Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel kétszer gyorsabban feltölt a mobilod

Startup

Ezzel kétszer gyorsabban feltölt a mobilod

Mindenki utálja, ha órákat kell várnia, amíg lemerült eszköze feltöltődik.

Úgy tűnik, ma a startupok napja van. A szenzációs okostoll után most egy kvázi “okoskábel”-ről adhatunk hírt az olvasóknak. Már a név is célratörő, az USB ChargeDoubler első látásra egy szimpla USB kábelnek tűnhet. Azonban a látszat csal, itt ugyanis egy speciális elektronika van beépítve a vezetékbe. Ez arra szolgál, hogy nagyjából megduplázza a töltés sebességét, tehát feleannyi idő alatt feltölthetünk vele bármit, amihez csatlakoztatjuk. Mindegy, hogy hálózatról, külső akkuról vagy egyéb módon adunk energiát, a lényeg, hogy ezzel kössük rá a kütyünket.

chargedoubler_2

Az USB kábeleknél átlagosan 430 mA a töltőáram, amit a ChargeDoubler 1070 mA-re növel meg, így jócskán rövidebb idő alatt érhetjük el a megfelelő energiaszintet. További érdekesség, hogy a használata közben teljesen letiltja az USB-n keresztüli adatátvitelt, ezáltal nem kell aggódnunk akkor sem, ha egy teljesen idegen eszközre (például egy laptopra) kötjük rá a mobilunkat.

chargedoubler_3

A kis kábelke mágneses fejének köszönhetően félbehajtva tárolható, ekkor alig nagyobb, mint egy lakáskulcs, tehát kulcstartón is hordhatjuk, de a legkisebb zsebben is elfér. A ChargeDoubler háromféle kivitelben létezik, microUSB, Lightning és USB-C végződéssel, így rengeteg eszközzel kompatibilis. Az IndieGoGo portálon zajló kampány még három hétig tart, eddig a szükséges összeg háromnegyed már megvan, tehát szinte biztosra vehető, hogy az “okoskábel” hamarosan piacra kerülhet.

chargedoubler_5

chargedoubler_4



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés