Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új magyar találmány: itt a viselhető irányjelző bringára!

Startup

Új magyar találmány: itt a viselhető irányjelző bringára!

A tekerést biztonságosabbá tévő magyar találmány megjelenése várható az utakon világszerte – ha a kerékpáros társadalom is segít benne. A Useeme egy LEDes, mozgásvezérelt irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá. Egy magyar biciklis apuka találmánya, melyet családi csapatával valósított meg, most Hernádról elindulva világsikerre tehet szert, ha az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig összegyűlik a gyártáshoz szükséges összeg. 200-an tesztelhetik is a speciális karkötőt annak piacra kerülése előtt.

A csuklón viselhető, a kar felemelésére bekapcsolódó, LEDes kerékpáros irányjelző, a Useeme lehet a következő magyar találmány, amiről világszerte beszélnek majd. Ennek a sikernek pedig bárki részese lehet, sőt az elsők közt próbálhatja majd ki a forradalmi karperecet: az első 2000 darab ugyanis kedvezményes áron azoknak a bicajosoknak jut majd, akik előrendelésükkel beszállnak az eszköz közösségi finanszírozásába az Indiegogo crowdfunding oldalon. 200 szupporter pedig részt vehet az eszköz tökéletesítésében is, ráadásul azelőtt tesztelhetik, hogy a világ bringásaihoz eljutna az újítás.

20140610234138-features-new

A Useeme használata és célja egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból ragyogóan látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd. A kerékpáros biztonságosabban tekerhet az utakon és könnyebben elkerülheti a baleseteket, ha a körülötte lévő autósok mindig egyértelműen látják, hogy merre tart. A Useeme használata nem igényli, hogy változtassunk kerékpározási szokásainkon: okostelefonos alkalmazás, gombok vagy kapcsolók használata nélkül, pusztán a karunk jobbra vagy balra kiemelésével hozzuk működésbe a mozgásérzékelővel ellátott okos kütyüt, mely alkalmazkodik kéztartásunkhoz, mindenfajta kormánnyal működik, és a csat nélküli megoldásnak köszönhetően könnyen fel- és levehető.

A Useeme kerékpáros irányjelző karkötő piacra jutásához – nyilvános tesztre szánt példányok legyártásához, új öntőformák elkészítéséhez, valamint a sorozatgyártáshoz – szükséges tőke összegyűjtéséhez a hernádi startup csapat a magyar biciklis és tech-fan társadalom segítségét kéri. A közösségi finanszírozási kampány idején, augusztus 8-ig rendkívül kedvezményes áron lehet leadni az előrendeléseket, ráadásul Magyarországra ingyenes a kiszállítás is. Részletek a Useeme Indiegogo oldalán: https://www.indiegogo.com/projects/useeme-bicycle-turn-signals-stay-safe-while-sharing-the-road/



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés