Connect with us

technokrata

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

lenovo-new-glass-c200

Kütyük

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

A Lenovo is próbálkozik az okosszemüveggel

Első sorban üzleti felhasználásra szánják a terméket.

A Google Glass ugyan nem tartozott az amerikai cég diadalmenetei közé, ugyanakkor ez nem tántorította el a Lenovo-t attól, hogy belevágjon egy saját megoldás fejlesztésébe. A kínai gyártó kedden mutatta be a Lenovo New Glass C200 nevű készüléket, amely kiterjesztett valóságot kínál, első sorban üzleti ügyfeleknek.

Az okosszemüveg Linux-alapú operációs rendszert futtat, amely a kiterjesztett valóság (AR) mellett mesterséges intelligenciájú (AI) szoftvert is tartalmaz. Az AR programot Lenovo NBD Titan névre keresztelték, és alkalmas arra, hogy tartalmat lehessen szerkeszteni illetve létrehozni az eszközön. Az AI szoftver pedig az  NBD Martin névre hallgat és képes felismerni a vizsgált objektumot, például egy épületet, s segíthet abban, hogy átlássuk, hogy ebben az épületben hogyan lehet egy projektet a lehető leghatékonyabban kivitelezni.

A készüléket az LTE hozzáféréshez egyébként külön egy okostelefonhoz kell csatlakoztatni, amelyről szintén tudjuk irányítani az okosszemüveget egy appon keresztül.

A Lenovo New Glass C200 sorozatgyártása júniusban indul, ugyanakkor az üzleti ügyfelek vásárolhatnak majd testreszabott modelleket is.

lenovo-c200-b

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd