Connect with us

Hirdetés

technokrata

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

Sport

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

Wind Games 2017 (video a bejegyzésben)

Az ABB változtatható sebességű hajtásai biztosították a szélsebesség pontos vezérlését a világ egyik legjobb fedett pályás szélcsatornájában.

Több mint 200, a világ élmezőnyéhez tartozó versenyző mutatta be fedett pályás szabadesési („skydiver”) gyakorlatát a spanyolországi Windoor Realfly függőleges szélcsatornában, a február 2-án és 3-án megrendezendő Wind Games 2017 elnevezésű versenyen.  A beltéri szabadesés különféle válfajaiban, így például a sebességi versenyekben, a szabadstílusú vagy a formációs szabadesésben induló versenyzők számára a szükséges feltételeket az ABB változtatható sebességű hajtásai (VSD-ék) teremtették meg, amelyek ötös erősségű hurrikánnal vetekedő, 300 k/ó szélsebességig pontos és szinte azonnali szabályzást biztosítottak.

A Windoor Realfly elnevezésű, 2013-ban megnyitott létesítményt, amely az észak-spanyolországi Girona tartományban, Empuriabrava városában található, a csehországi központú, szélcsatornákra specializálódott Strojina Litvinov cég építette. A létesítmény, amely gyorsan a beltéri szabadesési sport egyik európai központjává vált, jelenleg a sportág nem hivatalos világbajnokságának számító, most negyedik alkalommal megrendezett Wind Games versenyeknek adott otthont.

Azontúl, hogy a létesítményben a kezdők is megismerkedhetnek az izgalmas beltéri szabadeséssel, a szélcsatornában töltött negyedórás időtartam 15, repülőből végrehajtott ejtőernyős ugrásnak felel meg, így a szélszimulátor kiváló edzési lehetőséget kínál a gyakorlott ugrók számára is.

“A létesítmény a hét minden napján 12 órán át üzemel. A megbízhatóság számunkra kiemelten fontos szempont, mivel az esetleges állásidő elégedetlen ügyfeleket és kieső jövedelmet jelent. Az ABB hajtásai az elmúlt négy évben tökéletesen működtek” – mondta Sergi Ponsa, a Windoor Realfly&Wave Club marketing és kommunikációs igazgatója.

A 4 méter átmérőjű és 15 méter magas szélcsatorna-kamrában egyszerre nyolc fő gyakorolhatja a szabadesést. A sportolók “lebegését és repülését” lehetővé tévő, felfelé irányuló légáramot négy nagyteljesítményű ventilátor állítja elő. A ventilátor fordulatszámát az ABB ACS800 jelű ipari hajtásai vezérlik, és biztosítják, hogy a szélcsatornában a szélerősség kevesebb mint egy másodpercen belül 150 és 300 km/ó között változhasson.

“Ez a beltéri szélcsatorna is kiválóan példázza, hogy az ipari hajtásaink milyen precíz vezérlést és kiváló megbízhatóságot garantálnak” – mondja Morten Wierod, az ABB “Hajtások” üzletágának vezetője.  „A korábbi rendszerhez képest, amikor a szélcsatornát olajjal és olajszármazékokkal működő generátorokkal üzemeltetették, ezek a hajtások minimálisra csökkentik a villamosenergia-költségeket azáltal, hogy a ventilátorok fordulatszámát a tényleges légáram-igény függvényében vezérelik.”

“Az ABB a hajtásokhoz komplett szervizcsomagot is biztosít, így meghibásodás esetén ügyfelünk számára a hét 7 napján, napi 24 órában állandó technikai segítségnyújtást biztosítunk. Csak egy telefonhívás, és a szervizcsapatunk általában 4 órán, de maximum 24 órán belül a helyszínen van” – mondta Ponsa.

További Sport

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés