Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Asus Memo Pad 10FHD – Godzilla megjelent

Tablet tesztek

Teszt: Asus Memo Pad 10FHD – Godzilla megjelent

Miután sikert sikerre halmozott az asztali számítógépek világában, most a táblagépek felé fordul az Asus.

Az Asus elég jelentős gyártó a számítógépek területén, de az elmúlt években a tabletek világában is nagy befolyásuk lett és persze az okostelefonok sem kivétlek ez alól. A cég alkotta meg a Google-nek is a referencia tabletjeit a 7 hüvelykes mezőnyben, ezért számítani lehet arra, hogy a saját néven forgalomba kerülő gépek is nagyszerűek lesznek.

Csomagolás

A táblagép dobozában csak maga az eszköz, microUSB kábele és töltőfeje, valamint a papírok lettek elhelyezve. Másra igazából szükségünk nem is lehet, maximum egy fülest kell otthon kerítenünk, de remélhetőleg ez senkinek nem okoz gondot.

 Külső

A táblagépek rendkívül egyformák, ezért könnyű őket összetéveszteni. A cég ezt megelőzve már az előlapra ráírta az Asus feliratot, ezen kívül minden marad a megszokott felállásban. Az anyagminőség prémium kategóriás, bár műanyagból készült, az összeszerelés pedig szintén pedáns. Elég vékonyra sikerült a cucc, pontosan 9,9 mm-es.

P1020184

Az előlapot a 10,1 hüvelykes, 1920 × 1200 pixeles, Full HD felbontású képernyő fedi le. A panel IPS technológiát használ és LED megvilágítást kapott. A színek nagyon szépek, betekintési szöge is rendben van, filmezésre így kifejezetten jól használható. A kereten körbe csak egy előlapi kamera található, ennek felbontása 1,2 megapixel.

P1020182

Jobb oldalon a 3,5 mm-es Jack dugó és a hangerőt szabályzó gombpáros bandázik, alul semmi nem kapott helyet, míg a baloldalon ott van a sztereó mikrofon, a microSD kártyahely, a SIM tálca, a microUSB és  a microHDMI foglalat. Utoljára már csak a készülék felső részén lévő ki-és bekapcsoló gomb van  hátra és ezzel be is zárult a kezelőszervek listája.

P1020177

A hátoldalon az elengedhetetlen feliratozás a néhány  számunkra kevésbé fontos adatról, az asus logó, a fő hátlapi kamera, valamint egy sztereó hangszóró található, utóbbi nem melleleg nagyon jól szól. A hátlap nem leszedhető, tapintása puha, tapadós, nem csusszan ki a kezünkből. A burkolat alá a 3G-s kivitel esetén egy 6760mAh-s telepet zsúfoltak be, az általunk tesztelt LTE kivitel kapacitásáról nincs információ, annyi biztos hogy nagyon jól bírja szusszal, tehát egy feltöltéssel mondjuk 5 filmet végig lehet nézni vele, anélkül hogy kikapcsolásig merülne.

Hardver/Működés

A borítás alatt egy Qualcomm Snapdragon S4 Pro kapott helyet, ez egy 4 magos, magonként 1,5GHz-es processzort takar, emellé párosul az Adreno 320-as GPU, valamint a hozzá csomagolt 2GB RAM illetve a 16 GB-os, microSD-vel bővíthető memória. Megemlítendő még az 5 GB-os felhő alapú tárhely is, ezt az Asus díjmentesen adja minden új készülék tulajdonosának.

Screenshot_2013-11-25-17-32-46

Nos, elég erős a hardver, az AnTuTu is ezt bizonyítja, a 23837-es pontszámmal, ezt bizonyítja, hogy a készülék kiválóan használható, igazán jó felhasználói élményt ad.

Screenshot_2013-11-25-17-33-13

Az alkalmazások közötti váltás nagyon jól működik, hála a nagy RAM-nak, amely képes sok információt eltárolni. A kezelőfelület az Asus saját, kicsit átrajzolt UI-ja, hasonlít a Holo UI-ra, de van benne apró finomítás, itt-ott.

Screenshot_2013-11-25-17-32-58

Extra programok között felbukkan az Asus Artist, Asus Story, Asus Studio, Asus To-Do, AudioWizard, BuddyBuzz, App Backup, App Locker, MyDictionary, MyLibrary, Press Reader. Ezekből én szinte egyiket se vettem igénybe,maradtak a saját, jól bevált alkalmazásaim a Play áruház jóvoltából, de akinek van ingere használhatja ezeket az appokat, teljesen megfelelnek arra a célra amire meg lettek írva.

Multimédia

A hátlapra integrált 5 megapixeles, autófókuszos kamera nem kapott segédfényt, persze a tabletek 98%-ban nincs is. A beállításokon belül van ISO érték állítási lehetőség,  különböző hatásokat állíthatunk és a fehéregyensúlyt piszkálhatjuk. A fontosabb lehetőségeket fel is soroltam, a többi dolog nagyon alap és nem sok van belőlük.

IMG_20130905_160010

Az elkészült képek egész kellemesek, főleg, hogy egy táblagépről beszélünk. A kész művek elég részletesek, nem égnek be és még csak nem is mosódnak el vagy zajosodnak. Videót 1080p felbontásban tudunk rögzíteni, ezek minősége egyezik a képével. A zenelejátszó maradt a gyári Play zene, ebben van persze equalizer, ismétlési módok, albumborító és miegymás. A hangzás külső hangszórón is nagyon jó, fülhallgatóval természetesen még jobb. Adatkommunikációs téren fenn áll a Bluetooth lehetősége, a WiFi-é és a GPS-é. Az LTE-s hálózatokon lefele 150Mbps-mal, míg felfele 50Mbps-mal tölthetünk az úgynevezett világhálóra.

IMG_20130822_080358

Internetezésre kifejezetten jól használható az eszköz, filmnézésre is ideális társ volt, szóval pozitív dolgokat tudok ide felhozni, az üzemidő persze változó, lehet 5 napos készenlét szinkronizálva, kis netezéssel, vagy intenzív használat 1 napig. Szóval az üzemidő nagyban függ, mire is használjuk éppen a gépezetet.

Összegzés

Itthon nehezebb beszerezni a Memo Pad 10FHD LTE-s verzióját a 3G-s kiadásnál, viszont így is egy nagyon jó gép, ezért minden bizonnyal sokan lecserélnék rá eddigi készüléküket.  Sajnálatos módon azonban az ára nem mondható kevésnek, pontosabban 145 ezer forint körül mozog, ennek már csak egy picit  kellene lejjebb mennie és minden bizonnyal egy rendkívül kelendő modell válhatna itthon is ebből a remek kütyüből.



Szólj hozzá!

További Tablet tesztek

Asus Memo Pad 10FHD

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Erős hardver
  - Jó összeszerelési minőség
 
  Kontra:  
  - Drága
  - Nincs LED villanó
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 10"
  • kijelző felbontása: 1920 x 1200"
  • kijelző típusa: IPS"
  • eszköz mérete: 264.6 x 182.4 x 9.5 mm
  • tömeg: 580 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 Quad-Core, 1.5 GHz
  • memória: 2048 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: 3,5mm jack, microHDMI, microUSB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 5 megapixeles hátoldali kamera, 1,2 megapixeles előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: 1080p
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: EDGE/GSM : 850/900/1800/1900 LTE: 700/800/850/1700/1800/1900/2600
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • GPS: -
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek: ASUS launcher ; MyLibrary Lite ; asus webstorage ; File manager ;SuperNote Lite; App Locker ;App Backup ; ASUS Studio ; Buddy Buzz ; Audio Wizard
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 6760 mAh
  • tapasztalat: Akár 10 órán át nézhetünk vele filmet
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés