Connect with us

Hirdetés

technokrata

„A szoftvernek nem bonyolítani, hanem egyszerűsíteni kell az emberek életét” – Schwindt Péter, eHáz.hu

Portré

„A szoftvernek nem bonyolítani, hanem egyszerűsíteni kell az emberek életét” – Schwindt Péter, eHáz.hu

Tavaly februárban indult az eHáz.hu, mely közel 500.000 háztartás mindennapjait kívánja egyszerűsíteni azzal, hogy betekintést enged a magyarországi társasházak pénzügyeibe. A rendszerről Schwindt Pétert, az eHáz.hu ügyvezetőjét kérdeztük.

T: Honnan jött az ötlet?

SP: Magunk – az ötletgazdák – is társasházban élünk, és már nagyon idegesített minket az a sok átláthatatlan, infografikailag igénytelen papír, amit kapunk a közös képviselőtől. Elhisszük azt, hogy ez egyes könyvelők és közös képviselők számára elég, de utána ne csodálkozzanak, ha nem értik meg magukat a lakókkal.

T: Az eHáz tehát érthető elszámolásokat tud készíteni. De ehhez nyilván az kell, hogy ebbe legyen minden vezetve a közös képviselő által, nem?

SP: Igen, emiatt az elsődleges célcsoportunk nem más, mint a társasházkezelők. Őket kell meggyőznünk, hogy azon felül, hogy igényesek kell lenniük a munkájuk adminisztrációjával kapcsolatban, azon felül ráadásul sokat gyorsít is a rendszer a mindennapi munkán.

speter2


T: Gyorsít? Hogyan?

SP: Erről tudnék beszélni órákat. Azon felül, hogy teljes körű albetét-, lakó-, és szolgáltató listát vezethet benne a közös képviselő, ebben könyvel, a bankból egyszerűen csak áthúzza az adatokat, év végén egy gombbal tervezi a következő évet. Mindezek mellett másodpercek alatt kinyerhető belőle a tartozók listája, egy gombbal felszólítható bárki emailben és levélben is, ráadásul mindezeket bárhol, bármilyen eszközzel, akár mobilon is. Mondjam még?

T: Bárhonnan, bármikor, akkor ezt a szoftvert nem is lehet megvenni?

SP: Idén a hatodik éve, hogy dolgozunk a rendszeren és nem azért csináltuk, hogy aztán százezrekért eladjuk és utána pedig CD-ken küldözgessük a frissítéseket. Ennek a korszaknak vége van. Akkor tudjuk, hogy jó a rendszer, ha folyamatos rálátásunk van és direkt lehetőségünk a bővítésre, frissítésre. Ettől lesz jó.

T: Tipikus software-as-service szolgáltatásnak tűnik ez. Mennyibe kerül?

SP: Jelenleg listaáron 100 Ft + áfa havidíjon áruljuk a rendszer per lakás, ezt talán mindenki ki tudja fizetni, ha akarja. Ennek ellenére szeptember 11-én, a közös képviselők napján jövünk ki két új csomaggal, mellyel remélhetőleg a mostaninál is több közös képviselőt meg tud mozdítani.

T: Hányat mozdított meg eddig?

SP: Számot nem szeretnék mondani, elég ha annyit mondok, hogy terveink szerint megy a bővülés. Azzal, hogy minden ügyfelünknek ingyenes adatmigrálást garantálunk, elég időigényes, ezáltal költséges egy új ügyfél a számunkra, de pontos erőforrás tervezéssel ezt tudjuk menedzselni.

T: Az ingyenes adatmigrálás mit jelent? Meglévő programokból, papírról, milyen adatokat visznek fel?

SP: Mindent, amit csak kér az ügyfél, és bárhonnan. Lakókat, albetéteket, előírásokat, nyitó egyenlegeket, banki adatokat, mindent. Kulcsrakészen adjuk át a rendszer, és segítünk ha bárkinek valami gondja van. Nem egy üres rendszert adunk.

speter

T: Na de ez elég sok munka, nem? Megéri ez?

SP: Nagyon sok munka, igen, de hosszútávon gondolkodunk. Nem a következő 5-6 évre csináltuk a rendszert, hogy majd aztán éves díjakat meg fejlesztési díjakat erőszakoljunk az ügyfeleinkre. Az üzleti modellünk az, hogy a felhő-modellnek köszönhetően nekünk egyre többet és többet kell nyújtani az ügyfeleink részére, változatlan áron, így garantálható az elégedettség. És minél több időt tudnak a közös képviselők megspórolni az eHázzal, annál több házat tudnak vállalni, több pénzt tudnak keresni.

T: Visszakanyarodva a lakókhoz, ők is mindent látnak?

SP: Dehogyis! Csak azon házakba és lakásokba „látnak be”, amik az övék. Van külön számvizsgálói, ügyvédi és könyvelői jogosultság is, előbbiek jellemzően mindent látnak, amit a közös képviselő, csak nem tudnak módosítani adatokat.

T: És mit tud csinálni a lakó?

SP: Az üzenőfalra írhat, beküldheti az óraállásait, tallózhat a társasházi dokumentumok között és megnézheti a pénzügyeit, visszamenőleg is akár évekre.

T: Mit tehet a lakó, hogy ha eHázat szeretne a társasházába?

SP: Meg kell keresni a közös képviselőt, nélküle ez nem megy. Aztán onnantól mi jövünk: átmozgatunk minden adatot és bevezetjük a rendszert. Egyre több az olyan ügyfelünk, ahol lakói nyomásra vezetik be a rendszert, a használattal azonban pár nap alatt rájön a közös képviselő is arra, hogy ez igazából neki jó.

T: Köszönjük az interjút!

 

 



Szólj hozzá!

További Portré

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés