Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akkor is támadják a cégeket, ha fent sincsenek az interneten

Nincs kategorizálva

Akkor is támadják a cégeket, ha fent sincsenek az interneten

Kaspersky Lab: a cégek még weboldal híján is ki vannak téve a belső rendszereiket célzó DDoS támadásoknak.

2015-ben 6 cég közül legalább egy (16%) szenvedett el DDoS (Distributed Denial of Service, elosztott szolgáltatásbénító) támadást világszerte. A legtöbb esetben ezek a támadások a külső tevékenységeket célozták meg. Az érintettek valamivel kevesebb mint a felének a nyilvános weboldalát érte a támadás, 38%-uknak a vásárlói portálját és a bejelentkezési oldalát, 37%-uknak pedig a kommunikációs szolgáltatását célozták meg. Negyedüknél a tranzakciós rendszer volt érintett.

Ugyanakkor néhány cég a belső webes szolgáltatásait érintő DDoS támadásokat tapasztalt. Negyedüknek a fájlszervereit érintette a támadás, míg 15%-uknak az operációs rendszerét célozták. Egy másik 15%-nak az internetszolgáltatójával való kapcsolatát bénította le egy támadás.

ddos-attack
Az iparágak tekintetében a gyártó szektor belső rendszereit érintették különösen a DDoS támadások: a negyedük számolt be arról, hogy operációs rendszereiket  támadták,, egyharmaduk a fájlszervereit említette meg, míg a telekommunikációs, közlekedési, IT és kormányzati szektor cégei 20%-ának a hálózati kapcsolatai szenvedték meg a DDoS támadásokat.

“Nagyon fontos, hogy a DDoS támadásokat komolyan kezeljük. Viszonylag könnyű elkövetni ezt a fajta bűncselekményt, de a hatása az üzletmenet folytonosságára nézve rendkívül súlyos lehet. Kutatásunk megállapította, hogy a támadások nagy nyilvánosságot kapó hatásain  – weboldal leállások, hírnévrontás és az elégedetlen ügyfelek – túlmenően a DDoS incidensek elérhetik a cég belső rendszereit is. Nem számít, hogy mennyire kicsi a cég, vagy van-e weboldala: ha az internetre kapcsolódik, potenciális áldozattá válik. A nem védett operációs rendszerek ugyanolyan sebezhetőek a DDoS támadásokkal, mint a külső weboldalak, és bármilyen zavar megbéníthatja az üzleti tevékenységet.” – mondta Evgeny Vigovsky, a Kaspersky Lab DDoS Protection részlegének a vezetője.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés