Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung Galaxy Xcover 3 – Bízhatsz benne

Mobil tesztek

Teszt: Samsung Galaxy Xcover 3 – Bízhatsz benne

A Galaxy Xcover 3 egy olyan egyedi készülék, mely nem a hardver vagy kijelző miatt emelkedik ki társai közül, hanem külsejével és a strapabíróságával próbál kitűnni.

Talán bő egy éve, hogy nálunk járt a Samsung akkori legújabb androidos strapabíró okostelefonja, most pedig megjött a folytatás a Galaxy Xcover 3 személyében. Tesztünkben kiderül, mivel érdemli ki a figyelmet a készülék és miben más, mint a legtöbb most futó Samsung mobil.

Csomagolás

A doboz tartalma egy töltőkábel, töltőfej, headset, kezelési útmutató és persze maga az eszköz a mellé csomagolt akkumulátorral. Elég apró a csomag, de sikerült mindent belezsúfolni a gyártónak, ezzel is kímélve a környezetet.

Külső

Az előlapot szemrevételezve feltűnik, hogy alul három fizikai gombot látunk, ez ritka a Samsungoknál. Felette ott a 4,5 hüvelykes PLS TFT panel, melynek felbontása nem túl acélos, csupán 480 x 800 pixel. Ennek ellenére a kijelző szép képet ad, és a PLS technológiának köszönhetően a betekintési szögek is igen jók. Legfelül a gyártó neve szerepel, illetve itt láthatjuk a beszédhangszórót, a közelségmérő szenzort és az előlapi kamerát. Fura módon fényérzékelő nem került a készülékbe és értesítési LED sem, ezek a strapabíró kivitelhez főleg hiányoznak.

A készülék sarkai megvastagított és kemény borítást kaptak, oldalt és alul pedig beljebb húzódnak az élek, amelyek vájatokat kaptak a biztosabb fogás érdekében. A jobb oldalon a power gomb található, alul a microUSB és a mikrofon. A bal oldalra a hangerőszabályzó gombpáros és az úgynevezett Xcover gomb került, mely testreszabható, gyárilag rövid megnyomásra a LED-et kapcsolja be, hosszan tartva pedig a kamerát indítja el nekünk. Felül csupán a 3,5 mm-es jack dugasz található meg.

A hátoldalon is észrevehető az ellenállóbb kivitelezés, a borításban négy darab vízszintes bemélyedés látható, középen a gyártó logoja, felül pedig a kamera és annak LED segédfénye, valamint a hangszóró került integrálásra. Maga a hátlap leszedhető, de igen sok helyen kapaszkodik a készülékhez, így magától nem nagyon fog leesni. Az alatta található cserélhető telep 2200 mAh-s kapacitással rendelkezik. Üzemidőt tekintve egy napos használatot vígan kifog bírni, este pedig mindenképp érdemes töltőre lógatni.

Fontos még megemlíteni, hogy a készülék IP67-es szabvánnyal rendelkezik, vagyis fokozottan porálló és 1 méter mély vízben 30 percet bír ki a gyártó szerint, de sós vízre ez nem vonatkozik! Továbbá megkapta a MIL-STD-810G katonai minősítést is, amiből következően a só, por, eső, napsugárzás és a hirtelen hőhatás se tesz benne kárt bizonyos keretek között.

Hardver/ Sebesség

A kemény külső egy érdekes SoC-ot takar, mégpedig egy Marvell Armada PXA1908-as egységet. Ebben a hardverben négy darab 1,2 GHz-es órajelen dolgozó, Cortex-A53-as processzor működik. A grafikai feladatért egy Vivante GC7000-es GPU felel és ezekhez társul 1,5 GB RAM és 8 GB-os belső tárhely, utóbbi bővíthető microSD kártya segítségével további 32 GB-al is.

A Samsung Galaxy Xcover 3-on egy 4.4.4-es Android szoftver fut, ez a későbbiekben frissíthető lesz az 5-ös verzióra, de pontos dátum még nincs, hogy mikor. A kezelőfelületet a TouchWiz UI adja, így aki látott mostanság Galaxy készüléket, az tudja kezelni azonnal. A rendszer sebessége megdöbbentően jó, pedig mindenki azt hinné, hogy ez egy gyenge hardver. Erősebb grafikai játékokhoz azért már nem lesz elég, de a menü villámgyors és az alkalmazások futtatása is problémamentes.

Screenshot_2014-01-03-04-15-15

Akik a sok extrát szeretik a telefonok menüjében látni azt el kell keserítenem, itt nem lesz ilyen, konkrétan a Google alapcsomagon kívül kettő programot telepített előre a Samsung, mégpedig a Galaxy Apps-t és a HRS Hotels nevű programot. Utóbbiban szobát tudunk foglalni, de a program angol nyelvű és itthon nem igazán használható.

Multimédia

A hátlapon látható kamera 5 megapixeles, autófókuszos és LED segédfény is társul hozzá. Beállítási lehetőségekből nincs valami sok, csak a szokványos alap módosítások végezhetők el a menüben.

A képek minősége számomra kissé csalódás, belenagyítva a mosódás uralkodik, illetve az égbolt is kiégett. Napsütésben talán jobb a helyzet, de a körülmények nem lehetnek mindig a legideálisabbak és tesztalanyunk pechére most pont nem volt tökéletes az időjárás. Videózni maximum 1080p felbontásban, 30 képkocka/ másodperccel tudunk, ezzel nem lesz minőségbeli problémánk.

Screenshot_2014-01-03-04-16-23

Zenelejátszáshoz sajnos hiányzik a szokásos Samsung program, csupán a Play Zene áll rendelkezésre, melyben még equalizer sincs. A külső hangszóró kellően hangos, de nem a minőségéről lesz híres, ez már biztos, csak headseten érdemes zenét hallgatni a készüléken. Szerencsére van beépített FM-rádió, de ehhez a fülhallgató csatlakoztatása elengedhetetlen, hiszen ez szolgál antennaként a készüléknek.

A nagyvilággal való kommunikációt bonyolíthatjuk akár LTE kapcsolaton keresztül is, illetve ez mellé még sorakozik a WiFi (b/g/n), Bluetooth 4.0, az A-GPS GLONASS támogatással és még az NFC is belefért a keretbe. A felhozatal elég jó, problémákat nem tapasztaltam ebben a részben.

Összegzés

A Galaxy Xcover 3 sikere leginkább az áron és az iránta érdeklődők megnyerésén múlik. Az eszköz teljesen korrekt szolgáltatásokat tartalmaz és 67 ezer forintos árával jó ajánlatnak tűnik. A külseje megosztó lehet, de akinek bejön a masszív dizájn, biztosan nem fog benne csalódni.

A tesztkészüléket a PartNeroGSM biztosította, köszönjük.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

Samsung Galaxy Xcover 3

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - IP67
  - MIL-STD-810G
  - Ár
 
  Kontra:  
  - 4.4 Android
  - Kamera
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 4,5"
  • kijelző felbontása: 480 x 800 pixel"
  • kijelző típusa: PLS TFT"
  • eszköz mérete: 132.9 x 70.1 x 10 mm
  • tömeg: 154 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Marvell Armada PXA1908
  • memória: 1512 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm jack
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA, LTE band 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800)
  • WiFi: Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: A-GPS GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.4.4 KitKat
  • spec. szoftverek: -
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2200 mAh
  • tapasztalat: 1 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés