Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan úgy nézhetjük a focimeccseket, mint amikor ‘Fifázunk’ az Xbox-on

Sport

Hamarosan úgy nézhetjük a focimeccseket, mint amikor ‘Fifázunk’ az Xbox-on

Hamarosan úgy nézhetjük a focimeccseket, mint amikor ‘Fifázunk’ az Xbox-on

A Canon vadonatúj “Free Viewpoint Video System” segítségével bármilyen szögből nézhetjük majd a mérkőzést

A Canon  bejelentette, hogy kifejlesztette új „Free Viewpoint Video System” névre hallgató vizuális megoldását, amelynek érdekében évekig fejlesztette optikai és szenzoros technológiáit. Ez a játékteret körbevevő kamerarendszer lehetővé teszi, hogy egy stadionban lévő sporteseményt más-más nézőpontokból is nyomon lehessen követni.

Napjainkban a különböző sportesemények közvetítése során számos különböző videós megoldást alkalmaznak, hogy a néző a verseny izgalmának egy pillanatáról se maradjon le. A Free Viewpoint Video System szabadnézőpontos rendszer megalkotásával még magasabb szintre emeli az élményt a Canon: ez ugyanis lehetővé teszi, hogy az élő közvetítést szabadon választott kameraállásból és nézőpontokból lehessen követni, túllépve a képalkotás eddigi korlátait.

untitled

A rendszer  használatához a játéktér körül nagyfelbontású kamerákat helyeznek el, amelyek egységes rendszerben kapcsolódnak egymáshoz egy speciális vezérlő szoftveren keresztül. A kamerák így egyidejűleg készítenek felvételt a mérkőzésről különböző nézőpontokból. A  kamerák élőképeit egy számítógéprendszer háromdimenziós térbeli adatokká alakítja át, egy 3D-s virtuális teret megalkotva. A végeredmény pedig  egy olyan videó, amelyet számos különböző szögből és nézőpontból lehet megnézni. A virtuális térben a néző szabadon mozgathat egy virtuális kamerát, mintha csak egy videojátékban lenne.

A Free Viewpoint Video System teljesen új és magával ragadó vizuális élményt nyújt, és mivel segítségével  szabadon lehet barangolni a játéktéren, a néző ugyanabból a szögből is élvezheti a mérkőzést, amelyből maguk a játékosok, vagy tetszés szerint szétnézhet saját vagy az ellenfél csapatánál. A sportesemények újfajta közvetítése mellett a Canon szerint a technológia a csapatok és sportolók edzésein is rendkívül jól alkalmazható lesz.

További Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés