Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Philips PicoPix 3614 – Bevált recept

Házimozi - HiFi

Teszt: Philips PicoPix 3614 – Bevált recept

A legfontosabb ponton fejlesztette tovább a projektorát a Philips.

Az androidos projektor már rég nem álom, a gyártók egyre-másra dobják piacra az érdekes újdonságokat. A fejlett tartalomkezeléssel ellátott termékek között élen járnak a Philips modelljei. Az impozáns portfólió legújabb tagja pedig nem más, mint a PicoPix 3614, amely a miniprojektor.hu-tól érkezett meg a szerkesztőségünkbe. A nem mindennapi készüléket pedig részletesen szemrevételeztük!

Csomagolás: 

Az apró újdonság egy kompakt méretű dobozban érkezik. A 8 darab Philips logón túl az eszköz képével és specifikációival is megismerkedhetünk, így a kibontás után már ismerősként köszönthetünk a PicoPix sorozat legújabb tagjára. A “trónon” helyet foglaló projektor alatt a használati útmutatóval, a töltővel, a távirányítóval, a mini USB kábellel, a HDMI csatlakozóval és a hordtáskával találkozhatunk.

Külső:

“Ami bevált, azon ne változtass” alapon a formatervezők megmaradtak az előd, 3610-es formatervénél, így továbbra is egy igen szemrevaló, letisztult dizájnnal rendelkező készüléket vehetünk a kezünkbe. A fedlapot a touchpad uralja, ezzel kényelmesen irányíthatjuk a készüléket abban az esetben, ha olyan menüpontban járunk épp – például egy webböngésző – melyben a távirányító túlságosan körülményesnek hat. A felület fölött a már jól ismert androidos vezérlőgombokkal találkozunk, így a kezdőképernyőre is eljuthatunk, illetve egy érintésre megtekinthetjük az opciókat, vagy épp elhagyhatjuk a menüpontot. A fedlapon ezen túl a fókuszállításra szolgáló tekerővel, illetve, egy kis használat után még a saját ujjlenyomatunkkal is farkasszemet nézhetünk, hála a fényes fekete bevonatnak.

Philips_PicoPix_PPX_3610

A 3614-es jobb oldalára került a bekapcsolásra szolgáló csúszka, illetve egy A/V dugót is felfedezhet a nézelődő. A bal oldalon egy, a pendrive-ok csatlakoztatására szolgáló USB portot helyeztek el a mérnökök, a többi a hátlapra került. Itt vehetjük szemügyre a microUSB csatlakozót, az SD kártyaolvasót, a microHDMI bemenetet és a 3,5 mm-es fejhallgató kimenetet is. Az alsó térfél első látásra semmilyen érdekességet nem tartogat, azonban a szemfülesek észrevehetnek egy fura, semmihez sem hasonlító csatlakozót is. Ez a gyártó kifejezetten a PicoPix sorozathoz készített tartozékainak befogadására szolgál, így akár DVB-T antenna is ráköthető a modellre.

Működés:

Az indításra szolgáló csúszka elhúzása után elindul a show, hiszen a beépített ventilátor elindul és a Philips logó is megjelenik. Kisvártatva pedig feltárul előttünk a menürendszer. A különböző menüpontok egyszerű kezelhetőséget garantálnak, hiszen külön “részlegből” indíthatjuk el a filmünket, nézhetjük meg képeinket, vagy épp játszhatjuk le zenéinket. Ez utóbbi egyébként a beépített hangszóró meglétét is jelzi, mely egyáltalán nem szól rosszul, de biztos ami biztos, a Philips kínál hozzá extra megoldást is. Filmeket vagy épp céges videókat akár MKV formátumban is fogad az alig 105 mm széles apróság, az igazi őrület azonban a forrás opció kiválasztásával kezdődik, hiszen ekkor szembesülünk azzal, hogy HDMI, AV, komponens vagy épp VGA csatlakozásról érkező tartalmat is megtekinthetünk. Sőt, a DLNA funkciónak hála vezeték nélküli forrás sem akadály, azaz legyen szó akár otthoni, akár vállalati környezetről, a PicoPix 3614-nek nem lesz problémája.

philips-picopix-ppx-3610-image-620

Ez a széleskörű felhasználhatóság az Android hatására valósulhatott meg, hiszen a készülék a Google rendszerének 2.3.1-es kiadását használja. Ez ugyan nem a legmodernebb, de ebbe a felhasználási környezetbe szerintem tökéletes. A teljesen egyedi felhasználói felület miatt egyáltalán nem tűnik fel, hogy egy 4 éves rendszer mozgatja a terméket. Ne gondolja tehát senki ezt problémának, főképp azért, mert így a beépített, 4 GB-os tárhelyre a gyáriakon túl további applikációkat is telepíthetünk. A mérnökök alapból egy webböngészőt, egy YouTube klienst, egy dokumentumkezelőt, egy e-mail klienst és egy programtelepítőt helyeztek el a masinában. Utóbbira azért van szükség, mert a Play Áruház nem része a repertoárnak, így a kézi telepítés az egyetlen választható út.

Az Android rajongók mellett az iOS szerelmeseire is gondoltak a Philips szakemberei, az utólagosan letölthető, iOS vagy Android kompatibilis applikációval egycsapásra távirányítóvá varázsolhatjuk okostelefonunkat. Az apró újdonság beépített akkumulátorával a töltőt is az irodánkban illetve lakásunkban hagyhatjuk, feltéve, ha csak egy rövidebb előadásra vennénk elő a PicoPix-et, mivel az 1800 mAh-es akkumulátor 2 órás üzemidőt biztosít.

Képminőség

Apró mérete ellenére bizony igen impozáns képminőséggel rendelkezik az újdonság. A 854 x 480 pixel felbontású, LED technológiával ellátott DLP panel 140 lumenes fényerőt biztosít, ezáltal még nappali fényviszonyok között is értékelhető képminőséggel találkozunk, de az igazi arcát csak sötétben mutatja meg a 3614.

picopix1

Ekkor ugyanis akár 120”-es, éles képpel is megörvendeztethet minket. A gyártó ajánlása szerint 0,5-től 5 méterig marad tiszta a kép sötét fényviszonyok között, nappal azért utóbbi nehezen kivitelezhető, világos szobában ne helyezzük 2 méternél távolabb a faltól a modellt.

Végítélet

Akárcsak az előd, úgy ez a modell is elnyerte a tetszésem. Kompakt méretének és impozáns funkcióinak hála pedig biztosan rengeteg vevőnek csavarja majd el a fejét a PicoPix 3614, így aki hasonló modellben gondolkodik, alaposan nézze meg a miniprojektor.hu-nál megvásárolható újdonságot!

 



Szólj hozzá!

További Házimozi - HiFi

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés