Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajtuk múlik, hogy végül milyen lesz a kész termék

Dotkom

Rajtuk múlik, hogy végül milyen lesz a kész termék

A gyártásban óriási felelősségük van a beszállítóknak, ezért fontos, hogy a vállalkozások megtalálják a megfelelőt.

Keresett már ajánlás nélkül asztalost, burkolót, kőművest, villanyszerelőt? Szinte végtelen a felsorolás, csak néhány jellemző szakmát emeltünk ki. Magánemberként ugyanolyan nehéz az otthoni tender, mint egy vállalkozás esetében.

Természetesen mindenki a legjobb minőségre és a számára legjobb árajánlat elérésére törekszik, nem beszélve arról, hogy a munka is időben elkészüljön, és a helyén legyenek a jó minőségű alapanyagok és alkatrészek. Apropó, alkatrész! Most pedig gondoljon arra, mi lehet a helyzet olyankor, amikor egy nagyvállalat vagy egy elismert multi kutatja mindezekre a megfelelőt! Megszerezni egy biztos beszállítói pozíciót egy multinál szinte álomszerű, de természetesen nemcsak multikkal lehet beszállítói kapcsolatot létesíteni, hanem a hazai kis és középvállalatok is keresnek beszállítói partnereket. A legjobb esetben egyszerre lehetünk besRajtuk múlizállítók és beszállítókat foglalkoztatók is.

foxconn-factory

Élvonalban a gyártásban és a termelésben

A cégek többsége nagyon sok szempontból tud megvizsgálni egy potenciális beszállítót a tendereztetés során. Elég, ha csak a legalapvetőbbekre gondolunk, vagyis a technikai és technológiai szempontokra. Ugyanennyire alaposan át kell nézni azt is, hogy a leendő beszállítók mennyire felelnek meg a pénzügyi és a kockázatkezelői átvilágításon. Ugyancsak stratégiai fontosságú lehet a majdani szállítók kockázatainak vizsgálata, a lehetőségek feltárása is. A partnerek – vagyis a beszállítókat pályáztató multik, kkv-k, egyéb cégek – minden esetben támpontokat biztosítanak a közvetlen beszállítói tárgyalásokra a lehetséges alkupozíciók kialakításához.

„A Metrikont Speciál Kft.-nél tudjuk és valljuk: a piacképességhez és a felzárkózáshoz három dolog szükséges! Kereskedelmi és gyártási tudás, valamint a minőségtechnikák magas fokú ismerete nélkül nincs sem termelési növekedés, sem pedig profit!” – mondta Farkas Zoltán a Metrikont Speciál Kft. ügyvezetője.

„A Metrikont Speciál Kft. szakembereinek tapasztalata az, hogy a hazai alkatrészpiacon és kereskedelemben is az számít, hogy kinek milyen alkupozícióba sikerült kerülnie. Mindebben benne van az is, hogy esetlegesen kétnaponta kell terméket váltani. A Metrikont Speciál Kft. erre is odafigyel: rugalmasak vagyunk, ha kell, előrehozzuk a megbeszélt szállítást is, de szükség esetén raktározzuk is a készletet bizonyos ideig.” – folytatja Farkas Zoltán.

keszulazauto

Az emelkedő GDP a magyar beszállítóknak is köszönhető

2015 második negyedévében 2,7 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, vagyis a GDP az előző év azonos időszakához képest. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adat 2,5 százalékos éves növekedést mutat, míg az előző negyedévhez viszonyítva 0,5 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. A gazdasági növekedés üteme az első negyedévhez képest éves összevetésben 3,5 százalékról, negyedéves alapon 0,7 százalékról lassult. Az első félévet tekintve 3,1 százalék volt a gazdaság növekedése az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Élen a feldolgozóipar és a járműgyártás

A KSH legfrissebb adataiból az is kiderül, hogy a feldolgozóiparon belül a járműgyártás, illetve a hozzá kapcsolódó beszállító ágazatok teljesítménye nőtt jelentősen. Ehhez pedig a Metrikont Speciál Kft. is hozzájárult a saját régiójában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés