Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leteszteltük a mobil akksik koronázatlan királyát!

egyéb kütyük

Leteszteltük a mobil akksik koronázatlan királyát!

A Schneider Electric egyik legújabb, APC Mobile Power Pack névre hallgató küytüje járt nálunk, mely nem más, mint egy 10.000 mAH-s külső akksi, mellyel egyszerre akár két eszközt is tölthetünk fel, többször is.

Ahogy terjednek az okostelefonok, okosórák, tabletek, annál inkább nagyobb jelentősége van annak, hogy ahova éppen megyünk – legyen az egy kávézó, étterem, vagy egy konferenciahelyszín – ott legyen konnektor. No persze csak azoknak, akiknek nincs a táskájukban egy mindig feltöltött mobil akkumulátor.

apc3

Azokon a nehéz napokon

Merthogy a nagy kijelzős telefonok és az okosórák egy része bizony egy nap alatt lemerül, és elég, ha egyszer felejtjük el őket este rádugni a töltőre, másnap már délelőtt komolyan zavarba jöhetünk. Ilyenkor – na meg mondjuk túrázáskor, kiránduláskor – jön jól a táskánkba berakott APC Mobile Power Pack M10 névre keresztelt mobil akksi, melyhez akár egyszerre két eszközt is tudunk kötni annak érdekében, hogy amíg eszközeink a táskában pihennek, addig ezt az időt hasznosan töltsék el. Fel.

apc4

Az egyik USB konnektor 1,5, a másik pedig 2,4A-en adja az 5V-ot, ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a nagyobb az gyorsabban – majdnem fele annyi idő alatt – tolja tele az akksit. A gyorstöltés nem tesz annyira jót ugyanakkor az akksik élettartamának, de mindenképp hasznos tud lenni, amikor az ember olyan helyzetbe kerül, hogy lemerül a telefonja és nincs a közelben konnektor.

Maga az akkumulátor fényes fekete házban pompázik (van belőle amúgy fehér is), melynek elején egy akksit formáló kis ikonban égő ledek száma jelzi a feltöltöttségi állapotot. Az akkumulátort a jobboldalt felül elhelyezett kis gombbal tudjuk bekapcsolni, és ezzel máris megkezdeni a két USB-re kötött 1A, vagy 2,4A-s töltést. Töltés után természetesen a kütyü magától ki is kapcsol.

apc5

A tapasztalatok

Egy iPhone 4S-t konkrétan hétszer feltöltöttünk anélkül, hogy az eszközt tölteni kellett volna, mely utóbbi műveletet a sztenderd microUSB porton keresztül, az akksihoz mellékelt kábellel tudunk vagy hálózatról, vagy pedig számítógépünkbe dugva. Ez utóbbi azért meglehetősen lassú művelet: körülbelül 16 óra kell ahhoz, hogy teljesen telepumpáljuk a kis energiahordozót. Hálózatról ennek a fele, körülbelül 8 óra szükséges ahhoz, hogy csutkára teletöltsük az akksit.

A méretet illetően a külső energiaforrás gyakorlatilag egy 5,5 collos, igen vastag mobiltelefonhoz hasonítható, súlyban 270 grammot nyom a kütyü, mely nem kevés, de szerencsére ezt a pluszt se hátizsákban, se oldaltáskában, se diplomatatáskában nem érzi meg az ember.

Összességében az itthoni ~15.000 Ft-os kiskereskedelmi árért érzetre egy zseb atomreaktort kapunk: egy életre megszünteti a parát attól , hogy egyszer csak vége lesz az akksinknak és a következő töltésig nem tudjuk fogadni hívásainkat, vagy használni eszközeinket. Úgy is mondhatnánk, hogy kötelező darab, na.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Schneider Electric, APC Mobile Power Pack M10

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Jó építési minőség
  - Jó ár
  - Nagy kapacitású akkumulátor
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés