Connect with us

technokrata

Magyarokkal együtt változtatja meg az üzleti világot az SAP

Portré

Magyarokkal együtt változtatja meg az üzleti világot az SAP

Az Apple és az SAP májusban jelentette be együttműködését, amelynek célja az üzleti ügyfelek számára előnyös mobil megoldások biztosítása az iPhone és az iPad natív alkalmazásainak és az SAP HANA platform lehetőségeinek kombinálásával.

Ennek érdekében a két vállalat új szoftverfejlesztő készletet (SDK) biztosít, és programot is indít a fejlesztők, a partnerek és az ügyfelek részére, hogy az üzleti céljaiknak megfelelő, személyre szabott natív iOS alkalmazásokat készíthessenek. A két óriáscég kooperációja kapcsán beszélgettünk Sulyok Péterrel és Csontos Péterrel, az SAP hazai leányvállalatánál készülő mobilfejlesztésekért felelős vezetőkkel, akik azt is elmondták, az együttműködésben itthoni szál is van: magyar fejlesztők egyaránt részt vesznek e kooperáció megvalósításában.

Mely iparágaknak készülnek ezek az új alkalmazások?

A mobilalkalmazások a digitális átalakulás fontos aspektusát alkotják. A felhasználók ugyanolyan szintű hozzáférést szeretnének a céges adataikhoz, elemzésekhez és az üzleti folyamatokhoz akkor is, amikor mobil készülékeket használnak és mindezt persze a megfelelő felhasználói élmény mellett. Az SAP natív iOS alkalmazásokként teszi ezt elérhetővé, elsősorban a kiskerekedelem, az egészségügy, az eszköz-intenzív iparágak és az ún professzionális szolgáltatások, mint pl. könyvvizsgáló cégek számára.

apple sap logo

Hogyan juthatnak hozzá a felhasználók az új alkalmazásokhoz?

Maguk az új applikációk az Apple App Store-ból ingyenesen lesznek elérhetők, és az ügyfelek adott munkafolyamataikhoz alakíthatják, környezetükbe integrálhatják ezeket. A vállalatok biztonságosan tudják majd hosztolni és telepíteni az alkalmazásokat az alkalmazottak iOS-t futtató készülékeire. Ha az ügyfél egy meglévő SAP szoftverrel, például az S/4HANA szoftvercsomaggal szeretné integrálni az új mobil applikációkat, nem kell további licenc díjjal számolnia.

sapapple2

Az együttműködés részeként milyen ütemezés szerint várható az újabb alkalmazások megjelenése?

A következő három évben az Apple és az SAP számos mobil alkalmazás bemutatását tervezi azon iparágak és vállalatok számára, amelyek fontosnak tartják a digitális átalakulást és erősen támaszkodnak a mobil eszközeikre. A szoftverfejlesztői készletbe (SDK) és a hatalmas fejlesztői közösségbe történt jelentős beruházást követően arra számítunk, hogy az ökoszisztéma számos új applikációt hoz majd és felgyorsul alkalmazásaink adoptálása, illetve hamar túlszárnyalja az általunk fejlesztett és kiadott alkalmazások számát.

Az SAP többéves tapasztalattal rendelkezik a mobil alkalmazások, így az iOS-alapú applikációk fejlesztése terén is. A mobiltechnológia, a fejlesztői platformoktól a készülékekig folyamatosan fejlődik és a mobil alkalmazások szerepe a vállalatok életében rohamosan nő.  

A digitális átalakulást támogató technológiák és a felhő megoldások megjelenése elősegíti az új generációs mobil vállalati alkalmazások használatát. Ezért az SAP úgy határozott, hogy hasznosítja az alkalmazások fejlesztésében és telepítésében megszerzett sok éves tapasztalatát és az Apple-lel együtt modern applikációkat, következő generációs SDK-t alkotnak meg.

technology

Mindezek fényében mit jelent az SAP számára a Microsofttal nemrég létrejött kooperáció?

Az SAP fontosnak tartja az együttműködést a Microsofttal, hiszen üzleti felhasználók milliói dolgoznak a két vállalat rendszereivel és a Microsoft Office 365 és az SAP felhő megoldásai közötti integrációval megkönnyíthetjük mindennapi munkájukat. A nemrég bejelentett partnerség széles körű lehetőségeket kínál a vállalatok digitális átalakulásának felgyorsítására.Szólj hozzá!

További Portré

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök