Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Kingston MobileLite Wireless G2 – Verhetetlenül sokoldalú

egyéb kütyük

Teszt: Kingston MobileLite Wireless G2 – Verhetetlenül sokoldalú

A Kingston újabb kreatív megoldással állt elő adattárolás terén, és kiadta a MobileLite Wireless második generációját, a G2-t. Az okostelefon méretű eszköz roppant sokoldalú, hiszen olyan funkciókkal látták el, melyek eddig egy hardverben még nem egyesültek.

Az adattárolás korlátozottsága készülékeinkben igen nagy probléma, hiszen a tárhely növelésével az ár is rohamosan emelkedik. Számos hardver készült már ennek orvoslására, de valójában egyik sem képes kényelmes és egyszerű megoldást ajánlani. A Kingston más irányból közelítette meg a problémát, és alkotta meg a MobileLite Wireless G2-t.

A kifejezetten okostelefonokhoz és tabletekhez készült kiegészítőhöz WiFi-n keresztül tudunk csatlakozni. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik saját belső tárhellyel, az USB porttal és az SD kártyaolvasóval könnyedén csatlakoztathatunk hozzá akár több adattároló egységet is, és pillanatok alatt egy hordozható média streamert varázsolhatunk belőle. Egyszerre több készülékkel is párosíthatjuk, és akár egy időben is tudja továbbítani az általa elért fájlokat, legyen az videó, zene vagy bármilyen fájltípus. Használatával elkerülhető, hogy például egy album táblagépünkön és telefonunkon is foglalja a helyet. Nem hagyhatjuk szem elől az Ethernet portot sem, mellyel wireless routerként is használhatjuk az eszközt, és az USB portba csatlakoztatható WiFi adapterekkel megnövelhetjük hatótávolságát.

   

Kialakítása igényes, teljes felületét soft touch műanyag fedi, ami egyrészt kevésbé karcolódik, és sportos, fiatalos külsőt ad a kiegészítőnek. A képeken egy 4.5 inch-es LG készülék is látható, mely bizonyítja, hogy méretei csaknem megegyeznek egy átlagos okostelefonéval, és csak vastagsága tér el ettől. Pontos adatai: 129.14 mm x 79.09 mm x 19.28 mm, és igaz talán nem olyan kicsi, hogy zsebünkben is elférjen, de bármilyen táskában találunk neki helyet, és 170 grammjával egy bámulatosan praktikus és könnyen hordozható kütyüvé válik.

   

Zsenialitása azonban nem csak ebben mutatkozik, hanem a beépített 4640 mAh-es akkumulátorával is levesz minket a lábunkról, mellyel USB-n keresztül akár kétszer is feltölthetjük mobilunkat, és magát a készüléket is ezen a porton tölthetjük. Sokszor életmentő lehet, ha mobilunk nem bírja a hosszú napokat, ami nagyon gyakori a mai készülékek esetében. Beüzemelése rendkívül felhasználóbarát, csak párosítjuk WiFi-n keresztül, és a hozzá tartozó ingyenes applikációval tulajdonképpen egy fájlkezelő rendszert érünk el, ahonnan csak egy gombnyomás kedvenc filmünk, vagy albumunk.

A program automatikusan rendezi kiterjesztés szerint is a fájlokat, így meghatároz fotók, videók és zenék mappákat is. Elülső oldalán három LED lámpát találunk melyek jelzik az akksi állapotát (sárga, illetve piros fény), a párosítás sikerességét, illetve az internetelérést. Emellett helyezkedik el bekapcsológombja és az említett mini USB.

Amellett, hogy kifejezetten okos a készülék, ára is csábító lehet, hiszen átlagosan 15000 Ft-ot kérnek érte. A termék további elérhetőségeiről a Kingston honlapján olvashatunk.

Összefoglalva egy verhetetlenül sokoldalú terméket volt lehetőségünk tesztelni, mely valóban kiemelkedik a mobil kiegészítők közül, és nagyszerű társ lehet mind a hétköznapokban, mind hosszabb utazásoknál. Egyetlen szépséghibája, hogy nem rendelkezik saját belső tárhellyel, ezért mindenképpen szükségünk lesz egy SD kártyára vagy egy pendrive-ra, hogy kiélvezhessük minden funkcióját.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés