Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iPhone-okba is belelátott az NSA

Kütyük

Az iPhone-okba is belelátott az NSA

Az első iPhone-okat is könnyedén lehallgatták az NSA szakemberei.

2013-ban világossá vált, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy milyen eszköz, az NSA képes feltörni és kiszedni a benne lévő adatokat. Már korábban is gondoltuk, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő iPhone sem maradt ki a kütyük közül, a most nyilvánosságra került adatok szerint gyanúnk kiválóan be is igazolódott, a nemzetbiztonsági hivatal könnyedén bejutott az Apple készülékébe.

A Spiegel számolt be róla, hogy az NSA egy dropoutjeep névre keresztelt eszköz segítségével a telefonon tárolt adatokba is belenézhettek, illetve arra is lehetőség volt, hogy távolról bekapcsolják a telefon mikrofonját. A módszer egyébként olyan precízen, kódolt formában szerezte meg az adatokat, hogy a tulajdonos egyáltalán nem értesült róla, semmilyen jel nem utalt rá, hogy éppen mit csinál a készülék, akkor sem, ha az épp használatban volt.

161394_640

A kiszivárgott dokumentumok alapján a módszer csak az első generációs, azaz a 2007-2008 között kapható iPhone modellel működött, ám arról nincs információ, hogy azóta, egy más metódus segítségével nem-e hallgatják le az újabb készülékek tulajdonosait.

Az Apple természetesen sietve kommentálta az értesüléseket, állításuk szerint egyáltalán nem tudtak a dologról és semmilyen formában nem segítik az NSA-t azzal, hogy belépést biztosítanak a készülékeikbe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés