített, 8 GB-os tárhelyről. Jó hír, hogy az ATV585-ös rendelkezik Miracast, AirPlay és DLNA támogatással is, így képes androidos és iOS alapú táblagép/okostelefon képének a megjelenítésére.

Irányítás

Külön fejezetet szentelnék az irányításnak, hiszen többféle módja is létezik a MyGica ATV585 kezelésének. Az egyik a csomagban található távirányító. Ezzel könnyedén ugrálhatunk a menüben és indíthatjuk el a filmjeinket. Egy külön gombot szenteltek az egér előhozásának, ilyenkor az ötirányú kezelőgombbal vezérelhetjük a kurzort. Ezt kissé lassúnak találtam.

819oSogrRZL._SL1500_1024x1024

Épp ezért, ha valaki nem csak a Kodi alkalmazást használja, érdemes lehet egy Bluetooth-os billentyűzet és egy egér beszerzése (illetve vannak már külön, erre készült, touchpad-es billentyűzetek is). Segítségével még tovább gyorsul a kezelőfelület és egyszerűsödik a használat. Szerencsére a távirányító sem rossz, de én áldoznék még erre is a vételáron felül.

Végítélet

Elnyerte a tetszésem a miniprojektor.hu-tól érkezett médiacenter. A megfizethető, 36 ezer forintos ár  és a széles funkciók tárháza mindenki számára ajánlhatóvá teszi, aki relative olcsón szeretné felokosítani az egyébként tökéletes televízióját. Ha túltesszük magunkat a néhol angol, máskor pedig magyar menürendszeren és szerzünk hozzá néhány ezerért egy billentyűzet+egér párost, akkor egy hosszú évekig használható eszközzel leszünk gazdagabbak.



Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés