Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde SmartPhone 5005 NFC – Az eddigi legjobb

Mobil tesztek

Teszt: ConCorde SmartPhone 5005 NFC – Az eddigi legjobb

Megfizethető árért ad sokat a ConCorde újdonsága.

Már számos alkalommal jártak nálam a ConCorde termékei. A 100%-ig magyar tulajdonú vállalat modelljei mindig is a megfizethető árkategóriában foglaltak helyet, ezzel sokak számára jelentettek alternatívát az ismertebb márkák kínálatával szemben. A legújabb SmartPhone 5005 NFC névre keresztelt újdonságukkal ugyanakkor egy magasabb szintre léptek, hiszen ez a típus kiváló összeszerelési minőséget, erős hardvert és szép külsőt ad, minden eddiginél megfizethetőbb áron.

Csomagolás

Az elegáns, hosszúra nyúlt doboz fedlapját a készülék fotója és annak tulajdonságairól szóló ikonok díszítik, a teljes specifikációért a hátlapot kell megtekintenünk.

DSC06902

A felső rész felemelése után az alaposan becsomagolt telefon néz velünk farkasszemet, alatta pedig a hálózati töltővel, az akkumulátorral, az USB kábellel és a fülhallgatóval találkozhatunk.

Külső

Már első látásra is egy minőségi termék képét festi a SmartPhone 5005. A masszívan összeszerelt, jó minőségű műanyagból összerakott készülékház a nyikorgás jelét sem mutatta, egyik pillanatban sem éreztem úgy, hgy egy olcsó eszközt tartanék a kezemben. Az előlapot elfoglalja egy 5”-es, HD felbontású IPS képernyő.

DSC06896

A technológiának hála élénk színekkel és kellően széles betekintési szögekkel rendelkezik. Alatta a három androidos érintőgombot helyezték el, ám a középső érdekessége, hogy rendkívül elegáns módon világoskék csík képében pompázik, ezzel szakítva a konkurencia egyhangú megoldásaival. Ha az előlapjának felső részére téved a szemünk, akkor a beszélgetésekhez használt hangszórót és a kiváló szelfik készítéséhez használható 5 megapixeles kamerát láthatjuk. Az oldalakat szálcsiszolt alumínium szegények borítják, a bal térfélen a bekapcsológombbal, a jobbján a hangerőállítóval találkozhatunk.

DSC06899

Az alsó élen a sztereó hangszórót, míg a felső szekcióban a 3,5 mm-es jack és a microUSB csatlakozót helyezték el a mérnökök. A hátlap a ConCorde többi modelljéhez hasonlóan leszedhető, itt a két SIM és az egymagában “árválkodó” microSD foglalattal találkozhatunk. Említést érdemel még a hátlap síkját megtörő 18 megapixeles, LED villanóval megtámogatott kamera is.

Hardver/Szoftver

Az elegáns formatervű telefon működtetéséről egy négymagos, 1,3 GHz-en üzemelő MediaTek processzor és az 1 GB-os RAM párosa gondoskodik.

concorde_3

Az egyedi felülettel operáló Android 4.2.2 Jelly Bean sebességével nem volt problémám, a ConCorde fejlesztői egy kifejezetten szép témával igyekeztek feldobni a Google rendszerének unalomig ismert külsejét.

concorde_1

Az előretelepített applikációk között megtaláljuk a  Compass és Steady Compass névre hallgató iránytű applikációkat, a hátsó LED-et vezérlő FlashLight-ot, illetve a fájlkezelőt is. A repertoár része továbbá a több mint 60 féle, ingyenesen letölthető újságot tartalmazó ConCorde táblamagazin valamint a diákok tanulását segítő Táblatankönyv.

Multimédia

Ahogy fentebb is említettem, a hátlapot egy 18 megapixeles, autofókusszal és LED villanóval felvértezett kamera foglalja el. Az egyedi szoftver kezelését pillanatok alatt elsajátíthatjuk, hiszen nincs más dolgunk, mint a jobb oldalon kiválasztani a felvétel típusát, bal oldalon pedig megadhatjuk a témamódot.

IMG_20130106_034903_1

Ezek között megtaláljuk a HDR, a panoráma, a jelenet vagy az arcfelismerő beállításokat. Az elkészült képek minőségét nem érheti kritika, ha az élbolyban nem is, a 18 megapixeles egységgel rendelkező mobilok középmezőnyében mindenképpen helye van a SmartPhone 5005-nek. Természetesen videót is rögzíthetünk, az elkészült anyag pedig FullHD felbontásban kerül rögzítésre. Műveink egész alkotássá való formálására a Movie Studio-t használhatjuk, a kész filmet pedig a videólejátszóval eleveníthetjük fel.

concorde_2

A 16 GB-os belső memóriára természetesen sok zene is fér, így a filmek mellett más szórakoztatási formát is választhatunk magunknak. A szoftver képes album, előadó, dal illetve lejátszási lista alapján rendezni a muzsikákat, illetve rendelkezik equalizer funkcióval is. Ha már meguntuk volna a tárhelyünkön helyet foglaló zenéket, akkor az FM-rádiót is használhatjuk, igaz a gyári headset minősége csak közepes, véleményem szerint érdemes a készülékhez egy igényesebb darabot utólag vásárolni.

Adatkommunikáció/Üzemidő

A 65 ezer forintos ár mellett igazi pozitívum, hogy az újdonságban a HSDPA mellett n-es WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS és a névhez hűen NFC is található. A gyártó jelzése szerint bizonyos esetekben a felhasználók problémákkal találkoztak a GPS működésével kapcsolatban, így aki ilyenbe ütközne, annak ajánlott a szabad ég alatt 10-15 percet várni az első behangolásra, azután kényelmesen használható lesz a navigáció.

DSC06901

A kétkártyás működéssel már nem volt probléma, a telefon kiválóan kezelte a különálló SIM kártyákat, ám ahogy az lenni szokott, telefonálás közben sajnos csak az épp használatban lévő egység marad aktív. Érdemes kártyacserét kérnie a Telenor felhasználóknak, a visszajelzések alapján ugyanis gond lehet a régebbi darabokkal, ám az új típusú kártya után a hibák megszűnnek.   A sok funkció már külön-külön is megterheli az 1830 mAh-es akkumulátort, így visszafogott használat mellett is reálisan 1 napos üzemidővel számolhatunk, spórolóbajnokok talán 1,5 napig is kihúzhatják.

Végítélet

Nagyon jól szerepelt nálam a ConCorde újdonsága. A magyar vállalat egy olyan készülékkel rukkolt elő, mely megfizethető árú, korrekt hardverű és ami manapság szintén fontos, nagyon jól is néz ki. Azt gondolom, hogy a sikerhez leginkább csak annyi hiányzik, hogy egy egykártyás verzió bekerüljön a szolgáltatók kínálatába, korrekt előfizetési csomaggal biztosan sokan fontolóra vennék vásárláskor.

 



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

ConCorde SmartPhone 5005 NFC

  Megjelenés éve: 2014
  Pro:  
  - Jó összeszerelési minőség
  - Korrekt hardver
  - Szép külső
 
  Kontra:  
  - A GPS első indítás után lassan talál jelet
  - Még nincs rá KitKat
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 1280 x 720"
  • kijelző típusa: IPS"
  • eszköz mérete: 142,5 x 70,8 x 8,5mm
  • tömeg: 125 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MTK6582 1.3GHz Quad-Core
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5mm audio
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 18 megapixeles hátlapi kamera és 8 megapixeles előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM/EDGEWCDMA/HSPA/HDSPA
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: van
  • GPS: A-GPS, GLONASS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: ConCorde Táblamagazin,ConCorde Táblatankönyv,
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1830 mAh
  • tapasztalat: normál használattal 1 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés