Connect with us

technokrata

Teszt: CopyTrans Manager – ha utálod az iTunes-t

Alkalmazások, szoftverek

Teszt: CopyTrans Manager – ha utálod az iTunes-t

A nem instant- és felhőmegoldásokon szocializálódott generációnak, sőt, főleg a windowsosoknak, igencsak meggyűlik a baja az iTunes-szal: lassú, se nem praktikus, se nem logikus, ráadásul még meg is szabja nekünk, hogy milyen tartalmakat pakolhatunk kedvenc iPhone-unkra, iPodunkra, vagy iPadunkra. Nekik találták ki a CopyTrans Managert.

A http://www.copytrans.net/ oldalon keresztül teljesen ingyen letölthető szoftver nem tud mást, mint a windowsos gépünkhöz csatlakoztatott iOS-es eszközökre úgy felmászni, hogy azok tartalmát logikusan, egyszerűen, memóriazabálás nélkül mutatja, illetve engedi a tartalmak másolását, törlését, mindenféle restrikció nélkül. A mindösszesen 8 megabájtos programot még installálni sem kell: elindítva azt egy áttekinthető ablak jelenik meg az egyes tartalmakról, és azok jellemzőiről, melyekbe a számítógépen lévő zenéket, fájlokat belehúzva, a „feltöltés” gombot megnyomva felül máris átkerülnek a kívánt tartalmak a mobil eszközre. Legyen az akár egy idegen kép, egy album, egy videó: azokat egyszerűen tudjuk fel – és letölteni a készülékekről úgy, hogy közben az esélye sem merül fel sem szoftverfrissítésnek, sem pedig adatvesztésnek.

Egy 300 megás videó fájl mindösszesen 1  perc alatt megy fel a telefonunkra, a zenék viszonylag gyorsabban, – 2 és fél órányi mp3 30 másodperc alatt – kerülnek fel.

Az alkalmazás egyet sajnos nem tud: a névjegyzék szinkronizálást, viszont az alkalmazásokat fájl szinten engedi láttatni és módosítani.

Az alkalmazást mindenkinek erősen ajánljuk.

Egy másik jó barát: TransMac

Amennyiben van a családban Mac, de alapvetően Windowsos gépen dolgozunk, akkor a két fájlrendszer közötti átjárhatóság érdekében a TransMac programot ajánljuk: már a próbaverzióval is általunk menedzselhetők és nem utolsósorban írhatók lesznek Macre készült dmg fájlok, melynek segítségével egy teljes újrainstallálás projekt előkészületei is könnyen, egyszerűen végezhetők windowsos gépről is.

Tesztünkben egy .dmg-ben kapott Snow Leopardot sikerült windowsos gépen egy pendrive-ra „kicsomagolni” úgy, hogy arról tökéletesen bebootolt a Mac, és a telepítést szó nélkül végigcsinálta.

A program nem ingyenes, ára 12.000 Ft körül mozog (48 dollár), de ezért a pénzért egészen jó vétel.Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin