Connect with us

Teszt: Huawei Mobile Wifi E587 – zsebnet

huawei router

egyéb kütyük

Teszt: Huawei Mobile Wifi E587 – zsebnet

A Huaweitől kaptuk kipróbálásra a cég zsebwifijét, mely egy kavics alakú zsebrouterként tud kiszolgálni egyszerre több eszközt internettel.

Pár éve még azt írtam volna, hogy milyen jó is, hogy lehet a Balaton parton internetezni, nos, ma már ezt kissé másképp látom: ha nyaralunk, akkor eszünkbe ne jusson felkapcsolódni a világhálóra, mert vagy jön egy nem kívánt email, ami teljesen elrontja a napunkat, vagy a remek forintárfolyamról szóló hírek lesznek azok, amik felnyomják az ember vérnyomását. Nem, nyaraláskor tessék tollasozni, fürödni a Balatonban, a tengerben, vitorlázni, és mindezek után elfogyasztani a jól megérdemelt vacsorát, a hozzá dukáló borral, sörrel, mindenkinek ízlése szerint. Az este további részéről nem is beszélve.

Otthon, munkahelyen, vidéken

Node. Mi van akkor, ha a két-háromhetes kikapcsolódás során „ég a ház”-módban ránk telefonál a főnök, vagy kolléga, hogy életmentő segítségre van szüksége? Mi van akkor, ha nem is vagyunk szabadságon, hanem bent vagyunk az irodában, ahonnan sürgősen, határidőre el kell küldenünk egy emailt, egy ajánlatot, de elmegy az internet? Ki lesz akkor a király az irodában, na ki?

Hát Te, akinek ott lapul a zsebében a Huawei Mobile Wiki E587. Amit persze nem azért vásároltál, mert jót akartál tenni a munkahelyednek, hanem max azért, hogy ha hétvégén hazamész a szülőkhöz vidékre, ahol netán a második nap már szanaszét unnád magad, esetleg megmutatnál egy-egy Youtube videót a nagyinak, vagy ha otthon netán valamelyik útfelújításnál elvágnák az internet vezetéket, akkor ott legyen a zsebedben a megoldás: a mobilnet.

Havi 2.000 Ft körül már lehet 2 GB-os netcsomagot venni a szolgáltatóknál, ez egyébként ezekre – mármint tartalék üzemmódra, emailezésre, kicsi Youtube-ra – bőven elég, nem beszélve arról, hogy biztonságot ad.

Mit tud?

Maga az eszköz egyébként nem igazán izgalmas: szépnek szép, kicsinek kicsi, van rajta egy Ericsson T28-as időket idéző – illetve talán Motorola V7-est még, mert inverz – kijelző, ahol az akksi állapotát, térerőt látjuk, a kapcsolódás állapotot, illetve az adatforgalmi adatokat, miszerint mióta és hány megabájtot neteztünk éppen az adott sessiön-ben.

A hátlapot egyszerűen lehet lepattintani, az igen vaskos, 2200 mAh-s akksi – ami egyébként tapasztalataink szerint 4 óra netezésre is alkalmas – mellett pedig microSD kártyát is lehet tenni a kütyübe. Ez utóbbi egyébként azért jó, mert a kütyüt microUSB-n a géphez csatlakoztatva nemcsak tölti, hanem tárolóként is használható, mely egy 32 GB-os kártyával már azért elég kellemes. Sőt, még jobbat mondok: a routereknél már megsokott 192.168.1.1-es címet beírva a böngészőnkben egy magyar felhasználói felületen, Wifin keresztül is hozzáférhetünk az SD kártya tartalmához, ezzel mintegy remote storage-ként használva az eszközt.

Itt egyébként lehetőség van a bejövő SMS-ek olvasására, az SD kártyán lévő tartalmak megosztására, különböző beállításokra: összességében jól kezelhető felület lett, habár Google Chrome-ban nekünk egyáltalán nem működött, Explorerben és Firefoxban igen. A netkapcsolatot illetően tesztünk során szakadásmentesen, folyamatosan tudtunk internetezni, az eszköz nem igazán melegedik, végzi a dolgát rendesen.

A számokat illetően a Huawei egyszerre 5 eszközt képes kiszolgálni Wifin, HSPA+-képest, tehát 42 megabites internetet képes „előállítani” a SIM kártyánkon keresztül, az árát illetően a Telenornál 2 éves hűséggel a legolcsóbb lehetőség az, hogy 19.000 Ft-ért elhozhatjuk, 5090 Ft-os Hipernet 7-es csomaggal. Ez igencsak sok, ennyiért érdemes átgondolnunk olyan androidos telefon vásárlását, amiről ugyanígy szétdobható az internet Wifi-n keresztül.Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő