Connect with us

technokrata

Teszt: Samsung SH100 – Fesztiválfényképező

samsung sh100

Fotó-videó

Teszt: Samsung SH100 – Fesztiválfényképező

Amióta van MMS, azóta küldjük a mobillal készített fotóinkat egymásnak, amit a mai 3G-s – közösségi médiás korszakban felváltotta a posztolás Twitterre, Facebookra, Picasa-ra, stb. Az SH100-as pont erre készült: fotózásra és megosztásra.

Sok embernek okoz örömöt hogy a lefényképezett eseményt rögtön megoszthatja ismerőseivel, barátaival. A probléma csupán annyi, hogy a legtöbb esetben a mobillal készített fényképek minősége erősen kifogásolható: sötét, maszatos, kicsi, homályos, ráadásul a telefon hamar lemerül. Az okostelefonok megjelenésével a VGA-s kamerák ideje lejárt, de egy használhatóbb Androidos vagy iPhone mobil 70 ezer forintnál is többe kerül, így olcsóbb egy kompakt gépet venni pár tízezerért és otthon töltögetni fel egyenként a webre.

A Samsung gondolt egyet és piacra dobta az SH-100 kompakt fényképezőgépét beépített wifi adapterrel, így a fesztiválok és a házibulik egyik nagy kedvencévé válhat. A gép kicsi (akár egy zsebben is elfér), könnyű, vékony, saját akkumulátorral rendelkezik és nincs rajta túl sok gomb, mivel érintőképernyős. A wifit könnyen beüzemelhetjük: ő megtalálja a jelet, mi beütjük a kódot és már megy is. Ezután pedig összeszinkronizálhatjuk a Facebookkal, Picasaval, Youtube-val és egy gombnyomással posztolhatjuk a jobbnál-jobb képeinket, utóbbi esetében az mp4-es HD videóinkat. Ha van Androidos telefonunk, összekapcsolhatjuk azzal is és a telefonon keresztül irányíthatjuk a gépet, de az arra alkalmas Samsung HD tévével is képes kommunikálni, képeket és filmeket kijátszani.
Az SH-100 14 megapixeles, 5x optikai zoomal ellátott fényképezőgép, melynek belső memóriája gyakorlatilag nincs, micro SD kártyával működik. Rengeteg felbontást kezel és még annál is több beépített téma van benne (fekete-fehér, századeleji, halszem), a modellfotóval pedig tökéletes képeket készíthetünk, mert a gép képes retusálni az arcbőrt (és még állíthatunk is rajta). Van benne diktafon, 720p-s HD videófelvétel és egy GPS, ami hozzáadja a pozíciónkat a szabadtéren készült fényképünkhöz. A magyar nyelvű menürendszere jól átgondolt, könnyen megtanulható és jól kezelhető, bár néha túlságosan is érzékenynek tapasztaltam. A felbontást igen nehezen tudtam csak állítani, mivel tekerni kellett volna a felsorolást, de valamiért mindig elfogadásnak tekintette azt, ahova tettem az ujjam. Néha viszont majdnem hogy be kellett nyomni a kijelzőt hogy történjen valami.

Ilyen képeket készít:


A 14 megapixel ellenére átlagos képeket csinál (köszönhető az optikának), nem jobbat mint amit az ára indokolna, ami viszont valljuk be, nem is rossz: 30 ezerért már lehet találni itthon a neten. A Samsung telepakolta az SH-100-at mindenféle földi jóval, így nekünk már csak le kell venni a boltok polcairól és egy gombnyomással megoszthatjuk élményeinket a barátainkkal.

pozitív: olcsó, kicsi, kompakt, akkumulátor, wifi, kevés gomb, éjszakai mód, használható magyar menü, 720p-s videó

negatív: lehetnének szebbek a képek, az érintőkijelző néha túl érzékeny/érzéketlen

A gépet a Samsung Magyarországtól kaptuk kipróbálásra, részletes technikai specifikációkhoz javasoljuk a gyártó weboldalát.Szólj hozzá!

További Fotó-videó

Samsung SH100

  Megjelenés éve: 2011
  Pro:  
  -
 
  Kontra:  
  -
 

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp