Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Startup

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Hiszen a koppintásodra reagál!

Az emberi kreativitás határtalan. Ezt nemcsak az interneten fellelhető meghökkentő videók alapján állíthatjuk, de az egyre szaporodó kickstarteres projektek is ezt támasztják alá. A közösségi finanszírozó oldalon nap mint nap mutatnak be olyan termékeket, amikre korábban egyáltalán nem gondoltunk, pedig a használatukkal egyszerűsödhet az életünk.

knocki3

Ilyen a Knocki is, ami nem csinál mást, mint távirányítóvá változtat bármit, amire rögzítjük. Ehhez pedig nem is “földöntúli” technológiát használ, egyszerűen csak figyeli, hogy hányszor koppintunk a felületen, majd ezek alapján elvégzi a feladatot.

knocki1

Így megszabhatjuk, hogy két koppintásra lekapcsolódjon a lámpa, míg háromra már a rádió hangerejét veszi le a rendszer. Legfeljebb 10 fajta mozdulatot tárolhatunk el, ez valószínűleg a többségnek bőségesen elegendő lesz. Sőt, amennyiben több Knockit használunk, úgy szobáról szobára beállítható, hogy épp melyik eszköz mit vezéreljen!

knocki2

Az újdonság telepítéséhez pedig még csak fúrni sem kell, a Knocki ragasztással rögzíthető (a csomagban 3M ragasztót helyeznek el). Jó hír, hogy az okostelefon alkalmazással szinte bármit beállíthatunk, hiszen a Knocki WiFi kapcsolatot használ. Ennek hála olyan eszközökkel kommunikál, mint a Philips Hue okoségők, a Nest termosztátok, a D-link okos konnektorok vagy épp a Spotify kompatibilis Hi-Fi berendezések.

Talán épp ezért nem is véletlen, hogy a Knockira rákapott a Kickstarter közössége, 40 nappal a gyűjtés vége előtt már az eredetileg kitűzött, 35 ezer dolláros cél tízszeresét is meghaladta az összeszedett összeg, a számláló a cikk írásának pillanatában 427 ezernél jár. Amennyiben elnyerte a tetszésed az újdonság, úgy érdemes sietni, hiszen most kedvezményes áron megvásárolhatod a Decemberben piacra kerülő készüléket. Akkortól ugyanis már 129 dollárt (36 ezer forint) kérnek majd egyetlen példányért.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés