Connect with us

technokrata

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

qzxo16wlrl2uv0tykiigqg

Sport

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

ABB technológia tartotta levegőben a versenyzőket

Wind Games 2017 (video a bejegyzésben)

Az ABB változtatható sebességű hajtásai biztosították a szélsebesség pontos vezérlését a világ egyik legjobb fedett pályás szélcsatornájában.

Több mint 200, a világ élmezőnyéhez tartozó versenyző mutatta be fedett pályás szabadesési („skydiver”) gyakorlatát a spanyolországi Windoor Realfly függőleges szélcsatornában, a február 2-án és 3-án megrendezendő Wind Games 2017 elnevezésű versenyen.  A beltéri szabadesés különféle válfajaiban, így például a sebességi versenyekben, a szabadstílusú vagy a formációs szabadesésben induló versenyzők számára a szükséges feltételeket az ABB változtatható sebességű hajtásai (VSD-ék) teremtették meg, amelyek ötös erősségű hurrikánnal vetekedő, 300 k/ó szélsebességig pontos és szinte azonnali szabályzást biztosítottak.

A Windoor Realfly elnevezésű, 2013-ban megnyitott létesítményt, amely az észak-spanyolországi Girona tartományban, Empuriabrava városában található, a csehországi központú, szélcsatornákra specializálódott Strojina Litvinov cég építette. A létesítmény, amely gyorsan a beltéri szabadesési sport egyik európai központjává vált, jelenleg a sportág nem hivatalos világbajnokságának számító, most negyedik alkalommal megrendezett Wind Games versenyeknek adott otthont.

Azontúl, hogy a létesítményben a kezdők is megismerkedhetnek az izgalmas beltéri szabadeséssel, a szélcsatornában töltött negyedórás időtartam 15, repülőből végrehajtott ejtőernyős ugrásnak felel meg, így a szélszimulátor kiváló edzési lehetőséget kínál a gyakorlott ugrók számára is.

“A létesítmény a hét minden napján 12 órán át üzemel. A megbízhatóság számunkra kiemelten fontos szempont, mivel az esetleges állásidő elégedetlen ügyfeleket és kieső jövedelmet jelent. Az ABB hajtásai az elmúlt négy évben tökéletesen működtek” – mondta Sergi Ponsa, a Windoor Realfly&Wave Club marketing és kommunikációs igazgatója.

A 4 méter átmérőjű és 15 méter magas szélcsatorna-kamrában egyszerre nyolc fő gyakorolhatja a szabadesést. A sportolók “lebegését és repülését” lehetővé tévő, felfelé irányuló légáramot négy nagyteljesítményű ventilátor állítja elő. A ventilátor fordulatszámát az ABB ACS800 jelű ipari hajtásai vezérlik, és biztosítják, hogy a szélcsatornában a szélerősség kevesebb mint egy másodpercen belül 150 és 300 km/ó között változhasson.

“Ez a beltéri szélcsatorna is kiválóan példázza, hogy az ipari hajtásaink milyen precíz vezérlést és kiváló megbízhatóságot garantálnak” – mondja Morten Wierod, az ABB “Hajtások” üzletágának vezetője.  „A korábbi rendszerhez képest, amikor a szélcsatornát olajjal és olajszármazékokkal működő generátorokkal üzemeltetették, ezek a hajtások minimálisra csökkentik a villamosenergia-költségeket azáltal, hogy a ventilátorok fordulatszámát a tényleges légáram-igény függvényében vezérelik.”

“Az ABB a hajtásokhoz komplett szervizcsomagot is biztosít, így meghibásodás esetén ügyfelünk számára a hét 7 napján, napi 24 órában állandó technikai segítségnyújtást biztosítunk. Csak egy telefonhívás, és a szervizcsapatunk általában 4 órán, de maximum 24 órán belül a helyszínen van” – mondta Ponsa.

További Sport

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő