Connect with us

Ha sport, akkor projektor – Így nézték a magyarok az olimpiát!

Group of young people on sofa with ball

Portré

Ha sport, akkor projektor – Így nézték a magyarok az olimpiát!

A 2016-os nyári sportesemények, a labdarúgó-Eb és a riói játékok kapcsán az Epson felmérést készített a hazai sportközvetítés-nézési szokásokról. A kutatás a vendéglátóhelyet üzemeltetők körére is kiterjedt, és a sportrendezvények nyilvános sugárzására vonatkozó megállapítások mellett az is kiderült, hogy milyen előnyei származhatnak a vendéglátóipar szereplőinek nagy nemzetközi sportesemények közvetítéséből. Az eredményekről Tőrös Gáspárt, az Epson Magyarország projektorokért és üzleti megoldásokért felelős vezetőjét kérdeztük.

 

Mit tapasztaltak, milyen eszközökön nézik a magyarok a sporteseményeket?

A felmérés rávilágított, hogy azok, akik idén nyáron barátaikkal, otthon követték a sportközvetítéseket, jellemzően tévét használtak erre a célra, közel kétharmaduk (63%) viszont vendéglátóhely üzemeltetőjeként projektort szerezne be. Ugyanakkor, az eredmények azt mutatják, hogy a sportközvetítéseket sugárzó helyek mindössze 24 százaléka rendelkezik projektorral. Kiderült az is, hogy a megkérdezettek esetében elenyésző az okos eszközökön mérkőzéseket, sportversenyeket követők száma.

HU_GASPAR_TOROS

A felmérésből látszik, hogy a helyszín is befolyásolja az eszközhasználatot a sportközvetítéseknél. Nyilvános helyen mennyire fontos a szurkolóknak, hogy projektoron, LED falon, vagy például lapos képernyős okostévén nézik a versenyeket?

A válaszadók többsége (57%-a) nyilatkozott úgy, hogy szívesen követi a sportversenyeket nyilvános helyen és közülük a legtöbben a nagyképernyős élményt részesítik előnyben. Ez egyébként a válaszadók 79 százalékának döntő tényező a sporteseményt közvetítő vendéglátóhely kiválasztásakor, egyharmaduk pedig kifejezetten a projektorral rendelkező vendéglátó egységeket keresi. A megkérdezettek elsősorban a nagy képernyő kínálta élmény és a szurkolói légkör miatt hajlandóak az otthoni kényelmet feláldozni, hogy nyilvános helyen, társaságban bíztassák kedvenc csapataikat, sportolóikat.

A sportkedvelők milyen elvárásokat támasztanak egy vetítővel szemben akár otthoni, akár nyilvános felhasználás esetén?

Az összes válaszadó 64%-a legalább másfél órát tölt naponta átlagosan a kijelzők és képernyők előtt jelentősebb nemzetközi sportesemények idején, közülük pedig 16% akár több mint napi három órán át is képes kedvenceinek szurkolni. Ezért nem meglepő, hogy fontos a sportkedvelők számára a jó minőségű és jól látható kép – a projektorvásárlást tervező megkérdezettek közel háromnegyede a képminőséget jelölte a legfontosabb szempontnak. Számunkra ez jelzi, hogy a válaszadók tisztában vannak a projektorok magas minőségű képmegjelenítésének képességével. Szintén kulcsfontosságú kritériumként jelent meg a projektorizzó élettartama, ami érthető, annak tükrében, hogy nemzetközi sportesemények idején a felhasználók átlagosan 90 percet töltenek sportközvetítések nézésével.

A vendéglátóhelyet üzemeltetők számára mely tulajdonságok fontosak az eszközbeszerzésnél, ha sporteseményt akarnak közvetíteni?

A vendéglátó egységek a jelentősebb nemzetközi labdarúgó tornák és sportversenyek idején nagyszámú vendéget szolgálnak ki és a felmérésből kiderült, hogy az ügyfélkör megtartásában és bővítésében is szerepet játszik az, hogy milyen eszközzel sugározzák a sporteseményt. A vendéglátóhelyek szeretnének megfelelni a vendégek igényeinek a közvetítések minőségi megjelenítése terén, ezért – a lakossági felméréshez hasonlóan – válaszaikban az egyszerű kalibráció vagy a hordozhatóság szempontjai mellett a képminőség, a dinamikus, élénk színek és a vetített kép láthatósága nappali fényviszonyok mellett hangsúlyosan jelent meg.

Hogyan járul hozzá egy projektor egy vendéglátóhely sikeréhez és többet kínálnak-e ezek az eszközök az egyéni felhasználóknak?

A projektort használó üzletek nagy része egyetért abban, hogy a vetítővel rendelkező helyek magasabb értékeléseket kapnak a közösségi média oldalakon és ezeknek az eszközöknek a használata növeli a vendéglátó egység színvonalát. Mindkét felmérés világossá tette számunkra, hogy a lakosság és a vendéglátóhelyek egyaránt keresik a minőségi, nagy képernyős képmegjelenítő eszközöket. Ezért ügyfelei számára az Epson felhasználóbarát projektorok széles választékát kínálja 3LCD technológiájával, amely az egyaránt magas fehér- és színesfény kibocsátásnak (CLO) köszönhetően kimagasló minőségű képet és élénk színeket garantál nappali fényviszonyok esetén is. Az idei nyár a nemzetközi sportesemények jegyében telt és a kutatásból világossá vált, hogy a magyaroknak fontos, hogy együtt szurkolhassanak. Piacvezető megoldásaink továbbra is támogatják a vendéglátóhelyek versenyképességét, gazdag projektor portfóliónk pedig lehetővé teszi, hogy az otthoni felhasználók is nagy kijelzőn követhessék a sportközvetítéseket.Szólj hozzá!

További Portré

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom