Connect with us

technokrata

Teszt: Tabletek 20ezerért – Vegyem, vagy ne vegyem?

Omega Mid 7

Tablet tesztek

Teszt: Tabletek 20ezerért – Vegyem, vagy ne vegyem?

Tesztünkben három 20ezer Ft körüli tabletet néztünk meg és próbáltuk keresni a választ arra, hogy vajon meg merjük-e őket venni és ha igen, akkor pontosan melyiket is ajánljuk olvasóink számára. Vannak jó híreink.

Tesztünk három szereplője az Omega Mid 7, a Bluepanther Voyager S+, illetve a Koobe S7-es készülékek, melyek első látásra teljesen ugyanúgy néznek ki, áruk is hasonló, azonban a részletekben rejlik némi lényeg.

A külső nem minden, sőt…

Mint azt már az egyik régebbi, tablet szétszedős cikkünkben írtuk, alapvetően a ma piacon lévő B, C márkás tabletek sokszor ugyanazon kínai gyárból rendelt házban vannak, de a belsejükben más gyártótól származó proci, memória és egyéb hardver lakozik. Éppen ezért, míg a drágább tableteknél első ránézésre tudjuk a márkából és a külcsínből, hogy az adott készülék milyen paraméterekkel rendelkezik, úgy a másodvonalbeli gyártóknál ez már nem olyan egyértelmű.

Omega Mid 7

Omega Mid 7

Ez a helyzet az általunk górcső alá vett hármassal is: Az Omega Mid 7, a Bluepanther Voyager S+ és a Koobe S7-es szinte teljesen ugyanúgy néznek ki: a méret mellett a ház is ugyanaz, amiben a három vas lakozik, egyedül első ránézésre a márka az, ami megkülönbözteti őket egymástól. A ház maga egyébként viszonylag strammnak néz ki: homogén anyaghasználat jellemzi, a házon oldalt a szokásos microUSB csatlakozó, a töltő, bővítőkártya hely és a fejhallgató csatija kapott helyet. A tableteket a hosszanti oldalon elhelyezkedő gomb megnyomásával tudjuk bekapcsolni, illetve ugyanitt tudjuk sleep módba küldeni, ha letesszük.

Omega Mid 7

Omega Mid 7

Processzorban mindhárom kütyü egy magon, 1,2 GHz-en pörög, memóriából mindegyik 512 megabájtot kapott és a kijelző is mindegyikben a 480 x 800 pixeles, ahogyan valamennyi háttértára microSDHC kártyával bővíthető. Ez utóbbinál a Bluepanther van némi előnyben: a Voyagerben 8 GB háttértár áll rendelkezésre alapból, míg a másik kettőben 4.

Mire is jó 20ezerért?

Édesanyám karácsonyra céges ajándékként kapott Omega MID 7-ese emailezésre, Facebook-nézegetésre, Skype-ra és némi böngészésre majdnem, hogy tökéletes. Viszonylag pontosan nyomkodható a kijelző is mindaddig, amíg valamilyen szoftveres ármánynak köszönhetően naponta 1-2-szer szanaszét nem lassul: ekkor egy újraindítás szükséges. Sajnos valamilyen oknál fogva az Omega achilles sarka a pdf renderelésben van: a Táblamagazin alkalmazást ugyan letölti, de abban egyetlen magazint sem tud megjeleníteni, így e-kiadványok olvasására korlátozottan használható.

Bluepanther Voyager S+

Bluepanther Voyager S+

Nem úgy, mint a Koobe gépe, ami az Omegánál ugyan kissé drágább (van, ahol bruttó 24ezer az ára), ellenben tapasztalataink szerint valamivel gyorsabb, stabilabb és a pdf-ek olvasása is működik rajta, igaz, kissé lassan. Webböngészésre, levelezésre, Skype-ra és Facebook-ra azonban ugyanolyan jól használható, mint bármelyik más tablet, egyedül a pixeles, egyáltalán nem részletgazdag kijelző az, ami szúrhatja a vájtszeműek szemét. 60 éven felüliek számára azonban – akik sokszor amúgy sem látnak tökéletesen, illetve nem is siettetik szegény processzort – ennyi pénzért tökéletes választás lehet.

Koobe S7

Koobe S7

Ahogyan egyébként ár-értékben a Bluepanther is: ár-értékben talán ez hozza a három gép közül a legtöbbet: a kétszer annyi gyári háttértár mellett egy plusz hátsó kamera is került a gépbe, mely inkább jól hangzik, mintsem hétköznapi használatra javasolt: a vele készült képek egyáltalán nem jó minőségűek, és ha a pixeles kijelzőn nézzük őket, akkor pedig még inkább elmehet a kedvünk a tabletes fotózástól.

Összességében

A három készülék közül kettőt merünk ajánlani, a Koobe és a Bluepanther készülékét: bruttó 20-24ezer Ft-ért első tabletnek tökéletes mindegyik. Bluetooth-t és GPS-t semelyikben ne keressünk, ezek egyelőre még az 40.000 Ft feletti készülékekben szériák csak, ellenben 4.0-ás Android és napi 15 perces használattal egy hétig is bíró akksi az, amit kapunk a pénzünkért.Szólj hozzá!

További Tablet tesztek

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp