Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerikába reptet a Kairos Society!

Startup

Amerikába reptet a Kairos Society!

2014. február 14-én a Kairos Student Venture Competition keretein belül választja ki a befektetőkből, üzleti szakemberekből álló nemzetközi zsűri azt a hallgatói projektet, amely a világ legjobb egyetemi vállalkozásai között mutatkozhat be az évente megrendezett Kairos Global Summit-on az USA-ban.

A Kairos Society Hungary immár második alkalommal rendezi meg hallgatói vállalkozásokra fókuszáló versenyét, a Kairos Student Venture Competitiont. A globális problémákra választ nyújtó, innovatív megoldások főképp az egészségügy és az oktatás területéről érkeztek, de van olyan is, aki a 3D nyomtatás aktuális kérdéseivel foglalkozik.
A verseny döntőjébe 8 project került be, akik az azt megelőző hetekben szakmai segítséget kapnak a felkészüléshez. A felkészítők többek közt olyan, a start-up világban jól ismert személyek, mint David Trayford és Weszl Miklós.

amerika

“A verseny óriási lehetőséget kínál a fiatal, tehetséges, egyetemista vállalkozóknak mivel nem csak a hazai start-up közösség szereplői, iparági szakértői és befektetők előtt prezentálhatnak, hanem a legjobb projecteknek lehetőségük lesz nemzetközi közönség előtt is bemutatkozni.”- mondja el Marcsinák Zoltán a szervezet alelnöke.
A versenyen a bemutatkozó projekteken kívül meghívott előadóként vesz részt az USA-ból érkező mindössze 22 éves Dale J. Stephens. Dale a 2011-es Thiel Fellowship tagja, aki ennek köszönhetően indította el fiatalokat inspiráló vállalkozását (UnCollege). A Peter Thiel által 2011-ben alapított ösztöndíj olyan 20 év alatti fiataloknak kínál 100 000 $ értékű pénzbeli támogatást, akik tudományos kísérleteket kívánnak végezni vagy start-upot akarnak létesíteni. Dale vállalkozása bíztatja az egyetemistákat, hogy a tradícionális felsőoktatás kereteiből kilépve a sikerhez szükséges képességeket, tapasztalatokat szerezzenek. Nemrég jelent meg Hacking Your Education című könyve.
A verseny 2014. február 14-én 13 órakor kerül megrendezésre, nézőként regisztrálni a www.kairossociety.hu oldalon lehetséges.

 

Website: http://www.kairossociety.hu/,  http://www.kairossociety.org/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1375713172675294/

PR video: http://vimeo.com/73872367

Forrás: Insider Blog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés