Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Sony SRS-BTX300 – A zene szól!

egyéb kütyük

Teszt: Sony SRS-BTX300 – A zene szól!

Leteszteltük a Sony újdonságát.

Bár sokszor temették már, a zeneipar erősebb mint valaha. Az internetnek hála manapság pillanatok alatt bárki sztárrá válhat, és hirtelen milliók hallgathatják a zenéjét. Mivel mostanában szinte mindenki okostelefonnal rohangászik, kézenfekvő, hogy ezeket a dalokat valahogyan meg tudjuk osztani a barátainkkal. Ezekre születtek meg a kompakt, hordozható hangfalak. Tesztünk alanya is ebbe a csoportba tartozik, és nyugodtan mondhatom, hogy jó munkát végeztek a Sony mérnökei.

Csomagolás, külső

Egy jellegzetesen Sony-s dobozban érkezett a készülék, és arról sem feledkeztek el, hogy már a hazaúton megtanuljuk a BTX300-as funkcióit, hiszen gyakorlatilag az összes képességét tételesen felsorolják az újdonságnak. A doboz méretét nem vitték túlzásba, épp annyival nagyobb, hogy biztonságban meg tudja védeni az általunk sok pénzért vásárolt terméket. A védelem amúgy is nagy szerepet kapott, a gyári tartozékok között ugyanis egy praktikus hordtáskát is elhelyeztek a tervezők, így hordozás közben sincs okunk félni, hogy esetleg megkarcolódik a hőn szeretett termék.

SRS-BTX300_Black_lifestyle2-1200

Mivel egy akkumulátorról is üzemelő eszközről van szó, így a töltőt sem hagyták ki a dobozból, mellette már csak a használati útmutatók foglalják a helyet. Térjünk is rá a legizgalmasabb dologra, magára a BTX300-asra, amire akárcsak a gyártó többi termékére, jó ránézni. Az alig 5,8 cm vastag hangfal különleges megoldása, hogy a jobb oldali fém pánt eltolható, ezáltal képes saját magát megtartani. Természetesen igyekeztek kihasználni a teret a mérnökök, így ide került a bekapcsológomb, a Bluetooth, az audio bemenet és a hangszínválasztó gombja is.

SRS-BTX300_Negro_5

Felül a hangerőállító és a hívásfelvevő gomb található. Ez azt is jelenti, hogy a BTX300 rendelkezik beépített mikrofonnal, vagyis képes betölteni egy asztali kihangosító szerepét is. Hátul egy töltő-, a 3,5 mm-es jack-, és egy USB csatlakozója található, illetve ide került a reset gomb is. Elől az Xperia modellekről már ismert jelzőfény is megtalálható, sikeres csatlakozás esetén kéken, várakozó üzemmódban pedig fehéren világít.

Használat

Több módon is dalolásra késztethetjük a Sony készülékét. MP3 lejátszók esetén a hátoldali 3,5 mm-es jack csatlakozó használata az ideális. Régebbi telefonok, vagy éppen “i-felhasználók” pedig a Bluetooth igénybevételével indíthatják el kedvenc muzsikájukat. Ehhez mindössze párosítani kell a két készüléket, innentől minden megy magától, nincs több dolgunk.

SRS-BTX300_Black_main-5846

Azok, akik NFC-s telefont használnak, már kicsit körülményesebben “kapcsolódhatnak be”.  Ugyanis le kell tölteni a Google Play áruházból a One Touch nevű applikációt, majd ha ez megvan, és elvégeztük a megfelelő beállításokat, akkor végre hozzáérinthetjük a készülékünket a hangfalhoz, ami csodák-csodájára megszólaltatja a zenét.

Hangminőség

Az persze nem elég, hogy szól, az is fontos, hogy hogyan. A Sony ehhez az S-Master technológiát hívta segítségül, ami gyakorlatilag egy digitális erősítőt jelent. Nem maradt ki a repertoárból a DSEE sem, ez a tömörített zene hangminőségének javításáért felel. Ezek után nem vagyok meglepve, hogy bizony az új jövevény igen jól szól. Az 1,6 kg-os súlyához és “aprócska” méretéhez képest én rosszabbra számítottam.

SRS-BTX300_White_phantom

Elektronikus zene hallgatása közben feltűnt, hogy a basszus lehetne több, de ne legyünk telhetetlennek, épp ezért hozták ki a BTX500-ast, az jobb ebben. A fentebb említett hangjavító algoritmusok kiválóan végzik a dolgukat, egy gombnyomásra érezhetően javul a zene minősége, bevallom le voltam nyűgözve. A 20 W-os hangszóró torzítás mértéke még magas hangerőn is minimális, az eszköz minden gond nélkül képes megtölteni élettel egy kisebb szobát. Beépített akkumulátorának hála útközben is helytáll a BTX300, hiszen 8 órán át képes szórakoztatni zenével a közönségét.

Ítélet

Nagyon hamar megbarátkoztam a készülékkel, hiszen rengeteg szeretnivaló van benne. Talán úgy is mondhatnám, hogy minden porcikáját lehet kedvelni, egy kivétellel, ami bizony az ára. Jelen pillantban ugyanis közel 50 ezer forintot kell fizetnünk a Sony újdonságáért, ami bár kiváló termék, de ennyit nem ér. Kicsit később, 10 ezer forinttal olcsóbban viszont akár az év vétele is lehet annak, aki egy ilyen eszközzel szeretné díszíteni az otthonát.

 



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Sony SRS-BTX300

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Méretéhez képest jó hangminőség
  - NFC
  - Gyönyörű külső
 
  Kontra:  
  - Kissé magas ár
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés